Gönderen Konu: Aracım Fazla Yakmaya Başladı.  (Okunma sayısı 19061 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracım Fazla Yakmaya Başladı.
« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2008, 00:20:46 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
2.nesin daha uzun omurlu mudur cidden ?
yeni teknolojinin daha kısa omurlu olacagını sanmam.

bmw 5.20d ve 3.20d 177hp oldu bunlar 4.nesil mi acaba.
150ydi 163 oldu şimdi 177 [/quote]

3 nesiller performans ve güç yönetimli ekonomi değil. unutmayalım ki bir motordan ne kadar fazla güç alıp turbo bağlarsak motor ömrü kısalır.(motor iç silindir bloğu daha fazla gerilim ve sıkışma kuvvetlerine  maruz kalıp daha düşük kmlerde pistonlarda erimeler başlayacaktır)... aynı kosullarda daha düşük basınclı beygiri düşük turbosuz aynı motor daha fazla km yapar....daha uzun ömürlü olur.

yarış pistlerinde gördüğümüz araçların ömrü sadece 2000 km dir örnek..

beygir artışlarını sadece ateşleme sistemlerine bağlamayın. ECU daki değişikler sıkıstırma oranları ve eksantirik millerini değişiylede fabrikalar farklı beygirler elde edebilir...

Mükemmel Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2008, 00:20:46 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Şubat 29, 2008, 15:14:43 »
ALINTI
ve ismail'cim umarim arabanda sorun yoktur. Normalde olabilir ama trigger degisince süphelendim. Cekisinde problem var mi? [/quote]

Çekişte bi problem yok. Aksine sanki daha atik gibime geldi. Bakımda değişen yağ vs gibilerin etkisde varmı bilmiyorum. Ama o şıf şıf sesi tamamen gitti. Gerçi başka bi araçla kıyaslamak lazım ama o da mümkün değil.

Bu arada hakan bey sizin eski mesajlarda neden "..." var. Altta ben teşekkür etmişim yaptığınız açıklamalardan ötürü sanki o "..."için teşekkür etmişim gibi bir şey olmuş. Oralarda değerli bilgiler vermiştiniz. Tekrar paylaşırsanız seviniriz.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2008, 15:04:43 »
Evet durumu toparlayıp bi şekilde depoyu fulledim. 2.96 ytl den. 118 km şehir içi yol katettikden sonra gidip tekrar fulledim. 27 ytl yakıt aldı 3.13 ytl den. Zam lanmış. Yol bilgisayarını filan sıfırlamayı unuttum ama ortalame hız 32, ortalama yakıt 5.7 yazıyodu.
Fakat 27 ytl / 118 km = 228 ykr km de yaktığı şehiriçi.

Sizce normalmi? Dizel kullanan Toyota  Corolla Sedan sahibi arkadaşlar; sizler ne kadar yakıyosunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2008, 15:57:19 »
şehir içinde normal.

zaten ortalama yakıtınız da 5.7 yazıyormuş bu da cok normla, benimki de 5.5 yazıyor.

endiselenmeyin, en azından aracınız için.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 18, 2008, 13:52:59 »
Yaman bey sizinki MMT olmasına rağmen 5.5 yazıyo diyosunuz. Ben manuel vitesle 5.7 yakıyom. Ve 200 ykr nin üstünde. Bu normalmi harbi? 166 ykr yakıyodu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2008, 17:03:18 »
mmt normalden az yakıyor ki.

Kaç defa soyledim tüm forumda

artık yakıt oldu 3.1
dizellerin ortalaması 20 kuruşun altına zor iner artık.

lpg cidden avantajlı olmaya basladı.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Aracım Fazla Yakmaya Başladı.
« Yanıtla #26 : Nisan 25, 2008, 15:49:57 »
Evet doğru.
Aslında bir şey farkettim. Depoyu doldurunca bilgisayarı sıfırlamamışım. geçenlerde doldurdum sıfırladım. Ortalam hız 20km., ortalama yakıt 7.1lt. Normalmi bu arkadaşlar. Bence değil. Dün bulunduğum ilde sanayiye getirdim. Pompalardandır filan bi şey dediler. Garantili olduğu için el sürmediler. Servise gidecez artık bakalım. Hava filtreside iyi. Çıkartıp komporasörle temizledik bi şey de çıkmadı zaten.
Hazır komparasör bulmuşken söktüm polen filtresinide temizledim. Bide aracın altını ve motoru sıcak suyla yıkattım. Gıcır gıcır oldu motor kış çıkışı. Artı gaz yağı sıkdılar altlarına ve motorda belli yerlere. Gevşesin diye. Öyle yıkadılar.

