Gönderen Konu: 1999 Toyota Avensis  (Okunma sayısı 25792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
1999 Toyota Avensis
« : Ocak 12, 2008, 23:07:40 »
arkadaşlar sanırım elimdeki AE92 Corolla dan uzaklaşacam gibi. onun yerine kelepir denk getirdiğim bi 99 model Avensis var. ama aracın artılarını ve eksilerini tam bilmiyorum. bana bu konu da yardımcı olurmusunuz? araç 99 model 2.0 motor 138 binde klima, 4 cam otomatik, abs, rengi ise ıhlamur çiçeği. kendi arabamdan ise çok memnunm değiştirmek istememdeki tek neden onun daha güvenilir olması ABS falan yani

Toyota Club Türkiye

1999 Toyota Avensis
« : Ocak 12, 2008, 23:07:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2008, 17:31:59 »
Alıntı yapılan: Yasin Birel
arkadaşlar sanırım elimdeki AE92 Corolla dan uzaklaşacam gibi. onun yerine kelepir denk getirdiğim bi 99 model Avensis var. ama aracın artılarını ve eksilerini tam bilmiyorum. bana bu konu da yardımcı olurmusunuz? araç 99 model 2.0 motor 138 binde klima, 4 cam otomatik, abs, rengi ise ıhlamur çiçeği. kendi arabamdan ise çok memnunm değiştirmek istememdeki tek neden onun daha güvenilir olması ABS falan yani
[/quote]

Aynı araca sahibiz Yasin bey,
Benim aracım otomatik şanzıman tek farkımız bu olması lazım.Araçta ABS, 2 ön 2 yan hava yastığı mevcut güvenlik açısından.Konforlu bir araç diğer toyotanıza göre bir üst segmentte yer alıyor.Kullanım özelliği olarak beni hiç yormuyor uzun yolda hele hiç mi hiç nerdeyse.Yakıt kısmından bakarsak benimki şuanda km 350 400 civarı yakıyor bunda otomatik olmasının ve hızın önemi tabiki fazla. Sakin kullanırsam 230 a kadar düşüyor. Motor olarak 235 binde şuanda taş gibi neredeyse, hiç problemi yok motor olarak rahat rahat yüksek hızlara çıkabiliyorum. Şuan tek problemi direksiyondan gelen hafif hafif bi mekanik ses bununda nedenini bilmiyorum ne yazikki.

Avensis 2.0 Extra Otm
Toyota Avensis 2.0 Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2008, 20:27:50 »
üstad direksiyondan gelen ses bozuk yolda tıkırtı ise direksiyon kolunundandır.hepsinde var bu ses! bir zararı yok ama.

T22 avensis sağlam araçtır gerçekten.hatta sorunsuzlukta ingilterede ödül filan almıştır.sağlamdır,sessizdir,kullanımı kolaydır
yol tutuşu iyidir.sadece sert girilen virajlarda arkadan kopar biraz oda türkiyeye gelen modellerin biraz yüksek olmasından.
98 99 00 modellerde kullanılan 3S-FE kodlu motor çok sağlam makinadır.350 400 bin km çevirir.zaten rektife gerektirse parçası boldur ucuzdur.01-02-03 modellerdeki d4 motor ise güçlü az yakan bi motordur ama lpg uygulanamaması bu motorların eksisi bence.ama 99 modellere rahat lpg uygulanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2008, 21:38:11 »
Üstad ben şiddetle tavsiye ediyorum gercekten cok güsel bi araba gaza basılınca  çok cabuk cewap verıyor olması güsel izolasyon felanda ıyı benımkı km de 250 280 arası yakıyor  2,0 motor olmasına ragmen  bılıyorum çok iyi yakıyor  gecen  bakıma soktum 1. 2 viteste motor kafa sallıyordu kaçırma vardı yani onunla bi kaç parca daha değişti 560 ytl verdım suanda hiç bi problem yok bence pişman olmazsın
94 MODEL TOYOTA CORONA GLİ 2.0 BEYAZ OTOMATİK
 98 MODEL TOYOTA AWENSİS SOL EXTRA 2.0 BEYAZ OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2008, 06:36:21 »
Alıntı yapılan: SERHAN KORKMAZ
Üstad ben şiddetle tavsiye ediyorum gercekten cok güsel bi araba gaza basılınca  çok cabuk cewap verıyor olması güsel izolasyon felanda ıyı benımkı km de 250 280 arası yakıyor  2,0 motor olmasına ragmen  bılıyorum çok iyi yakıyor  gecen  bakıma soktum 1. 2 viteste motor kafa sallıyordu kaçırma vardı yani onunla bi kaç parca daha değişti 560 ytl verdım suanda hiç bi problem yok bence pişman olmazsın
[/quote]

