0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araçta gaza yüklenince devir yükselmesine rağmen araç zor hızlanıyormu ? Yada kalkışlarda debriyaj biraz silkeleme yapıyormu ? Eğer bunlar yokse sorun yoktur ki zaten 36 000km çok erken bir km bizim değişmesi lazım 133binde araç. Ve kullanırken ayağınız debriiyajda olurmu ? Yada yarım debriyaj çokmu yaparsınız ?
Değerli ustam engin tecrübelerinize dayanarak son kararınız ne ?
Ercüment bey,hızlamada sorun ama kalkıslarda kavraması yukarıda oldugu icin gaz ile debriyaj ayarlamasında zorluk yasıyorum. Ben yarım debriyajda fazla kullanmıyorum ancak aldıgım kisi yaslı bir kisiydi, o yarım debriyaj fazla kullandıgını söylemisti..
komple debriyaj ne kadara aldın abi?
yahu debiryajın yumuşaması marka ile değilki Tuncay nerden çıkarmış onu, benim arabadan orjinal baskı seti valeo çıktı bende valeo taktırdım, debriyaj sıfır takılınca herzaman yumuşak olur hatta gazdan dahada yumuşak olur adamlar yağ basıncı ile sertliğini senin isteğine göre ayarlıyor benim debriyaj ilk takıldığında pedal boşta gibiydi bikaç defa pompala dediler sertliği istediğin gibi olunca dur dediler
450 tlde çok ahmet bey ..yani serviste parça fiyatı 450 tl işçiliğe 400 alıyorlar 2 ltr sanzuman yagınıda ekle 50 tl..Beyfendi 2 el mi sıfır mı aldınız aracı bilmiyorum.Ancak 2005 avensisin balatasın 110,bin km değiştirdik üzerinde valeo çıktı..Sonra 2004 kendi corollamın baskı balatasını 75 binde değiştirdim arbamı bayan doktor arkadaştan 29 bin km de almıştım oda var ondada valeo çıktı..Corolla ve avensis veya verso vvt i motor kullanıyorlar.Ancak yazılım farkları var aralarında avensis ve versonun vvt imotorun 110 beygir ama torku yüksek..Neyse uzattım ben 190 tl aisin baskı balata aldım beyfendi 100 tl işçilik 25 tl 3 lt castrol 75/90 sanzuman yagına para verdim..Nitekim 2005 avensisimizide aynı ücretle aynı yerde yaptırdık..toplamında 310 tl gitti anlayacagınız 450 isteyen eyr cok istiyor.Ama baskı balatayı servisten almayacaksanız dışardan Aİsin kullanın mutlaka 2 aracımızda taktırdık debriyaj o kadar yumuşadıki eskiden sanki kas yapıuyorduk pedalla çok serrtti.kalıkışlarda falan silkeleme hiçbirşey yok memnunum anlayacagınız