Gönderen Konu: LÜTFEN YARDIM MOTORUN TEKLEMESİ  (Okunma sayısı 9610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
LÜTFEN YARDIM MOTORUN TEKLEMESİ
« : Şubat 12, 2011, 21:13:36 »
Arkadaşlar  şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1993 1.6 corollam var. daha öncede bu foruma yazmıştım. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31054.0 . Tek sorunum arabamın çok yakması.50 tl gazla 140 km yol yapıyorum.

Son kez gazı ayarlatmaya  gittim.Bilgisayarla ayarlamaya çalıştılar. eksoz oranının 1 tanesin fazla çıktığını söylediler.hangi oran olduğu şu an aklımda değil.bunu sonucunda motorda tekleme olduğunu söyledi ve tamirciye yönlendirdi.tamirci
1. bujileri değiştirilecek
2. subab ayarını kontrol edilecek ve taşlama yapılacak
3. distrübütör bobinini kontrol edeceğini söyledi.
Bujileri servisten denso marka alacağım.
bu taşlama olayı kafama yatmadı.Ya eskisinden daha beter olursa.
distrübütör bobinin yenisi varmı .Bu işlemlerin sonucunda olumlu sonuçlar alabilirmiyim.Siz saygıdeğer arkadaşların yardımını bekliyorum.

saygılar
2000 COROLLA SOL SPC AC -2008 KYMCO ACTİVE-ENFES DONDURMA

Toyota Club Türkiye

LÜTFEN YARDIM MOTORUN TEKLEMESİ
« : Şubat 12, 2011, 21:13:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: LÜTFEN YARDIM MOTORUN TEKLEMESİ
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2011, 21:19:29 »
  Taşlama derken, motor üst kapak taşlaması mı? Buna neden ihtiyaç duyuluyor ki Egzoz gazı değerlerinden bu taşlamanın gerektiğini nasıl anladılar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2011, 21:23:21 »
Araç karbüratörlü mü yoksa enjeksiyonlu mu ?
Bujileri hava filitresini yağsını suyunu ne gerekiyorsa peryodik bakımlarını yapın bujileri değiştirirken kompresyon ölçümü yaptırın böylece subapların durumunu sekmanların durumunu hangi silindir de hangi zamanda sorun olduğunu anlamış olursunuz sanayide motora bu kompresyon ölçüm işşlemini yapmadan kapak taşlanıcak motorun içinde şu bu değişicek diyen  var ise aracınızı alıp oradan hemen uzaklaşın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2011, 21:33:15 »
Aynen. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2011, 22:24:56 »
Araba 1.6 karbüratörlü. kompresyon ölçümü tam olarak nasıl yapılıyor. sonucunda ne gibi değerler çıkyor.taşlama derken subab ayarları bozuksa yapacağını söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2011, 22:27:41 »
yağı 189000 değişildi. şuan km 190455 km de. Hava filtresi geçen ay değişildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Corolla - 1996 XEI
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2011, 23:21:44 »
araç lpglimi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2011, 00:59:27 »
Araba 1.6 karbüratörlü. kompresyon ölçümü tam olarak nasıl yapılıyor. sonucunda ne gibi değerler çıkyor.taşlama derken subab ayarları bozuksa yapacağını söylediler.

Kompresyon ölçümü aşağıda anlatıldığı şekilde pistonların subapların sıkıştırma basıncı ölçülerek yapılır ve her silindirde bir birine yakın değerler alınması gerekmektedir.Bu ölçümü yapmadan ve emme sıkıştırma iş eksoz da mı sorun var anlayamazsınız.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/motor-kompresyonu-nedir-nasil-olculur/?topicseen
araç lpglimi ?
Arkadaşlar  şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1993 1.6 corollam var. daha öncede bu foruma yazmıştım. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31054.0 . Tek sorunum arabamın çok yakması.50 tl gazla 140 km yol yapıyorum.