Serhan bey,aracınız otomatik galiba benimki gibi ancak 250 nasıl yakıyor? Zamlarla birlikte benim araç 350 civarı yakıyor:(Bizim araçların mutlaka bakılması gereken parçaları varmıdır?Yani sürekli kontrol ve gözlem altında olması gereken parçası veya parçaları.(Yakıt konusu için)
Ayrıyetten aracımın amortisörleri daha hiç değişmedi 235bin km şuan aracım.Yollarda vuruyor biraz çukurlarda esneme değilde vurma yada araç içini titretme yapıyor.Sizin araçta nasıl merak ettim?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Toyota Avensis 2.0 Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2008, 11:52:45 »
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. forumlarda baktığım kadarıyla tek rahatsızlığı sizinde dediğiniz gib direksiyondan gelen ses ve bnm baktığım araçtada direksiyondan kasisten geçerken ses geliyor. ama büyük bişey değil diye tahmin ediyorum. araba daha elime geçmedi yani tam olarak servise gidemedim oraya da gidince kesin kararımı verecem. bu arada AE92 corollam da satılık ama daha fiyat belirlemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2008, 15:23:51 »
Bütcenizi zorlamayacaksa alın derim. Benim arabamda 1999 model 2.0 otm.98.000 km de.  Şehir içi 0.385 - 0.450  ytl arası trafiğe göre değişken olarak benzin yakıyor. Uzun yolda daha ölçemedim ama sapanca gişelerden boğaziçi köprsü üzerine tam 55 dk geldim, yarın depoya yakın yaktıım, uzun yolda hiç yormuyor, ses yalıtımı oldukca iyi, 4 mevsim lastikler le asfalt sesini alıyorsunuz fakat kesinlikle rahatsız edici değil, yıllık vergisi 700 ytl. Kaskosu 1.400 - 1.600 ytl arası tutuyor. Büyük ve kaslı bir araba içindeyken güven veriyor. 16.000 ytl'ye araba alıyoruz, içindeki donanımları bugün 40.000 ytl 'lik arabalar da var. Karar sizindir. İyi günler...  

Sinan Kantaş
sinan@puntops.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2008, 15:50:56 »
yıllık vergisi 700 ytl değil 422 ytl dir. aracın kasko değeri 13143 ytl dir. %5i mtv vergisinden düşük olduğu için bir alt kademeden vergilendirilir

bilginize
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2008, 23:39:48 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
yıllık vergisi 700 ytl değil 422 ytl dir. aracın kasko değeri 13143 ytl dir. %5i mtv vergisinden düşük olduğu için bir alt kademeden vergilendirilir

bilginize
[/quote]

evet arkadaşlar, utku bey haklı, avensis sahipleri bu vergi indiriminden faydalansın. benim aracım için geçen sene bu vergi avantajı varmış fakat haberim yoktu. Geçen sene fazla ödediğim vergiyi bu seneki ocak vergisinden mahsup ettirdim. Mahsup işi olduğu için vergi dairesi biraz uğraştırdı. Ama sonuca ulaştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2008, 15:12:40 »
evet arkadaşlar vergi olayına bi cevap vereyim dedim, verdiğim dilekçeden sonra yarım dönemlik mtv yaklaşık 340 ytl'den 228'e düştü. bilginize.
99 / T22 / 2.0 / SOL

