Gönderen Konu: aks problemi  (Okunma sayısı 2354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
aks problemi
« : Şubat 14, 2011, 14:37:38 »
merhaba arkadaşlar!
aracım 188000 de corolla terra 1.6 otomotik vites. son 5000 km den beri 80 km/s hızın üzerinde seyrederken, titriyor. ustaya gösterdim aks larda sorun var dedi. orijinal aks lar 1000-1500 tl arası gib bir fiyat söyledi. çok pahalı geldi. bunların çıkmasını veya yan sanayi taktırsam bir şey olurmu. kolay gelsin.

Toyota Club Türkiye

aks problemi
« : Şubat 14, 2011, 14:37:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: aks problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2011, 14:50:38 »
  Gösterdiğiniz usta rot balans işi mi yapıyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2011, 15:00:12 »
Aydın bey titreme sadece aks kafasından kaynaklanmaz, eski aracımda bahsettiğiniz gibi titreme vardı kardeşim sık sık aracı alır binerdi , birgün bende rot balansa götürdüm usta jantların 3 ünde çukura düşmeden dolayı yamulma var dedi iç taraftan , dıştan belli olmuyor doğal olarak lastikleri söküp jantlar ısıtılarak düzeltildi ve titreme sorunum halloldu

bence önce bir jantların iç taraftan ezikliği olup olmadığını kontrol ettirin, ustaya gösterirkende biliyormuş gibi konuşun  usta jantlarda yamukluk var sanırım titreme yapıyor diyin , sizi kandırmaya çalışıyor olabilir gösterdiğiniz usta bşaka bir sutaya baktırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2011, 14:45:28 »
Ayrıca aks kafası ayrı olarak parçacılarda bulunabiliyor. eğer sorun aks kafasında ise komple aks değiştirmeye gerek yok. geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2011, 12:28:56 »
cevaplar için sağolun. Mesut beyin dediği "jantların içten yamulması" hiç aklıma gelmedi. bundan sonra ustaya götürdüğümde bu soylerim. ama aks değiştirmem gerekirse  komple değiştirip, değiştirmeyeceğimi nasıl anlamam gerek...kolay gelsin herkese..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2011, 12:33:38 »
1000-1500 yüz mü inanamıyorum bu kadar pahalımı bu parçalar hakkaten :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2011, 12:50:26 »
  Akslar sökülünce belli olur değişecek parçalar ancak bende o fiyatları abartı buldum doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2011, 12:54:56 »
aydın bey istanbul daysanız güngören toyotronıc servisini öneririm a dan z ye aracınız kontrol edilir uygun fiyata yapılır ben ilk kez gittim hayran kaldım emniyet kemerlerine kadar bakımını yaptılar sağolsunlar gözünüz arkada kalmaz emin olun"""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2011, 13:08:53 »
öneriler için sağolun. bakalım. farklı bir ustaya göturmeyi düşünüyorum zaten. bakalım.