Arkadaşım hiç düşünmeden 99 model Avensise geçebilirsin.
Bende 1999 model Avensis Liftback 2.0 otomatik Vites var. Arkası uzun olan değil kısa olanlardan.
Bazı arkadaşlar tip olarak iyi değil diyorlar ama inanın bu arabanın tipi çok hoş.
internette gezindim ve 160-170 bin de olan modelleri bile 16 ile 18 bin Tl arasında.
Benim aracım 118 bin de.
4 Cam otomatik, 2000 motor. 136 hp
2 airbag var. Aldığım bilgiye göre bu modeller Türkiye de yapılanlardan değil.
4 Cam otomatik, Otomatik Aynalar, Yan aynalar ısıtmalı, otomatik klima, silecekler ısıtmalı, Far yıkama, 1 adet turbo, bir adet power düğmesi ( Seri kullanımlar için), 1 adet karlı havalarda kullanım düğmesi. Torpido soğutması, Ön üst panel aydınlatmalı, Kol dayama, Gizli bölmeler, immobilizer, Far yükseklik ve alçaklık ayarı, kademeli silecek ve arka silecek mevcut. ABS, Merkezi kilit, Ayarlanabilir direksiyon, ben ayrıca yağmur sensörü ve xenon taktırdım.
Konfor diyorsan, Toyota Carolla 99 modelim vardı, konfor olarak Avensis bin kat daha iyi.
Kullanım olarak dersen,
Carolla virajlarda çok iyi araç yüksek değil. (99 Modelleri için yorumumdur.)
Çekişi iyi, ataklık dersek o kasa o motora fazla da olsa, 1-2 vitesteki ataklığı gayet güzel. ( Tabiki de aracını iyi bir şekilde açanlarda bu performans daha fazla olabilir.)
Benzin dersen, malesef fazla yakıyor.
Güvenlik dersen, bence araca göre kasa sağlam. Toyota markasını bana sevdiren Carolla 99 model aracımdı.
Gelelim Avensise,
Konfor dersen dediğim gibi bin kat daha iyi. Koltukları güzel ve uzun yolda bile rahatsız etmiyor.
Aracın kullanımı gayet güzel. Fakat eksi özelliği aracın biraz yüksek olması, o nedenle carolla gibi geri viteslerde seri olabileceğini sanmıyorum.
Hız dersen, hızlı bir araç. Her viteste gaza bastığın an sana yanıtı verebilecek bir araç.
Güvenlik açısından oldukça iyi.
BMW 5.20 çok kullandım o araç 1500 kg civarındaydı, bu ise 1360 kg civarında. Kasa sağlam.
Araç kilo ve performans olarak verimli.
Airbag ve Airbag sistemi teknolojiye uygun. ( Emniyet kemeri takılmaması, ya da Koltuğun dümene yakın olması durumunda devreden çıkıyor.)
Gösterişli ve güzel bir araç.
Lakin, ben yedek parça konusunda orjinal parçadan başkasını istemem dersen.
Avensisin yanına bile yaklaşma.
Rot mili komple değiştireyim dedim, servis soluna 1.500 TL fiyat çıkarttı işcilik hariç!
İç aksamını Antalya daki 2 yedek parçacıya sordum bulamadım servistedir diyorlar! ( Cam açma kapatma düğmesi)
Yanlış hatırlamıyorsam Aks başıydı herhalde orjinaline 650 TL dediler.
Yan sanayisinin tanesini 125 TL aldım ve değiştirdim.
Carolla 99 un, balataları 35 TL iken, bunun ki 90 TL.
Ucuzunuda bulmak mümkün.
Bu aracı alacaksan kasko yaptırmayı unutma

Saygılar...
Bu arada arkadaşlar 00 model avensis aracım için 2 adet ön sis lambası arıyorum bulamıyorum. Bir yerde buldum ikisine 250 tl diyorlar bu fiyat bana çok geliyor. Başka bir aracın sis lambası buna olurmu uyum sağlarmı bilen var mı ?
Yanıtlarsanız sevinirim saygıllar...