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2008, 16:52:46 »
Alıntı yapılan: Yasin Birel
[/quote]
kardeş avensis i al pişman olmazsın.diğer arkadaşların sana cevablarınıda okudum.bendede 98 avensis var. birde sıralı atiker.şehir içi çoğunlukta olmak üzere şu anda 163,000 tl/km tüketiyorum.gazda akpetten.en ucu orda bizim burada litresi 1640 lira al avensis i bide sıralı takdır bak keyfine.selam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 1999 Toyota Avensis
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2008, 17:31:17 »
Merhaba arkadaşlar bende 2 gün önce avensis sahibi oldum 1999 model A/T bir konu hakkında soru sormak istiyorum. 3S-FE kodlu motordan bahsedildi arabamdaki motorun kodu 3S ile başlıyor sonra numaralar yazıyor bu motorda o seriden midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2008, 23:48:56 »
Evet arkadaşım aynı motor. Aracın kaputunu açtığında motor kompartımanın sol göğsünde bi isim plakası göreceksin. Orada 3S-FE motor olduğu ne tip şanzıman kullanıldığını, aracının iç trim kodunu, dış boya kodunu, şase ve motor numaralarını da görebilirsin.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2008, 11:11:35 »
Aynı araca sahibiz Yasin bey,
Benim aracım otomatik şanzıman tek farkımız bu olması lazım.Araçta ABS, 2 ön 2 yan hava yastığı mevcut güvenlik açısından.Konforlu bir araç diğer toyotanıza göre bir üst segmentte yer alıyor.Kullanım özelliği olarak beni hiç yormuyor uzun yolda hele hiç mi hiç nerdeyse.Yakıt kısmından bakarsak benimki şuanda km 350 400 civarı yakıyor bunda otomatik olmasının ve hızın önemi tabiki fazla. Sakin kullanırsam 230 a kadar düşüyor. Motor olarak 235 binde şuanda taş gibi neredeyse, hiç problemi yok motor olarak rahat rahat yüksek hızlara çıkabiliyorum. Şuan tek problemi direksiyondan gelen hafif hafif bi mekanik ses bununda nedenini bilmiyorum ne yazikki.

Avensis 2.0 Extra Otm
Sebebi tıkırtı burcu olabilir değiştirirseniz ( çok ucuz ) ses kesilecektir.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2008, 23:13:11 »
Teşekkürler (biraz geç oldu ama)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2009, 05:29:02 »
Arkadaşım hiç düşünmeden 99 model Avensise geçebilirsin.
Bende 1999 model Avensis Liftback 2.0 otomatik Vites var. Arkası uzun olan değil kısa olanlardan.
Bazı arkadaşlar tip olarak iyi değil diyorlar ama inanın bu arabanın tipi çok hoş.
internette gezindim ve 160-170 bin de olan modelleri bile 16 ile 18 bin Tl arasında.
Benim aracım 118 bin de.
4 Cam otomatik, 2000 motor. 136 hp
2 airbag var. Aldığım bilgiye göre bu modeller Türkiye de yapılanlardan değil.
4 Cam otomatik, Otomatik Aynalar, Yan aynalar ısıtmalı, otomatik klima, silecekler ısıtmalı, Far yıkama, 1 adet turbo, bir adet power düğmesi ( Seri kullanımlar için), 1 adet karlı havalarda kullanım düğmesi. Torpido soğutması, Ön üst panel aydınlatmalı, Kol dayama, Gizli bölmeler, immobilizer, Far yükseklik ve alçaklık ayarı, kademeli silecek ve arka silecek mevcut. ABS, Merkezi kilit, Ayarlanabilir direksiyon, ben ayrıca yağmur sensörü ve xenon taktırdım.

