0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ramazan bende son yazını okumadan tamda kutup başlarını kontrol et birde direksiyon motorunun + - sketlerine bak temazsızlık vardır diyecektim geçmiş olsun.
Anladım da hani bu noktalarsa arızaya sebep olan şey neymiş? Kullanım hatası değilse bence İyi Niyet Garantisi kapsamına almaları gerekir diye düşünüyorum.
Sabah Samsun Derindereye gittik. Arabayı bilgisayara bağladılar. 2 tane hata çıktı. 1. hata direksiyon kolonunda 2. hata direksiyon ecu sunda. Birine 800 tl diğerine 1250 tl sadece parça fiyatı verdiler. Özel servise gittik orda bişey diyemediler. Sonra arkadaşım olan bmw servisine gittik onlar araştırıp sordurdular telefonla v.s aküden az voltaj geldiğinde veya temassızlık olduğunda bu tür hatalar olabiliyormuş corollada akü bağlantılarını temizletip kutup başlarının vidalarını değiştirdik. Bugün hiç sorun çıkarmadı. Yolda herhangi bir kilitlenme yaşanması söz konusu olmayacağını söylediler. Bir kalemde 2250 lirayı hemen veremeyiz belkide bozuk sensör de olabilir bilmiyoruz. Serviste detaylı araştırma için ilgili parçaların sökülmesi gerektiğini söylediler bizde ona pek yanaşmadık. Durum böyle arkadaşlar başına böyle bişey gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.İyi forumlar.
merhaba konuyu yeni gördüm aynısı başıma geldi daha öncede formda yazdım araç 2004 sol kasa yolda bir anda sertleşti ve dreksiyon kuru dreksiyon oldu servise gittim ecu gitmiş fiyatada1450 fiyat çektiler sadece parça fiyatı ama benim ayrı ustam var toyotacı zaten 20 yıla aşkın toyota plazada usatalık yapmış hemn çözdü sorunu ecu ve kolonu değiştirdi barçaları orjinal çıkma aldım el emeğiyle 550 lira verdim bir yıldırda gayet sıkıntısız biniyorum ayrıca ecu ile çok oynama yapabiliyorlar yani lehimlik iş diyorlar bir müddet götürür ama ustam bile izin vermedi bencede yapılması gereken parça değişimi ama orjinali ile benim aldığım adam güvenilir ve orjinal toyota çıkmacısı van sanayinde tekrar geçmiş olsun ihmal etmeyin
teşekkürler. servis aradı ecu değişecek dedi 1.210 tl fiyat söyledi. birde direksiyon altındaki motorlu pompadan olabilir şeklinde özel servisten biri yorum yaptı kafam karıştı iyice