Araç neden fazla yakıyor. Başka neden olabilir. Ona göre servisde baktırayım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 25, 2008, 23:50:12 »
ortalama 20 km hız ve 7.1 lt /100km tüketim gayet normal
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 27, 2008, 23:37:09 »
ortalama hız 20 km......
araç en fazla yakıtı kısa mesafe kullanımlarda yakar...
motor ısınana kadar yani ilk 3-5 km arası anormal yakar.....
düşünün hergün işiniz ile eviniz arası atıyorum 7-8 km....ortalama yakıtı 7 lt/100 km altına düşürmeniz çok zor dizel için....
benim iş yerim biraz uzak 22 km...sakin bir yol...bende sakin kullanıyorum...ortalamam 5,2-5,5 lt/100 km.....ama kısa mesafelerde kullandığım zaman 6, 6,5 çok rahat oluyo...
bu arada ben otomotiv öğretmeniyim
corolla d-4d(eski kasa)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Nisan 29, 2008, 16:03:51 »
Teşekkürler sevgili meslektaşım açıklamalarınız için. 6 - 6.5 diyosunuz ama 7.1 diyo. yinede 0,6 zararım var. Normal diyosanız normaldir ne diyim daha. 166 ykr yakarken, 225 ykr yakmaya başladı. Bu da herhalde gelen zamların etkisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Nisan 30, 2008, 14:56:34 »
ismail bey 2-3 gündür hep kısa mesafede kullanıyorum. yani motor daha ısınmadan gideceğim yere varıyorum..6,2 lt/100 oldu...tabi bu ortalama...hep bu şekilde en az 100 km kullansam 7 lt olur rahatlıkla...
tabi biraz kullanımla alakalı yakıt işi...
motor çalışma sıcaklığına gelene kadar yakıt çok yüksek dir...motor ısındıkca yakıt tüketimi ve ortalama tüketim düşer...
onun için yazın motor çabuk ısınır....ama kışın çok geç ısınır...
kışın arabanızı kısa mesafelerde kullanıyosanız, yaz aylarına göre tüketiminiz % 10-15 artar..
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #31 : Mayıs 02, 2008, 00:57:30 »
konuya soyle baslıyım oncelıkle  zıncır dgısımının hıc bır etkısı olmaz olamaz cunku bu araclarda ustten tek  eksantırık vardır yanlıs takma gıbı bırsey soz konusu dgl onu kafanızdn atın ynlıs tklsa arac clsmaz zaten bu bır fazla yakmayla ılgılı servıste enjektor degerlını baktırın enjektorler kurum yapmıs olabılır o yuzdn fazla yakıyor olabılır ykt fılıtrenız tıknmız olabılır aldıgınız mazol etken olabılır veya ynlıs olcum olabılır :D  vıtes dgımlerını yprken motor devrını 3000  ını gecmeyın 2.500 fln ıdeal servıse bu sıkayetle gıdın ykt serfıyatı kontrol dıye grklı olcumler yapılıp sıze bılgı verılır
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #32 : Mayıs 02, 2008, 17:02:13 »
herkese selamlar bende bugun aracımı servise götürdüm ve çok yaktığını söledim hava filtresini temizlediklerini söledier aracımı çok fazla trafikte kullanmadığımı belirteyim sabah işe giderken 11 km dönüşte aynı bunun 8 km si açık otoban aracım 8,5 litre tüketiyor bakalımbugun servisten sonra bir düzelme olacak mı
gelişmelri yazıcam
2008 corolla d4d düz vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #33 : Ekim 19, 2009, 13:10:35 »
konu hortlayacak ama
yaris ve corollada kullanılar d-4d motorların egzantrik kayışlı olduğuna eminmisiniz?

2002 den sonraki tüm toyota motorları zincirli diye duymuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 23, 2009, 00:18:26 »
geçmiş olsun ismail abi ya. senin siyah inciyi nazar ettik heralde bi ara ondan da olabilir çok yakması.
 :D :D
abi inşallah en yakın zamanda düzelir. trabzona falan geldiğinde sezala falan götür bi sor istersen.
ot pazarının orda bi japoncu var ona da sorabilirsin.
benden de bi hışırtı sesi geliyordu kayış gibi. onu orda değişmiştim
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 23, 2009, 09:44:36 »
konu hortlayacak ama
yaris ve corollada kullanılar d-4d motorların egzantrik kayışlı olduğuna eminmisiniz?

2002 den sonraki tüm toyota motorları zincirli diye duymuştum

Mete Bey bari doğru konuyu hortlatsaydınız ya :)

geçmiş olsun ismail abi ya. senin siyah inciyi nazar ettik heralde bi ara ondan da olabilir çok yakması.
 :D :D
abi inşallah en yakın zamanda düzelir. trabzona falan geldiğinde sezala falan götür bi sor istersen.
ot pazarının orda bi japoncu var ona da sorabilirsin.
benden de bi hışırtı sesi geliyordu kayış gibi. onu orda değişmiştim

Ceyhun hocam, sen bir fenomensin ya :D Bu İsmail hocamın eski arabası. Ciddi bir kaza geçirmiş ve araç perte çıkmıştı maalesef :(
Folgsamkeit macht frei...