Konfor diyorsan, Toyota Carolla 99 modelim vardı, konfor olarak Avensis bin kat daha iyi.
Kullanım olarak dersen,
Carolla virajlarda çok iyi araç yüksek değil. (99 Modelleri için yorumumdur.)
Çekişi iyi, ataklık dersek o kasa o motora fazla da olsa, 1-2 vitesteki ataklığı gayet güzel. ( Tabiki de aracını iyi bir şekilde açanlarda bu performans daha fazla olabilir.)
Benzin dersen, malesef fazla yakıyor.
Güvenlik dersen, bence araca göre kasa sağlam. Toyota markasını bana sevdiren Carolla 99 model aracımdı.

Gelelim Avensise,
Konfor dersen dediğim gibi bin kat daha iyi. Koltukları güzel ve uzun yolda bile rahatsız etmiyor.
Aracın kullanımı gayet güzel. Fakat eksi özelliği aracın biraz yüksek olması, o nedenle carolla gibi geri viteslerde seri olabileceğini sanmıyorum.
Hız dersen, hızlı bir araç. Her viteste gaza bastığın an sana yanıtı verebilecek bir araç.
Güvenlik açısından oldukça iyi.
BMW 5.20 çok kullandım o araç 1500 kg civarındaydı, bu ise 1360 kg civarında. Kasa sağlam.
Araç kilo ve performans olarak verimli.
Airbag ve Airbag sistemi teknolojiye uygun. ( Emniyet kemeri takılmaması, ya da Koltuğun dümene yakın olması durumunda devreden çıkıyor.)
Gösterişli ve güzel bir araç.
Lakin, ben yedek parça konusunda orjinal parçadan başkasını istemem dersen.
Avensisin yanına bile yaklaşma.
Rot mili komple değiştireyim dedim, servis soluna 1.500 TL fiyat çıkarttı işcilik hariç!
İç aksamını Antalya daki 2 yedek parçacıya sordum bulamadım servistedir diyorlar! ( Cam açma kapatma düğmesi)
Yanlış hatırlamıyorsam Aks başıydı herhalde orjinaline 650 TL dediler.
Yan sanayisinin tanesini 125 TL aldım ve değiştirdim.
Carolla 99 un, balataları 35 TL iken, bunun ki 90 TL.
Ucuzunuda bulmak mümkün.
Bu aracı alacaksan kasko yaptırmayı unutma :)
Saygılar...
Bu arada arkadaşlar 00 model avensis aracım için 2 adet ön sis lambası arıyorum bulamıyorum. Bir yerde buldum ikisine 250 tl diyorlar bu fiyat bana çok geliyor. Başka bir aracın sis lambası buna olurmu uyum sağlarmı bilen var mı ?
Yanıtlarsanız sevinirim saygıllar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2009, 05:33:48 »
Özür dilerim Arkadaşlar :) 2008 de mi sorulmuş bu soru ? :)
PArdon yaaa.
Neyse ilgilenen arkadaşlar olursa, uzun yolda klima ile LPG ile araç 194 bin yakıyor.
Benzin ile uzun yolda Klimalı 240 TL takıyor.
Ayrıca Dümenden ses geliyor demişsiniz aman dümen kutusu olmasın ancak serviste bulunuyor ve çok pahalı.
Yıllık vergisi 800 TL ye yakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2009, 08:00:35 »
Yine de faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler Erhan Bey. Tanışma bölümünde kendinizi tanıtıp, eksik profil bilgilerinizi de tamamlayabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Kasım 12, 2009, 21:53:01 »
TAbikide gerekeni yapayım ben teşekkür eder saygılarımı iletirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2010, 22:05:06 »
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben de 1994 Corolla XLİ kullanıyorum ve bu aralar bir 1998-2000 Avensis lerden düşünüyorum. Sayenizde bilgi sahibi oldum. Sağolun.