Gönderen Konu: Ferrari korna :)  (Okunma sayısı 6686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ferrari korna :)
« : Şubat 14, 2011, 18:44:24 »
aracımın korna sesi çok cılız geliyordu bugun gidip stebel marka ferrari kornası olarak tabir edilen kornalardan aldım.değişiklik isteyenler için güzel bir çözüm 139 dB sesi ilede tatminkar.ton olarak zaten hepimizin kulağı aşinadır bu sese.ön tamponu sökmek istemediğim için motor kısmında akünün orda uygun bir buldum ve oraya yerleştirdim.hava karardığı için fotoğraf çekemedim yarın fotoğrafınıda eklerim.orjinal kornanın yerine takabilsem çokdaha güzel olacaktı tabi ama şimdilik böyle.

Toyota Club Türkiye

Ferrari korna :)
« : Şubat 14, 2011, 18:44:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Ferrari korna :)
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2011, 19:20:39 »
güle güle kullanın
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2011, 19:28:59 »
Hayırlı olsun bence orjinal kornanızı sökmeyin. ben ferrari kornaya ayrı hat çektirdim düğmeli faydasını muayenede gördüm içeri girerken düğmeyi çevirmeyi unutmuşum. havalı korna yasak geçmeyecek dedi eleman koştum yanına düğmeyi çevirdim orjinalı duruyor dedim tamam o zaman dedi. korna sesiyle koşmasam içeri bi daha uğraşacaktık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2011, 19:38:17 »
orjinal kornanın yanında bir yere yerleştirmekti niyetim ama ön ızgarayı sökemedim,tamponuda komple sökmek pek akıl karı değildi,zaten orjinal kornadan çıkarttığım kabloyu bile elimden kaçırınca yarım saat uğraştım tekrar çıkarmak için güzel oldu.hiç bir yeri kesmeden biçmeden montajı gerçekleştirebildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2011, 19:44:05 »
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanman dileğiyle .
Aslında banada birtane lazım burada sellektörden anlayan fazla yok illa dürtmen gerekiyor bizim kornada bu konuda dediğiniz gibi yetersiz .

Kornayı dilde motorun sesini ferrarininkine çevire bilsek süper olurdu . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2011, 19:49:08 »
Bende corollanı kornaını beyenmiyorum.Tamam korna çalmak çogu zaman sinir bozucu ama gerekiyor yinede.Bende alıcam yani ama henüz karar vermedim.Sizin aldığnı kornaın fiyatı nedir ?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2011, 19:50:27 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2011, 19:51:04 »
araçlar benzinli olsa ferrari sesi bir nebze yakalanabilirdi,çok canınızı sıkıyorlarsa korna sellektör tetikleciler var kornaya bastığınızda uzun farlarıda devreye sokuyor,yada tam tersi sellektör yaptığınızda kornayı tetikliyor.eski aracımda kullanıyordum,uzun yolda devred ışı bırakabilmek için birde anahtar yaptırmıştım,o ürünüde tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2011, 19:57:43 »
bu kornanın sesini beğenmeyen insanlarda var, dat dat korna olarak tabir edilen kornalarda kullanılabilir,sesleri çok daha kalın ve güçlüdür,

ferrari kornaların çin malları da var fiyatları 25 30 tl arası piyasada,stebeller ise 50 60 arası,hella markalarda aynı fiyatta,yanlız direk bağlanmaması gerekiyor,kendi rölesi kutunun içinden çıkıyor.bazı elektrikciler direk bağlamaya çalışıyor ama çok yanlış,bsi arızalarına bile yol açabilir,çünki normal kornalardan çok daha fazla akım gerektiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2011, 20:06:09 »
Bende corollanı kornaını beyenmiyorum.Tamam korna çalmak çogu zaman sinir bozucu ama gerekiyor yinede.Bende alıcam yani ama henüz karar vermedim.Sizin aldığnı kornaın fiyatı nedir ?

