Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 03, 2026, 06:58:50
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
2011 Makyajlı Corolla D-4D Elagant Dizel Düz Vites izlenimlerim
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2011 Makyajlı Corolla D-4D Elagant Dizel Düz Vites izlenimlerim (Okunma sayısı 5045 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0-
«
:
Şubat 14, 2011, 20:18:43 »
2011 Makyajlı Corolla D-4D Elagant Dizel Düz Vites izlenimlerim.
Aracım en sevdiğim gümüş gri renginde,iç döşemesi koyu gri-siyah.
Aracı alalı 10 gün oluyor.600 km yol yaptım.Düz yolda ve Bursa-Orhaneli gibi virajlı yokuşlu yolda kullandım.
* Daha önce forumda belirttiğim gibi süspansiyon sistemi sert geldi.Çukurlara girince bariz hissediliyor.Zamanla amortisörler biraz yumuşarsa sorun olmayacak.
* Aracın çekişi yeterli.Kasanın ağırlığınıda düşünürseniz (1270 kg)ekonomik bir araba olması için 1.4 motor konulduğunu düşünürseniz yeterli.Yokuşlarda biraz zorlandı tabi.Yokuşlarda düşük viteste bağırıyor vites yükseltince de devirden düştüğü oluyor.Aracın yeni olması motorunun henüz açılmaması da etkili tabi.Ama 200 devirden sonra turbo devreye girdiği hissediliyor ve çekişi bariz artıyor.Hızlanma gayet yeterli.
*Daha önce dizel araç kullanmadığım için vites geçişlerini 2500-3000 gibi daha yüksek devirlerde değiştirmeye alışmaya çalışıyorum.Dizel kullanan arkadaşlardan gerekli tavsiyeleri almaya devam ediyorum..Vitesi benzinliye göre biraz daha yüksek devirlerde değiştirmem yani arabayı biraz bağırtarak vites değiştirmem gerekiyormuş.İlk 1000 kmden sonra motor açılsın diye vites geçişlerini 3000-3500 devirlerde yapmam gerekiyormuş.
*Vitesleri gayet kolayca değiştirebiliyorsunuz.Vites değişim göstergesi bu konuda size yardımcı oluyor.Kol dayama yerine kolunuzu dayayıp vites değiştirmek otomatiği aratmıyor..
* Yakıt tüketimi yeni olduğu için şu an fazla. Depoyu fullediğim zaman 730 km. gideceğini gösteriyordu.Ama göstergenin gösterdiğinden çok daha fazla gider diye düşünüyorum.Kendim depoyu fullerken göstergeyi sıfırladım.Yakıt bitince kaç kilometre gittiğini ölçeceğim.
* Dış tasarım gayet güzel.Sadece arka plakalık üzerindeki krom renkli parça eskisine göre uzatılmış.Eskisi gibi kısa olsa daha iyi dururdu diye düşünüyorum.
* İç tasarım başarılı, bardak koyma yerleri güzel.USB girişi ve çakmaklığın olduğu yerde çok küçük bir boşluk kalmış,orası fazla kullanılamıyor.Torpido gözünün üstünde bir bölme daha var.Konsol üzerinde bozuk para koyma yerleri,sol tarafta kapalı bir bölme daha var.
* Geri görüş kamerası gayet kullanışlı ama park sensörü standart olsaydı iyi olurdu.
* Makyaj aynasını açınca ışık yanması kullanışlı.Gözlük koyma yeri gayet kullanışlı.
* En büyük eksikliklerden biri bence cam kaldırma modülü olmayışı. Camlar açıkken kontağı kapattığınızda zamlar açık kalıyor. Eski aracıma kendim taktırmıştım. Servise sordum böyle bir parça yokmuş dışarıdan alırsam da takamayacaklarını söylediler. Cam modülü olan Alarm taktırıp bu sorunu çözmeyi düşünüyorum.
* Aynaların otomatik kapanması güzel bir özellik. Yine bu uzaktan kumanda ile yapılabilseydi tadından yenmezdi.
* Anahtarı sustalı olmayışı bence Toyota'ya yakışmamış.Arkadaş 34 bine aldığı Chevrolet Cruze'nin anahtarını gösterince biraz utandım açıkçası.
