Gönderen Konu: Corolla direksiyon problemi  (Okunma sayısı 16956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla direksiyon problemi
« : Şubat 13, 2011, 23:55:02 »
2005 Corolla 1.6 Terra

Problemi şöyle açıklayayım aracı çalıştırıyoruz direksiyon sert zorla çeviriyoruz tekerler dönmüyor bana hidrolik sorunu gibi geldi. Kayınpederimin aracı, bize söylemiyor böyle birşey olduğunu dün akşam nişanlım otoparktan çıkamadı bu sebepten dolayı. İş çıkışı ben gittim aracı çalıştırdım problem yok. Neyse gezdik tozduk bi yakınımızın nişanı vardı oraya gittik. Döneceğiz tıs bizim direksiyon yine dönmüyor. Neyse aracın kontağı kapattım tekrar çalıştırdım böyle 5-6 kere denedikten sonra dönmeye başladı. Lakin yanlış bilmiyorsam direksiyon sisteminde bir problem olursa P/S ışığının yanması lazım bu ikaz ışığı bizde normal yanıyor araç çalıştıktan sonra sönüyor. Neyse dün gece öyle gittik. Bugün gezelim dedik hiç bir problem olmadı. Öğlende üzücü bir haberle hastaneye gittik dedemi acile kaldırmışlar şu an durumu iyi, geri dönüyoruz eve P/S ışığı zınk diye yanmaya başladı ama direksiyonda hiç bir problem yok tam tur dönüyor. Yarın servise gidecez artık başına böyle bir iş gelen varmı. Araba dalga geçiyor sanki.

İyi forumlar
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Toyota Club Türkiye

Corolla direksiyon problemi
« : Şubat 13, 2011, 23:55:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla direksiyon problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2011, 00:08:13 »
öncelikle geçmiş olsun allah acil şifalar versin.Ramazan bey aracınızda elekrtikli sireksiyon mevcut bundada sorun olduğu zaman p/s ışıgı yanar.Normalde marştan sonra o ışıgın sönemsi gerek eğer sönmüyorsa servise başvurmanız gerekiyor.Gözardı ertelenecek bir arıza deği bence.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2011, 00:12:42 »
Tuncayım tam girdim sen yazmışsın. İşin garip tarafı da o. Direksiyon sert ve tekerler sağa sola dönmezken P/S ışığı yanmıyor. Bugün dönüş yolunda 5 dk kadar yandı sonra tekrar söndü. Yarın kısmetse götürcez artık. Sonucu burdan sizlerle paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2011, 00:15:03 »
kardeş kullanım kitapçıgında öyle yazıyor en yakın servise başvurun diye.Ancak elektrik li oldugu için direksiyonda bir problem var inşallah ucuz kurtulursunuz.Dİreksiyon motoru falan değieşcek olsa çok para tutar valla.Bekliyoz yakın zamanda cevabını.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2011, 13:04:13 »
Sabah Samsun Derindereye gittik. Arabayı bilgisayara bağladılar.  2 tane hata çıktı. 1. hata direksiyon kolonunda 2. hata direksiyon ecu sunda. Birine 800 tl diğerine 1250 tl sadece parça fiyatı verdiler. Özel servise gittik orda bişey diyemediler. Sonra arkadaşım olan bmw servisine gittik onlar araştırıp sordurdular telefonla v.s aküden az voltaj geldiğinde veya temassızlık olduğunda bu tür hatalar olabiliyormuş corollada akü bağlantılarını temizletip kutup başlarının vidalarını değiştirdik. Bugün hiç sorun çıkarmadı. Yolda herhangi bir kilitlenme yaşanması söz konusu olmayacağını söylediler. Bir kalemde 2250 lirayı hemen veremeyiz belkide bozuk sensör de olabilir bilmiyoruz. Serviste detaylı araştırma için ilgili parçaların sökülmesi gerektiğini söylediler bizde ona pek yanaşmadık. Durum böyle arkadaşlar başına böyle bişey gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2011, 13:30:14 »
Ramazan bende son yazını okumadan tamda kutup başlarını kontrol et birde direksiyon motorunun + - sketlerine bak temazsızlık vardır diyecektim :) geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2011, 13:31:38 »
  Öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum Ramazan.

