Gönderen Konu: Far sensörü yok mu ?  (Okunma sayısı 7745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Far sensörü yok mu ?
« : Şubat 13, 2011, 21:24:58 »
Abiler ablalar kardeşler :)

Yahu bu arabayı alırken far sensörü, yağmur sensörü, digital kliması cartı curtu var diye Sol olanını tercih ettik güya. Ama ben far sensörü olmadığını sanıyorum :)
 Normalde far sensörü olan arabalarda -auto diye bir seçenek olmalı o yok doğrumudur ?
 Yol bilgisayarı var güya ama kalan menzil falan göstermiyor nasıl bir yol bilgisayarı anlamadım. Sadece Anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, ortalama hız gösteren yol bilgisayarı mı olur ya :) en azından bir menzil bilgisi olmaması beni düşündürdü açıkçası...

Neyse alsıl konumuz far sensörü. Bu araçta far sensörü yok mu ? Yoksa var da ben mi becerip kullanamıyorum :)

He birde şu silecek konunun üzerinde bir dünya çevirmeli tuş var ne işe yaradığını anlayamadım :D İlk defa bu kadar janjanlı araba kullanıyorum kusura bakmayın :D
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Toyota Club Türkiye

Far sensörü yok mu ?
« : Şubat 13, 2011, 21:24:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Far sensörü yok mu ?
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2011, 22:56:26 »
yagmur ve far sensörü sizin araçlarda mevcut makyajlı kasalarda.Aracınız 2005 -2007 arası bir model gibi.Sİlecek kolundaki bvir sürü çevirmeli olanşey fasılalı silecek kolu.;Hız ayarını kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
yol bilgisayarı bunlarda böyle sadece anlık tüketim ve ortalama tüketim gösteriyor.Şukadar benzinin var şukadar yol gidersin diyecek kadar  teknolojik değil maaalesef.
Benim aracım makyajsız kasa sol donanımı oldugu için bizlerde far sensörü yok o yüzden yardım cı olamayacam bilmiyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2011, 23:02:25 »
öncelikle aracınuz hayırlı olsun..ne yazıkki o kasada far sensörü yok...yol bilgisayarıda kötü bizde de var aynısından...silecek kolunu da anlatayım size:silecek kolu normal konumundayken pasiftir.bi kademe aşağı inerseniz otomatiğe geçer ve yağmur sensörü evreye girer..sensör devredeyken kolun üzerindeki çevirmeli tuşu her kadame aşağı çevirdiğinizde sensörün hassaslığı da artar.. :)
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2011, 00:55:24 »
yagmur ve far sensörü sizin araçlarda mevcut makyajlı kasalarda.Aracınız 2005 -2007 arası bir model gibi.Sİlecek kolundaki bvir sürü çevirmeli olanşey fasılalı silecek kolu.;Hız ayarını kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
yol bilgisayarı bunlarda böyle sadece anlık tüketim ve ortalama tüketim gösteriyor.Şukadar benzinin var şukadar yol gidersin diyecek kadar  teknolojik değil maaalesef.
Benim aracım makyajsız kasa sol donanımı oldugu için bizlerde far sensörü yok o yüzden yardım cı olamayacam bilmiyorum

Teşekkürler. Bende makyajlı kasada far sensörü var diye biliyorum. Benim aracım 2006 model zaten :(
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2011, 00:57:23 »
öncelikle aracınuz hayırlı olsun..ne yazıkki o kasada far sensörü yok...yol bilgisayarıda kötü bizde de var aynısından...silecek kolunu da anlatayım size:silecek kolu normal konumundayken pasiftir.bi kademe aşağı inerseniz otomatiğe geçer ve yağmur sensörü evreye girer..sensör devredeyken kolun üzerindeki çevirmeli tuşu her kadame aşağı çevirdiğinizde sensörün hassaslığı da artar.. :)

Açıklamalar için teşekkürler sanırım anladım :) Ama benim aracımda 2006 model yani sizinkiyle arasında kasa ve makyaj farkı yok diye biliyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2011, 01:06:10 »
2006 modeller makyajlı kasa ama içerilerinde tam olarak ne fark var bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2011, 19:52:09 »
makyajlılar 2005te çıktı...makyajlıda yağmur sensörü,kendiliğinden kararan iç dikiz aynası gibi farklılıklar var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2011, 00:29:50 »
yahu arkadaşlar kaç gündür bu konunun peşindeyim,anlaşılan kimse bilmiyor bu araçlardaki far sensörü olayını.arkadaşta sormuş,far sensörü var mı?varsa nasıl çalışıyor biz mi beceremiyoruz?
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2011, 00:35:37 »
yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2011, 20:53:24 »
2002-2007 kasalarda makyajlı olsada olmasada sol donanımında bile far sensörü yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2011, 21:13:20 »
arkadaşlar 2004 makyajsız corolla ile 2005 makyajlı kasa corollanın ikisinide kullanmış biri olarak(akrabalarda mevcut) çok fazla bir farkın olmadığını söyleyebilirim,hemen hemen aynı hatırladığım kadarıyla fonsiyonel direksiyonda kontrol düğmeleri ve ön panjur farkı dışında aynı.ancak şundan eminim ki ikisinde de far sensörü malesef ki yok.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2011, 00:26:41 »
ozaman makyajlı kasa ile makyajsızın arasındaki fark ön panjur arka stop direksiyon simidi yağmur sensörü ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynası var
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2011, 08:52:54 »
Yağmur sensörü anlatılmış zaten. Far sensörü diye şiddetli ışıkta kararan dikiz aynası kastediliyor ve kafa karıştırıyor. Açma kapama düğmesi aynanın üzerindedir. Film yaptırdığımdan beri, geceleri kapatıyorum. Gerek kalmıyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2011, 09:49:14 »
kemal abiiiii nerdesiin.. satın honda alın -_-
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2011, 19:51:21 »
Görmedi sanırsam :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.