Gönderen Konu: Aikido  (Okunma sayısı 1628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Aikido
« : Şubat 13, 2011, 12:49:36 »
  Selam arkadaşlar.
 Aslında geyik diye tabir edebileceğimiz bir muhabbet olmadığını hepimiz biliyoruzdur Aikido'nun. Aslında bir ruh eğitme sanatıdır diyebiliriz sanırım Aikido için. Asıl çıkış noktası büyük oranda, dövüşden kaçınmak için, kendisine saldırması muhtemelen kişinin kılıcını kınından çıkmadan ele geçirmektir. Asla bir saldırı saantı değildir.

Aikido, size saldıran kişinin güçünü kendisine karşı kullanarak kendinizi savunma sanatı. Aikido'cular kavga etmiyor, saldırmıyor ama gelen tehdidi savuşturmak için kullandıkları üç bin civarında teknik var.

Aslında bir savaş sanatı. En kısa yoldan rakibi altetmeyi amaçlıyor. Ama rakip kim? Kişinin içindeki hırs, aşağılık duyguları ve egoizm. Temelinde, evrende varolan uyum ve sevgi var.

Aikido Basic Techniques : Munetsuki Kotegaeshi

Alıntı adresi: http://www.kadinlaricin.net/pratik-bilgiler/aikido-nedir.htm
 Düzenleme: Hakan Öztürk.

Toyota Club Türkiye

Aikido
« : Şubat 13, 2011, 12:49:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Aikido
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2011, 13:48:16 »
hep öğrenmek istemişimdir aikidoyu..
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2011, 17:29:49 »
  Aslında dinlendirici yanları var özellikle zihinsel açıdan. Tavsiye ederim Seçkin ama neden öğrenmek istediğin önemli tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2011, 18:42:43 »
Steven Seagal'ın da aikido ustası olduğu söyleniyor. Filmlerinde kendine saldıranları bayağı bir etkisiz hale getiriyordu. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2011, 19:47:59 »
  Stevan Seagal Japonya'da bu işin eğitimini almış ve bildiğim kadarı ile 7. Dan'a kadar çıkmış yegane batılı ama vuruş teknikleri döner hareketlere dayanıyor. Diğer yandan Aikido'da bence ilham alınacak en önemli kişilerden (sensei) birisi Saito dur.

Saito Sensei Aikido Demo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2011, 20:03:18 »
  Aslında dinlendirici yanları var özellikle zihinsel açıdan. Tavsiye ederim Seçkin ama neden öğrenmek istediğin önemli tabi.
kavga etmekten ziyade kendimi savunursam daha güzel olur gibi geliyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2011, 20:35:22 »
  Her zaman, mümkün olan her şekilde kavgadan kaçınmak gerekli bence. Zihin belli bir noktaya geldiğinde insan bunu büyük oranda sağlayabilir, bunun için kişisel tatmin de çok önemlidir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2011, 14:14:47 »
Bana çok karizmatik gelen bir spor Aikido.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2011, 14:58:42 »
  Ueshiba Saito Shioda Tohei Aikido

Tabikide bir müsabaka sporu değil, şova yöneliktir ancak mantığı çok önemldiir ve şovun dışında bazı temel hareketler gerçekten de çok etkilidir. Ayrıca Aikido, insan vücudunu da tanıma sanatıdır zihinsel gelişimin yanında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2011, 23:27:51 »
Hakan beyin de dediği gibi Steven Seagal 7. Dan bir ustadır. Ama filmlerinde sadece aikido değil diğer savunma sanatı tekniklerini de kullanmaktadır. Belli bir yöntem yerine kokteyl hazırlamaktadır görsel zenginlik açısından. Bu arada aikido da 10 dan vardır ancak 10. Dan semboliktir ve kimseye verilmez. En yüksek 9. Dana kadar yükselinir. Bu da şu anlama gelir. Daha kendimi geliştireceğim çok şey var. Bu sayede insan kendini sürekli geliştirme hedefini koyar. Gerçekten muhteşem bir sanattır. Sadece dövüş değil zihinsel ve bedensel uyumun (adına yakışır şekilde) sağlanması ve geliştirilmesi felsefesine dayanır. Ancak savunma sanatı olarak gerçekten mükemmeldir. Samurai'lara karşı geliştirilmiş bir tekniktir ve samuraiların zırhlarından dolayı onlara etki etmeyen darbe ve silahlar yerine etkili bir metod geliştirmek maksadıyla ortaya çıkarılmıştır. Samuraiların rahat bir şekilde hareket etmelerini ve kılıç kullanabilmelerini sağlamak maksadıyla giydikleri zırhların eklem yerleri açık bırakılmıştır. İşte aikido bu eklem yerlerine ve denge noktalarına uygulanan uygun tekniklerle zırhın zayıf yerlerinden faydalanarak samuraiları etkisiz hale getirmeye dayanır. Tekniği uygun şekilde yaptığınız taktirde rakibinizi 3-4 parmağınızla nasıl etkisiz hale getirdiğinize siz bile şaşırırsınız. İlgi duyan herkese tavsiye ederim.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2011, 23:47:29 »
cem yılmazın konuyla ilgili bir espirisi  vardı onu paylaşmak istedim.birde bir çok dövüş sanatı ile ilgilenen arkadaşım var bir tatsız olay yaşadık bazılarıyla sokakta bunlar yalan oluyor,allah ne verdiyse deyip dalıyolar valla.
CMYLMZ Soru & Cevap 2010 - Aikido