Yolda kilitlenme (aşırı sertleşme) olsa bile direksiyon kol gücü ile döner, yeter ki kafi miktarda kuvvet uygulansın, bunu göz ardı etmeyin emniyet açısından. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar var ise yardımcı olacaklardır ama servise sormak lazım arıza hangi sebepten kaynaklanıyor diye bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2011, 13:37:24 »
Ramazan bende son yazını okumadan tamda kutup başlarını kontrol et birde direksiyon motorunun + - sketlerine bak temazsızlık vardır diyecektim :) geçmiş olsun.

Mesut çok sağalosın direksiyon motorunun kabloları nerden geçiyordur onu bilmiyorum akü kutup başlarına temizlik yaptık ve sıkma vidalarını değiştirdik. Bir müddet böyle deneyeceğiz artık.

Hakan abi servise gittik sabah 2 hata çıktı diagnozda onlarıda yazdım ama kesin bundandır diyemediler. Direksiyon kolunu ve direksiyon beyni hata kaydı göstermiş. Parçaların değişimi işçiliği falan 3000 tl ye yakın bir masraf çıkartıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2011, 13:41:09 »
  Anladım da hani bu noktalarsa arızaya sebep olan şey neymiş? Kullanım hatası değilse bence İyi Niyet Garantisi kapsamına almaları gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2011, 13:49:34 »
  Anladım da hani bu noktalarsa arızaya sebep olan şey neymiş? Kullanım hatası değilse bence İyi Niyet Garantisi kapsamına almaları gerekir diye düşünüyorum.

Onu söylemediler abi. İyi niyet garantisine sokcaklarını sanmıyorum niye dersen garanti boyunca araç serviste işlem gördü sonra özel servise gitti 2005 ocak ayı trafik çıkışlı daha 49000 km de. Garantiden düştüğünde 19000 km deydi. Sadece hafta sonları keyfi gezmek için kullanıyoruz bide çok acil bişey olursa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2011, 22:53:53 »
Konu mekanikten sohbete taşınmış :S Nasıl oldu bu iş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2011, 10:40:56 »
Konuyla ilgili kısa bir bilgi paylaşayım belki başka arkadaşlara da yardımcı olur.

Akü kutup başlarını temizleyip vida ile sıkıtırdıktan sonra direksiyon problemi ve P/S ışığı yanmasıyla karşılaşmadık. 1 haftadır problemsiz çalışıyor.

İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2011, 11:23:12 »
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Allah acil şifalar versin

Kardeş bahsettigin sorun sanki temassızlık sorunu gibi görünüyor.Veya kablolarda oksit felan varsa ondan kaynaklı bir problemden dolayı olabilir düşüncesindeym.Şunu deneyebilirsin aracı tam sag veya tam sol yaptıktan sonra mı arıza veriyor.Birde benim diger aracımda başıma gelmişti
hidrolik direksiyon basınç müşiri diye bir parça var bu parça sorun çıkarabiliyor gerçi o aracım ford du ama olsun sistem mantıgı aynıdır sanırım
benim kinin jakı oksitlenmiş durduk yere direksiyon sertleşiyor du anlam veremiyordum hidrolik seviyesi felan eksilme yok pompası felan saglam ama
durduk yere direksiyon sertleşiyordu bazen kuş gibi oluyordu sorun müşürün baglantısı oksitlemiş ondan çıkmıştı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2013, 10:41:44 »
Sabah Samsun Derindereye gittik. Arabayı bilgisayara bağladılar.  2 tane hata çıktı. 1. hata direksiyon kolonunda 2. hata direksiyon ecu sunda. Birine 800 tl diğerine 1250 tl sadece parça fiyatı verdiler. Özel servise gittik orda bişey diyemediler. Sonra arkadaşım olan bmw servisine gittik onlar araştırıp sordurdular telefonla v.s aküden az voltaj geldiğinde veya temassızlık olduğunda bu tür hatalar olabiliyormuş corollada akü bağlantılarını temizletip kutup başlarının vidalarını değiştirdik. Bugün hiç sorun çıkarmadı. Yolda herhangi bir kilitlenme yaşanması söz konusu olmayacağını söylediler. Bir kalemde 2250 lirayı hemen veremeyiz belkide bozuk sensör de olabilir bilmiyoruz. Serviste detaylı araştırma için ilgili parçaların sökülmesi gerektiğini söylediler bizde ona pek yanaşmadık. Durum böyle arkadaşlar başına böyle bişey gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