Son kez gazı ayarlatmaya  gittim.

saygılar

Araç LPG li Tuğçe hanım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2011, 01:39:57 »
abicim aynı araç bende de var ve yazın başında lpg takıldı şuan 322.000 km de. sakın kapağı açtırmayın sakın :) bende de yüksek çıktı geçen 2000 devire sabitledim normal yakar oldu. yani rölantide çok yakıyordu. aracım bakımlı sorunsuzdur ama ne tip arızalarda ne gibi bakım olacağını bilirim. özel mesajdan daha iyi yardımcı olurum. kesin disbiritörün avansı bozuktur. benzinde bir deneyin motor soğuk iken hareket edin ve devir yükseldikce boğulma çiğ atma varsa, karbüratörün arkasında bir vida var onu açtığınızda yakıt hava karışımı fazla girer. kısık ise, 2. boğazı açtığında sağır olur araç gitmek istemez ve homurdar. siz buji kablolarını baktırın bujilerinize baktırın. şöyle bir sorunda olabilir, araç jikleden düşmüyodur sürekli zengin karışım yakıyordur. sizden önceki sahibi jiklenin ayarını düşürttürmüş olabilir. jikleniz düzgün çalışıyormu baktırın. ve diğer sorun ise oktan ayarıdır. disbiritörün üstünde oktan ayarı var o bozuk ise zaten avans tutmaz araç  ve çok yakar benzin lpg fark etmez. bu arabalar japon çok çok zor disbiritörün sorun vermesi. ah araç kayseride olsa ben koyardım teşhisi :) aklımda birsürü şey var ama sanal alemde anlatması zor  yüzyüze olması lazım :D kolay arıza vermediğinden ummadık yerden sorun çıkar. aracınızı kurcalatmayın sakın! üst kapağı açtırmayın. çünkü bu arabaların motoru %0 hatayla üretilir. ve türkiyede % 0 hatayla motor toplayan usta yok gibi bişey :) bırakın  patlak verdiği yere kadar binin. kompresyonu ben serviste yazın ölçtürdüm. 11 değer verdi. 12 0 motor değeri dendi ve kmsine bakarak çok şaşırdılar bu kadar iyi değer vermesine. 10.5 yarım 10 eh işte 10un altı bitik demekmiş.yetkili servis dedi bunu bana.supaplarda sorun varsa kompresyonda çıkar zaten. dediğim gibi avansına baktırın ama ciddi ustaya baktırın. karbüratöre ve jikleden düşüyormu araç ona bakın. bujilerde ve kablolarda, disbiritörde sorun olsa tekler araç. disbiritör kapağını sökün ve içindeki 4 tane ufak pimlere bakın kurum bağlamış mı? karşısındaki bordo renkli makaraya bakın ortasında metal geçer.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota Corolla - 1996 XEI
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2011, 12:54:55 »
bendede aynı şey oldu. söylediğiniz herşeye bende baktırmıştım yalnız bujilerin gözlerinden birine benzin karıştığını  ve bu nedenle hem tekleme yaptığını hemde yakıtı çok tükettiğini öğrendim bunu önlemek için benzinin karıştığı buji gözüne devre kesici röle takıldı ve bu benzin karışması önlendi. şuanda ne yakıtta nede motorda bi sıkıntım yok . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2011, 16:51:16 »
cevaplarınız için teşekürler.
Bugün arabayı benzinde zor çalıştırdım. Ayağım sürekli hafif gazda 10 dk çalıştırdım.Eksostan resmen  çiğ benzin atıyor.Araç soğukken jikle 5dk yakın devrede  kalıyor sonra normala biniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2011, 18:13:59 »
Kompresyon ölçümü yetkili serviste ortalama ne kadardır.

lpg beyni 2007 takılmış ve atiker.beyinlerin ortalama ömürleri ne kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2011, 18:19:40 »
bu gün buji kablolarına bakarken 3 ve 4 buji kablosu  ek kablo ile birbirine  birleştirilmiş.Sizce buna neden ihtiyaç duyulur.kabloyu ayırsam birşey olurmu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2011, 20:18:57 »
nasıl anlamadım.eklenmiş mi?öyle bişey olamaz ki.arac karbüratörlü ise karbüratörde diafram vb aksam varsa onlara baktırınız belki benzinde taşırıyordur ama gazda yapmaması lazım.büyük ihtimal sizin problem karbüratörden.aracın düzenli bakımı yapılıyorsa buji vs sorun çıkartmaz corollalarda.bakımları eksizkse önce bakımları yaptırın sonra arızaya bakın derim.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2011, 22:08:23 »
fotoğraf ekleyebilsem daha net anlaşılır ama bilmiyorum eklemeyi. 3 ve 4 kabloyu orta yerinden birbirine kablo ile ek yapmışlar..araç karbüratörlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2011, 09:31:46 »
fotoğraf ekleyebilsem daha net anlaşılır ama bilmiyorum eklemeyi. 3 ve 4 kabloyu orta yerinden birbirine kablo ile ek yapmışlar..araç karbüratörlü.

