Gönderen Konu: 2010 Avensis vites değiştirirken kendi kendine gaz veriyor  (Okunma sayısı 2227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Avensis Elegant 2010
    • Ant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
2010 Avensisde araç vites değiştirirken debraiyaja basık durumda daha gaza dokunmadan gaz verdi.Bu olay 2 kere başıma geldi.Aracı 2.el 1 ay önce aldım..sorunsuz idi ama bu olayla karşılaşınca 1 kez daha yapmasını beklemeye karar verdim.Sonra servise götüreceğim.Her hangi bir yorumu olan var mı ?

Not:Forumda bu konu daha önce tartışılmışsa PARDON diyorum.Henüz girdim ve ilk bu haber gözüme çarptı..
Blackk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2010 Avensis vites değiştirirken kendi kendine gaz veriyor
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2011, 21:17:28 »
ben de 2011 var,hiç karşılaşmadım böyle bişeyle ,aracın lpgli mi,belki ondan yapabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2011, 12:13:15 »
2006 astrada görmüştüm ben bu durumu, debriyaja sonuna kadar basınca araç gaz yiyordu. ama bu devamlı oluyordu, sizde devamlı olmuyor sanırım. umarım sorun yoktur.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2011, 22:46:58 »
aynı sorun bendede var araç 2011 model hatta 3 günlük 1 vitesten sonra depriyaja basınca öbür ayakta gazdan çekince gaz hemen düşmüyor yavaş yavaş düşüyor sanki gazı kendi vermiş gibi bir durum oluyor yanlız 1. vitesde başıma geldi yarın servise gidip soracam bilgi edinirsem gene yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2011, 02:35:39 »
Ben Auris kullanıcısıyım, başlarda dediğiniz durumu hissetmiştim, ayağınızı gazdan çekince hemen rölantiye gitmiyor. Servise sorduğumda diğer modellerdeki gibi kelebeğe giden tel ile aktarmalı değilmiş, elektronik aktarmalı olduğu için saniyenin belli bir oranında pedala bastığınızda o zaman kadar geç gidiyor gaz ve çektiğinizde çekme zamanınızdan sonra gaz kesiliyor doğal olarak. Önceki aracınız Toyota mı idi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2011, 13:46:30 »
servise sordum doğal dediler ve test ettiler makinaya bağladılar görünüşte hiç bir sorun yok.  gene bir sorun olursa gelin dediler bakalım kullana kullana belli olacak. serviste böyle olması normal elektronik olmasından dolayı diyorlar