İyi forumlar.

merhaba arkadaşlar yeni konu açmak istmedim. cuma akşamı park ettiğim aracımı dün öğleden sonra çalıştırdığımda check power steering uyarısı verdi ve P/S ışığı yanıyor ve direksiyon çok sertleşti. bugün öğlen toyan servisine götürecem ama o kadar yorum arasından bir yukarıdaki yorum umut verici onun haricinde durum vahim ve masraflı  :( umarım ucuz yollu halledebilirim. bu arada bu problemle karşılaşanlar varsa ve sonuçlarını paylaşırsa çok sevinirim.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2013, 11:56:22 »
merhaba konuyu yeni gördüm aynısı başıma geldi daha öncede formda yazdım araç 2004 sol kasa yolda bir anda sertleşti ve dreksiyon kuru dreksiyon oldu servise gittim ecu gitmiş fiyatada1450 fiyat çektiler sadece parça fiyatı ama benim ayrı ustam var toyotacı zaten 20 yıla aşkın toyota plazada usatalık yapmış hemn çözdü sorunu ecu ve kolonu değiştirdi barçaları orjinal çıkma aldım el emeğiyle 550 lira verdim bir yıldırda gayet sıkıntısız biniyorum ayrıca ecu ile çok oynama yapabiliyorlar yani lehimlik iş diyorlar bir müddet götürür ama ustam bile izin vermedi bencede yapılması gereken parça değişimi ama orjinali ile benim aldığım adam güvenilir ve orjinal toyota çıkmacısı van sanayinde tekrar geçmiş olsun ihmal etmeyin
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2013, 12:50:29 »
merhaba konuyu yeni gördüm aynısı başıma geldi daha öncede formda yazdım araç 2004 sol kasa yolda bir anda sertleşti ve dreksiyon kuru dreksiyon oldu servise gittim ecu gitmiş fiyatada1450 fiyat çektiler sadece parça fiyatı ama benim ayrı ustam var toyotacı zaten 20 yıla aşkın toyota plazada usatalık yapmış hemn çözdü sorunu ecu ve kolonu değiştirdi barçaları orjinal çıkma aldım el emeğiyle 550 lira verdim bir yıldırda gayet sıkıntısız biniyorum ayrıca ecu ile çok oynama yapabiliyorlar yani lehimlik iş diyorlar bir müddet götürür ama ustam bile izin vermedi bencede yapılması gereken parça değişimi ama orjinali ile benim aldığım adam güvenilir ve orjinal toyota çıkmacısı van sanayinde tekrar geçmiş olsun ihmal etmeyin

teşekkürler. servis aradı ecu değişecek dedi 1.210 tl fiyat söyledi. birde direksiyon altındaki motorlu pompadan olabilir şeklinde özel servisten biri yorum yaptı kafam karıştı iyice  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2013, 10:09:48 »
teşekkürler. servis aradı ecu değişecek dedi 1.210 tl fiyat söyledi. birde direksiyon altındaki motorlu pompadan olabilir şeklinde özel servisten biri yorum yaptı kafam karıştı iyice  :wacko:
allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda çözersiniz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 21, 2013, 11:10:55 »
1210 tl yi verdim çözüldü. umarım bir daha olmaz kimsenin de başına gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2013, 00:36:12 »
çözüldüyse parnın çok önemi yok tekrar geçmiş olsun
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 21, 2016, 00:10:11 »
 Arkadaslar merhaba. 2011 yaris dizel aracimizla kardesim orta halli bir kaza gecirdi ve arac su dolu golette ters dondu. Arac onarildi ama direksiyon donmuyor. Ustanin dedigine gore direksiyon beyni su almis ama bu parca pahali. Nasil uygun yollu buluruz ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...