* Müzik sistemi gayet iyi.MP3 çalar kullanışlı,USB olması çok güzel.USB girişinin gizli olması güzel olmuş.Bluetooth ile telefonuzu eşleştirip höparlörlerden konuşabiliyorsunuzz.Teybi navigasyonlu,büyük ekranlı olabilirdi.İleride param olursa Navigasyonlu TV-DVD-oynatıcı bir sistem almayı düşünürüm belki.Toyota için özel üretim olanlar 1600-1800 arası.Tabi navigasyonlu büyük ekranlı bir mp3 çalar standart olsaydı veya en azından fiyat farkı ödenerek alırken taktırılabilseydi iyi olurdu.
* Ayna ayarlarının yapıldığı tuşun ışıklandırması yok ve direksiyonun arkasında kalıyor.Gece aynaları ayarlamanız gerektiğinde zor oluyor.
* Yakıt vs.bilgileri gösteren display tuşu direksiyonun üzerinde olsaydı daha iyi olurdu.Birde ekran ışığı son ayarında çok parlak,ayarlardan bir kademe kısınca da fazla kısılıyor.
* Arka zeminin düz oması bir aile arabası için çok kullanışlı olmuş.
* Hız sabitleyici dizel modelde yok ve takılamıyor.Daha önceden kullanmadığım için nasıl bir rahatlık sağladığını bilmiyorum o yüzden sorun değil.
* Sonroof Corolla'larda yok, olsa daha havalı olurdu.
Aracımı severek ve beğenerek aldım.Tasarımı,fazla sorun çıkarmaması,Kalitesi,yakışıklı dizaynı,fazla sorun çıkarmayan bir araba olması,yakıt ekonomisi,Toyota kalitesi tercih nedenlerim. Aracıma zamanla daha çok alışacağıma inanıyorum. Araba konusunda kolay beğenmem ama beğendiğim arabayı uzun süre değiştirmem.Hyundai Accent'i beğenerek almıştım 6,5 yıl kullandım.Ama 2.el oluşu dolayısıyla başıma açtığı masraflar beni bezdirmişti.Bu aracı en az 8-10 yıl kullanırım diye düşünüyorum.
Yazdıklarımla bu aracı alacaklara inşallah faydalı olabilmişimdir.
Şu an eksikliğini hissettiğim şeyler:
*Garantisi 3 yıl.5000 km veya 3 ay içinde 425 TL ödeyerek garantisini 5 yıla çıkartabiliyorsunuz.
*Park sensörü ön ve arka taktırmayı düşünüyorum.Ne kadar araca alışsanız da bazen dikkatsizlik yapabiliyorsunuz.Özellikle benim gibi hergün girişi dar olan bir garaja girmek zorundaysanız. (özellikle ön sensörler)
*Navigasyon cihazı almayı düşünüyorum.
*Cam kaldırma Modülü olmayışı en büyük eksikliğini hissettiğim eksiklik.En kısa zamanda alarm taktırarak çözebilirsem iyi olacak.(veya Alarm+Cam kaldırma modülü)
1994 Tofaş Şahin 1.6 LPG (2001-2004)
2001 Hyundai Accent GLS 16V (2004-2011)
2011 Toyota Corolla D4D Elegant (2011- .....)
Toyota Club Türkiye
«
:
Şubat 14, 2011, 20:18:43 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: A-
Ynt: 2011 Makyajlı Corolla D-4D Elagant Dizel Düz Vites izlenimlerim
«
Yanıtla #1 :
Şubat 16, 2011, 12:05:35 »
zeki bey hayırlı olsun.. Allah güzel günlerde kazasız belasız kullanmayı nasip etsin... detaylı açıklamalarınız yeni alacaklara oldukça yardımcı olacaktır...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: A+
«
Yanıtla #2 :
Şubat 16, 2011, 22:45:34 »
Aracınız hayırlı olsun.
Benim bildiğime göre, ordan burdan okuduğuma göre :
dizelde vitesi 2500 civarında değiştirmeli, siz vites atana kadar devir 2000 ne iniyor.
ideal seyahat devri 2000, ekonomik olması ve uzun motor ömrü acısından.
yüksek devirde kullanılır diye birşey yok.
Sadece arada 2.3.4.5 viteslerde motoru zorlamak gerek o da oluşan kumruları atsın diye, ama sürekli yüksek devir zararlı.
Ben 2.000 devirde kullanıyorum, birleşil ortalamam 4.6lt şuan.
