Gönderen Konu: turbo timer kullanan varmı?  (Okunma sayısı 3527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
turbo timer kullanan varmı?
« : Şubat 12, 2011, 16:33:33 »
merhabalar malum turbo beslemeli ister benzinli ister dizel araçları atmosferik araçlar gibi stop edemiyoruz.turbo basıncının tamamen düşmesi,turbo içindeki yağ seviyesinin düşmesini bekleyip motoru öyle durdurmak lazım.bunun içinde aracı park ettikten sonra minumum 30 sn beklemek lazım,bu bekleme bir süre sonra can sıkıcı oluyo.

bende bu bekleme olayından kurtulmak için aracıma turbo timer taktırmak istiyorum,daha önce bunu kullananlar tecrübesi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

turbo timer kullanan varmı?
« : Şubat 12, 2011, 16:33:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: turbo timer kullanan varmı?
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2011, 20:43:06 »
Turbo timer la ilgili tek bildiğim şey var oda uzman bilir kişiler tarafından montajının yapılması gerektiği aksi halde stop ederken çok sorun sıkıntı çıkarıp doğru çalışmıyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2011, 22:19:16 »
Yalnız şöyle bir şey var turbo timer atmosferik araçlarda da kullanılabiliyor sadece turbo araçlara özgü bir şey değil yani 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2011, 22:45:53 »
atmosferik araçlarda himet edeceği bir amaç göremiyorum ben zaten adı üstünde turbo timer.atmosferik araçlarda şu şekilde mantıklı olabilir çok sıcak iklimlerde aracın hararetinin normal seviyeye düşmesi gerekirse ozmn belki ihtiyaç duyulabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2011, 01:18:36 »
bence çok gerekli bir gösterge. rampalarda basıp sıkıştırdığında yada 90 km sabit hızla veya şehiriçi dur kalklarda nasıl tepki veriyor merak ederim ben :)  montajı düzgün olursa sorun çıkarmaz galiba. bide aracı çalıştırınca kadran sona vurup geri eski haline dönerse off :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2011, 02:01:34 »
aynı cihazdan bahsetmiyoruz ama siz sanırım boots göstergesinden turbo basıncını ölçen cihazdan söz ediyorsunuz :) biz turbo timerdan bahsediyoruz.araçtan anahtarı alıp inmemize olanak sağlayan ve aracı terk ettikten sonra bir süre daha aracın çalışmasına imkan sağlayan cihazdan bahsediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2011, 02:30:37 »
aynı cihazdan bahsetmiyoruz ama siz sanırım boots göstergesinden turbo basıncını ölçen cihazdan söz ediyorsunuz :) biz turbo timerdan bahsediyoruz.araçtan anahtarı alıp inmemize olanak sağlayan ve aracı terk ettikten sonra bir süre daha aracın çalışmasına imkan sağlayan cihazdan bahsediyoruz.
anladım :D olsun siz benim dediğimide düşünün bir :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2011, 02:33:28 »
düşünmedim değil ama yerleştirecek güzel bir yer bulamadım,teyp in hemen üstündeki düzyer mantıklı geldi bir tek ama orda da çok sırıta bilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2011, 17:41:53 »
Ben bu tip şeylere hiç dikkat etmiyorum,ilk defa sizden duyuyorum,çalıştırma olsun stop etme olsun sert kullanım olsun eski benzinli aracıma uyguladığım muamele aynen devam ediyor.Ne olabilirki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2011, 18:19:18 »
Olacak olan turbonuz zamanla gücünü kaybedecek doğal olarak aracınızın performansı düşecek,daha ötesi turbonuz tamamen bozula bilir,turbo içinde devir daim olmadan ısıya maruz kalan yağ erken bozulup işlevini yitirebilir.tabi bunlardan birden bire olmuyor ama bence dikkat etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2011, 18:24:58 »
Anladım tabi bu parçalarda garanti kapsamında değildir mantıken,alışkanlık edinmeye çalışırım artık bazı şeyleri,beni aydınlattığınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2011, 18:29:04 »
aracı kullanım şeklinize göre yani yüksek devir yada düşük devir de turbodaki basınç ve ısı değişiklik gösterecektir,normal kullanımlarda dahi min 30 saniye basıncın düşüp turbo içindeki yağ seviyesinin sağlılı bir şekilde asgeri limite düşmesini beklemek lazım.daha yüksek devirlerde kullanıldığında zamanı uzatmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2011, 18:34:57 »
Aylarca işkence etmişim desenize araca :/ Peki son bir sorum olucak,bu turbonun servisde değişimi olduğunda maliyeti ne kadar olur tahminen?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2011, 18:49:48 »
tamir göreblcek durumda olan turbolar çok daha ekonomik olacaktır yeni bir turboya göre,toyoa turbolarının fiyatlarından haberim yok ama arkadaşımın 1,3 albeasının  turbosuna 750 tl istemişlerdi.toyotanın fiyatının biraz daha yüksek olacığını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2011, 20:14:50 »
Ben 4 saatlik yoldan saonra min.2 dk açık bırakırım motoru yol kısaldıkça bu süre azalabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2011, 00:18:57 »
garanti uzatma muhabbeti toyotada varmı bilmiyorum ama bence turbo timer a 350 400 lira vericegine git garantini uzat daha hayırlı olur daha cok isine yarar
21BD60DC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2011, 00:26:09 »
garanti uzatma var ama aracınız bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırmak zorundasınız,bir aksamada garanti devre dışı kalıyor 10.000 km bakımına da 430 tl istediklerini düşünürsek...,üstelik turbo timerler yani bizim aracımızda kullanacağımız tarz da olanlar 150 200 tl arasında.50 tlde montaj ücreti isteniyor.çok fonksiyonlu olanları yani 0-100 hesaplamaları yakıt karışım oranını ölçenleri var ama bizim aracımız performans a yönelik olmadığından bize type 1 olarak adlandırılan ürünler yeterli.fiyatlarıda dediğim aralıkta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2011, 00:31:49 »
Mehmet sorunun cevabını alamamışsın senin için araştırdım,bilmediğim bir şey olduğu için ilgimi çekti bende öğrenmiş oldum :