Böyle bir şey de ilk defa duyuyorum Mehmet bey buji kablolalarını değiştiriceksiniz zaten bu kaçınılmaz bir şey buji distiribitör ve tevzi makarasını da değiştirin için rahat olsun uzaktan yardım ile ancak bu kadar yardımcı olabiliyoruz. Distiribitör kapağında veya tevzi makarasında bir sorun var olup ve 3. silindir ateşleme yapmıyor ise akıllının biri bunu 4. silindire giden buji kablosu ile paralellemiş olabilir.Bu sorun buji kablolarından distiribitör kapağından olma  olasılığı yüksek olduğu için bujileri ve tevzi makarasını da kafanızda soru işareti kalmaması için değiştirimenizi öneriyorum.

Bu tip üstün körü çözümler uygulanan araçların peryodik bakımının nasıl yapıldığını düşünemiyorum ustalar tarafından. Aracınız ile biraz daha fazla ilgilenmeli ve orjinal yedek parça kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2011, 19:51:14 »
arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. hafta içi yetkili servise gideceğim.bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corona
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2011, 00:21:12 »
Benım aracım 92 corona otomatık 2 lıtre karburatorlu lpg lı brc beyın var lpg bayadır takılı 420,000 bınde.   1 aydır araba teklıyo gereksız yere stop edıyo yanı motor sıcakken ve yolda gıderken bıle edebılıyor ama cok nadır.        Ayrıyeten kalkısta yuklenırsen tekleyerek boyle pır pırpırprır dıye 2500 devıre kadar gelıyo sonra duzelıyo ama en cok kafa karıstıran yerı benzınde yapmıyor bunu benzınden gaza alınca 3 5 km yapmıyor sonra devam edıyor teklemeye.    Bu konuyu acan arkadasında dedıgı gıbı seylerı soyledı ustalar ıkı gazcıda gazla alakası yok dedı dıstırıbutor ateslemeyı karıstırıyor  dedıler bende benzınde neden yapmıyor dıyınce o sıvı daha rahat patlar dedıler bu olay bugun basıma geldı sanayıde kac yere gosterdım net bısey dıyen yok bı kac gun oncede bujı bujı kablosu degıstırdık hıcbı fark yoksadece cok az daha ıyı o kadar.     Iyı bı usta onerdıler oda subaplara bakalım dedı ama ne kompresyon olctu ne bısey ıkı tur attı derdımı dedım subaplardan olabılır dedı o kadar ee oda herkese yaptırılmaz tabı bende bı ara gelırım dedım tabı masraflı ıste 200tl den baslayan fıyatlarla dedı onun ıcın sız degerlı toyotacılardan yardım ıstıyorum bu arada Ankara'da oturuyorum gercekten sebebını bılen veya harbı bı usta onerebılecek bırısı varsa cok tesekkur ederım sımdıden bu arada kompresyon olctuk 150 psı.Bu arada cıkle kapalıymıs hep onu telle bagladık acık hale getırdık yakıt karısımıda yok yanı lpg ye benzınde karısmıyor.Birde karburatore gelen havanın gectıgı borunun 3 te 1 ı senelerdır kapalı bende cok hava alıyorda ondan mı yapıyor dedım ve 3 te 2 sını kapattım bu seferde 500 bın yaktı km de ama eklemesı kestı tabı cok yaktıgı ıcın gerı actım.

Yanı sayın toyotacılar dıstıbutor mu karburator mu tup mu yoksa subap mı bılmıyorum ama acıl yardımıızı beklıyorum.Detaylı yardımınız ıcın numaram 05077079031 cagrı veya mesaj atın hemen donerım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2011, 18:08:10 »
Burak bey bendeki tekleme motor stop edecek kadar değil.rölantisi motor ısındığında 1 ayarlı ve devirde  çok az oynama var.benim derdim arabanın çok yakması ve arabanın gürültülü çalışması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corona
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2011, 13:25:31 »
aynen benım aram 25-26 kurus yakıyordu bu basladıgından berı 45 kurus yakıyordu gecen gun karburatordekı cıkle kapalıymıs hep onu actırdık bu cıkle soguk havada rahat calısmasını saglıyormus ama bozulmus bızde hep actırdık ıste  artık 35-37 kurus arası yakıyor ama sorunlarımız ve ustaların dedıklerı aynı bılmıyorum ne olcak burda bılenler ıyı bı toyotacı motor ustası onerırse sevınırım ankara ıcın