Bir de dizeller için yağ çok önemliymiş, her 6 ay yada 10.000 km de bir mutlaka yağ değiştirin.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
Yanıtla #3 :
Şubat 18, 2011, 11:15:25 »
araba çalışırken kontağa basılabildiğini biliyormuydunuz.marş kilidi yok.ilk fark ettiğimde çok şaşırdım acama benmi yanıldım diye çalışırken marşa bastım .evet marş bastı.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Nisan 03, 2011, 00:56:03 »
yakıtı için ne diyebilirsiniz. ?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
TOYOTA GİBİ
Kan Grubu: A+
«
Yanıtla #5 :
Nisan 10, 2011, 02:27:34 »
Hocam Corollada Soonroof yok demişti...Buyrun Moonrooflu Corolla'ya.....
http://www.toyota.com/corolla/demos.html
PARA İLE SATIN ALINAMAYAN TEK ŞEY ZAMANDIR.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '11
4 kere teşekkür etti
164 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Nisan 10, 2011, 07:25:24 »
zeki bey hayırlı uğurlu olsun rabbim kazasız belasız hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin:) form içerisinde 2011 modellerin hem artı yönleri hem eksi yönleri uzun uzadıya tartşıldı yazıldı çizildi ama güzel özetlemişsiniz emeğinize sağlık:9 bu arada düzce tek başına il değilmi:)))
seydi
http://www.724sporhaberi.com/
http://www.724sicakhaber.com/
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
yeni corollacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 02, 2011, 17:57:28 »
zeki bey bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. 1 hafta 10 güne kadar aynı sizin arabadan almış olacağım.
yazdıklarınız çok faydalı oldu. ben yıllardır dizel araç kullanıyorum. hyundai, fiat dizel modellerinden kullandım. yeni teknoloji dizel araçlarda vitesi değiştirirken motoru bağırttırmanıza gerek yok. bu eski tip dizellerde vardı. kullanım açısından gayet yumuşak vites geçişleri ve sürüş, düşük motor devri hem sessizlik hemde ekonomi sağlayacaktır. ayrıca bu yeni dizellerin tork değerleri benzinlilere göre daha yüksek olduğundan, düşük motor devirlerinde benzinlilere kıyasla daha güçlü çekiş sağlamaktadır. aracınızı iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim...
murat fincan
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
Araç: Auris
Kan Grubu: B+
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 02, 2011, 18:44:36 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
No pain no gain...
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 02, 2011, 19:12:18 »
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
1 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 02, 2011, 19:21:56 »
Zeki Bey aracınız hayırlı olsun. Biz de 3 yıl 2007 elegant dizel multimode kullandık. Çeşitli sebeplerden toyota bayii ile sıfır araçla takas yaptık. Şu anda 2010 model makyajlı kasa 1.6 otomatik comfort extra kullanmaktayız.
Elegant donanımları oldukça tatmin edici, iyi bir tercih yapmışsınız. Yalnız birşey dikkatimi çekti, aracın yakıt ortamasının biraz yüksek olduğunu ve devirli kullanmak gerektini duyduğunuzdan bahsetmişsiniz. Böyle bir şeyin yanlış olduğunu biliyorum. Gaza ne kadar basarsanız yakıt da o kadar artacaktır. Benzinlideki ibrenin konumu gibi 2bin 2400 devirlerde kullanıyorduk biz. Gerçi yarı otomatikti çekişten memnun değildik, düz de sıkıntı yaşanmaz. Çekişini siz kontrol edersiniz.
Bir de bizim benzinli aracımızda garanti 2 yıl diye yazılmış. Dizellerde 3 yıl mı acaba? Belki de yanlış yorumladım yazdığınızı.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 10, 2011, 14:37:07 »
Sizinle aynı model olan araç ilk toyotamız oldu. Bana saçma gelen şeyler opsiyonlar. Far yıkama sistemi var ama Xenonlar opsiyon. Kapı çıtaları da aynı şekilde. Türkiye'ye gelen modellerde sunroof yokmuş bu da büyük eksiklik. Elegant modeli için kameraya destek olarak sesli park sensörü de olmalıydı diye düşünüyorum. Benzinli motor seçeneğinde olan Keyless go ve Cruise control için de takılamıyor dediler benzinli motor ile arasında teknoloji farkı varmış satış temsilcisi detaylarını bilmediğini söyledi. Bu ufak detaylar haricinde yazdıklarınıza yeni bir toyota kullanıcısı olarak katılıyorum.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»