Turbo Timer sizin kullanmanıza göre arabanızın kontağı kapandıktan sonra nekadar çalışacağını hesaplayan bir cihazdır. Bunu yapmasındaki neden ise turbonun palleri çok yüksek devirler çevirmektedir siz 5 binde giderken 80 90 hatta 150 bin devirlere çıkabilmektedir doğal olarak turbonun durması sizin motorunuzdan 10 kat daha yavaş olacaktır. Bundan dolayı hemen arabanızı kaparsanız yağlama işlemi biteceğinden turbonun mili yağsız kalacak ve durana kadar kendine zarar verecektir buda balansının bozulmasın neden olacağından belli bir süreden sonra balans bozukluğundan çok yüksek devirlerde Paller sağa sola çarparak küçülecekleri için performans kaybına turbonuzun basınç basmamasına neden olur Bunların hepsini TurboTimer ile önleme şansımız var
[alıntıdır]

Kullanan herkes memnun ancak, genel sorun; tesisat yanlış bağladığında anahatarı çektiğin zaman devirin düşüp sonra tekrar yükselip belli bir süre sonra motoru sorunsuz durdurduğuna dair yorum yapmışlar kullananlar.Ancak yapılması gereken bir alet biz ilk focusun turbosunu bu yüzden yemiştik 750 tl tamirine verdik sıfırıda 2.750 tl idi.
Marka olarak hks yi öneriyolar ancak 100 tl ye apex marka kullanan çok ve memnunlar.
Ankarada ise bu cihazı taktıracağın yerler şaşmazda  Proshop,ozentuning.com sasmazda ve fm tuning de birisine yardımcı olmuşlar onların aracılığı ile taktırabilirsin 3 ünüde git bi sor kaça yapıyolar ve daha önce kaç tane araca bağlamışlar işi garantiye al sonra da fiyatı uygun gelirse yaptırırsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2011, 00:40:05 »
teşekkür ederim bende bu süre zarfında kendimce bir araştırma yaptım,aracımız dizel olduğu için performasn arabalarındaki kadar özellikli bir şeye ihtiyacımız yok sadece zamanlamayı yapması benim için yeterli,bunun içinde apex yada hks type1 modelleri işimi görecek özellikteler,corollamı sattım ama aldığım yeni araçta dizel olduğu için onada bu cihazı takmayı düşünüyorum,Proshop fiyatı biraz fazla abarttı,ama ben cihazı internetten alacağım,montajı içinde tecrübeli bir modifiye ustası buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2011, 01:29:14 »
ömemli değil mehmet bende aracımı turbolamayı düşünüyorum ancak ilerde, 2 sene sonra felan acaba ne kadara mal oluyor toplam bide kime bağlatacaksın elektirikçin daha önce baya bi tecrubesi varsa bağlat.Montajını yaparkende foto çekebilirsen foto çekmeye çalış bizde görmüş oluruz.Maksat öğremek olsun senden başka yapacaklar olursada onlar içinde faydalı olur.