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2011, 23:47:39 »
Bu arada Aikidonun kurucusu olarak bilinen Morihei Ueshiba Hocanın (tanımayanlar için son video daki ton ton ihtiyar) bu işi nefes alıp vermek kadar kolay yaptığına dikkatinizi çekerim. Yani kendinizi aikidoya adadığınızda (dikkat edin adadığınızda diyorum, yani bu felsefeye ait olmak sadece adam pataklamak için bu yola girmemiş olmak) bu felsefeyi yakaladığınızda aslında ruh ve beden uyumunu yakaladığınız zaman herşeyin ne kadar kolay, basit olduğunu görüyor. Bir çok kötü özelliklerden arınıp sahip olduğunuz erdemli özellikleri çoğaltabiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2011, 00:01:00 »
cem yılmazın konuyla ilgili bir espirisi  vardı onu paylaşmak istedim.birde bir çok dövüş sanatı ile ilgilenen arkadaşım var bir tatsız olay yaşadık bazılarıyla sokakta bunlar yalan oluyor,allah ne verdiyse deyip dalıyolar valla.
CMYLMZ Soru & Cevap 2010 - Aikido

Hahaha çok güzel :) işte aikidonun felsefesini yakalarsan zaten bu tarz tartışmalara hiç girmezsin. Aklını kullanan insan kavgadan uzak durur. Hele ki savaş sanatını bilen ve yaptıklarının nelere sebep olabileceğini bilen bir insan kesinlikle ve kesinlikle uzak durur. Başka hiçbir şansı kalmamışsa ve hayatı tehlikeye girmişse işte sadece o zaman bu bilgisini kullanır.
Ama video gerçekten çok eğlenceliydi :) Teşekkürler paylaşımın için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2011, 00:07:10 »
bende rahatsızlanmadan önce capoeira eğitimi alıyordum,istemedende olsa bırakmak zorunda kaldım,amerikada dövüş sanatları eğitimi alıp birisine zarar verdiğinizde eğitim aldığınızda ortaya çıkarsa cezanız artıyor,çünki yasa sizi bir silah olarak görüyor nereye nasıl vurmanız gerektiğini bilidiğiniz için,Türkiyede buna benzer bir yasa yok sanırım.aikido öğrenen arkadaşlarımla bu video üzerinden çok eğlenmiştim gerçi hepsine uyar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2011, 00:11:25 »
Evet Türkiyede bunu düzenleyen bir yasa mevcut değil. Çok büyük geçmiş olsun. Umarım sağlığına kavuşursun en kısa zamanda. Capoeira da gerçekten çok güzel. Gerçekten çok eğlenceli bir video. Ve dediğin gibi sadece aikido değil tüm savunma sanatlarına uyar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2011, 00:15:03 »
maalesef böyle yaşamayı öğrenmem lazım.yapabileceğim tek spor düz koşu,ama alıştım ben çoktan,video da kendimi görmüştüm kuzenimle olan diyoloğum video da var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2011, 00:24:09 »
Anlıyorum. Hayat her haliyle güzel. Değerini bilip sonuna kadar dolu dolu ve hakederek yaşamak lazım. Allah beterinden korusun. Tekrar geçmiş olsun. O diyaloglar (itiraf ediyorum) :)  hepimiz arasında olmuştur :) En azından ilk kuşaklarda :) Ben de çok söyledim bunları :) yok bak oraya vurmayacaksın. Bak öyle değil böyle vur, vur bi.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2011, 00:26:54 »
bir buluşmada birkaç teknik gösterirsiniz artık,herşey den azda olsa öğrenmek güzel olur.videoda burcu siz gidin kısmı koptuğum yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2011, 01:14:22 »
Seve seve :) O bölüme ben de bayıldım :) Benim kardeşimin adı da Burcu ;)