Mehmet bey ben bu ve önceki aracımdada aksesuarcıdan 25tl ye aldığım space marka çin malı kullanmıştım şans da olabilir ama ikisindende memnunum.Size tavsiyem normal kornanızın yerine değilde bunu ilave olarak taktırın üç kademeli bir düğme ile iki kornayı ayrı olarak devreye alabilirsiniz. hem muayene hemde polisle uğraşmazsınız. çünkü bu kornalar mevzuatta yasak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2011, 20:12:46 »
araçlar benzinli olsa ferrari sesi bir nebze yakalanabilirdi,çok canınızı sıkıyorlarsa korna sellektör tetikleciler var kornaya bastığınızda uzun farlarıda devreye sokuyor,yada tam tersi sellektör yaptığınızda kornayı tetikliyor.eski aracımda kullanıyordum,uzun yolda devred ışı bırakabilmek için birde anahtar yaptırmıştım,o ürünüde tavsiye ederim.
Mehmet abi ona gerek yok ama korna sizinde dediğiniz gibi çok az ses çıkarıyor zaten ben kornaya basmayı pek sevmem gereksiz yerede kornaya basanlara gıcık olurum ama Adana'da kornaya basmadan araç kullanmak imkansız çünkü sellektörden anlamıyorlar illa kornaya basman gerekiyor tabi arada istisnalarda oluyor ama genelde birinden yol istemek için sadece sellektör yetmiyor illa kornaya basacan . Ondan bende düşünüyorum ama ferrari kornası dilde daha yüksek ses çıkaran normal korna düşünüyorum bunu bidahaki bakımda servislede paylaşacağım bakalım onlar ne dicek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2011, 20:22:21 »
zorda kalmadıkca bende pek kullanmam korna,ama kullanıldığı zamanda amacına hizmet etmeli ben onun için değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2011, 20:35:07 »
Mehmet abi ona gerek yok ama korna sizinde dediğiniz gibi çok az ses çıkarıyor zaten ben kornaya basmayı pek sevmem gereksiz yerede kornaya basanlara gıcık olurum ama Adana'da kornaya basmadan araç kullanmak imkansız çünkü sellektörden anlamıyorlar illa kornaya basman gerekiyor tabi arada istisnalarda oluyor ama genelde birinden yol istemek için sadece sellektör yetmiyor illa kornaya basacan . Ondan bende düşünüyorum ama ferrari kornası dilde daha yüksek ses çıkaran normal korna düşünüyorum bunu bidahaki bakımda servislede paylaşacağım bakalım onlar ne dicek.

o zaman size hornblaster lazım :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2011, 22:57:14 »
    Hafta sonu servisle bu konuyu görüştüm sizlerede aktarayım zira aynı durumdan bende muzdaribim. Şehir içi değilde bence şehirler arası yollarda korna konusu dahada elzem ,çünki sürat ,rüzgarın sesi ,aracın sesi ,karşıdaki aracın sesi, birleşince malesef bizim kornalar pek duyulmuyor. Düşünsenize sağa yanaşmış bir traktör sollamaya çıkıyosunuz adam dönmeye başlıyor yavaş yavaş önünüze ,kornayla ikaz ediyosunuz ama ne çare duymuyor dalmış...Şimdi çoğu kişi kornayı bile duysalar dönerler falan diyodur ama ben 95 corollamın kornası sayesinde 2 kez bu türlü kazalardan son anda yırttım.... Aşağıda listeyi yazıyorum....:)

2 Ad. Bosch yada Seger marka Bas ve Tiz korna 1 ad. 35 amp.röle. (Normali Bu).Yok daha güçlü olsun diyorsanız yukardaki listeden 35 Amp röleyi çıkartıp yerine Tofaş CACAT(ne demekse) kornayla FALAFALA röle alıyorsunuz fiyat olarak ilki 30 ila 50  diğeri 70 ila 100 TL arasında (takma dahil)