Gönderen Konu: 2005 avensis gündüz farı..  (Okunma sayısı 7088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
2005 avensis gündüz farı..
« : Şubat 10, 2011, 23:23:31 »
merhabalar..
aracıma sadece gündüzleri yakabilmek için led far taktırdırdım bu farın sadece gündüzleri yanması ı istiyorum şimdilik konak işıkları yanınca yakılacak şekilde baglattım ama geceleri polislerin sis farı mumamelesi yapıp ceza kesmesinden çekiniyorum yani farları yakınca sönmesini isiyorum bunu nasıl yaptırabilirim.. birde şu kumandayla aracı açınca ve kapatınca bir müddet yanan far olayıda olsa iyi olur diyorum... böyle bir baglantıyı nasıl yapablirim . yardımlarınız için teşekürler.

toyota 2009 verso premium

Toyota Club Türkiye

2005 avensis gündüz farı..
« : Şubat 10, 2011, 23:23:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 avensis gündüz farı..
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2011, 23:53:11 »
güzel olmuş gündüz farlarınız güle güle kullanın.. abicim ledleri parklara bağlayıp ordan içeriye kabloyu çektirirsin anahtarıda bağlattın mı aracın içinden açıp kapatma şansın olur bilmem sen ne dersin :) bir şey sorabilir miyim bu ledleri nerden buldunuz ledler büyük yanıyor tam istediğim gibi çok aradım bulamadım bana bi link veya fiyat bildirebilr misinz özelden veya burdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2011, 00:03:37 »
güzel olmuş gündüz farlarınız güle güle kullanın.. abicim ledleri parklara bağlayıp ordan içeriye kabloyu çektirirsin anahtarıda bağlattın mı aracın içinden açıp kapatma şansın olur bilmem sen ne dersin :) bir şey sorabilir miyim bu ledleri nerden buldunuz ledler büyük yanıyor tam istediğim gibi çok aradım bulamadım bana bi link veya fiyat bildirebilr misinz özelden veya burdan

Erdem ben bunları bulmuştum biyerden ama kendin yapabiliyorsun büyük yanma olayıda küçük küçük mercek tarzında bişiler var :)

Hatta siteside xenonmercek.com diye biliyorum orda var bu tür şeyler:)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2011, 00:08:05 »
Erdem ben bunları bulmuştum biyerden ama kendin yapabiliyorsun büyük yanma olayıda küçük küçük mercek tarzında bişiler var :)

Hatta siteside xenonmercek.com diye biliyorum orda var bu tür şeyler:)
ercü görsel bi anlatım bulursam yaparım elim yatkın bu işlere bi araştırayım ben :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2011, 00:12:50 »
ercü görsel bi anlatım bulursam yaparım elim yatkın bu işlere bi araştırayım ben :)

Buyrun :)

http://www.xenonmercek.com/daylighturun.html

:)
Malzemeler var umarım yardımcı olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2011, 00:14:33 »
Buyrun :)

http://www.xenonmercek.com/daylighturun.html

:)
Malzemeler var umarım yardımcı olur :)
teşekkür ettim ercü kardeşim yaparım ben bunu sivasta bunları bulamam o yüzden sipariş vermem lazım bir yerden istanbulda olsam nolurdu :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2011, 00:16:20 »
teşekkür ettim ercü kardeşim yaparım ben bunu sivasta bunları bulamam o yüzden sipariş vermem lazım bir yerden istanbulda olsam nolurdu :D :D

Olsun ya sen hertürlü yaparsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2011, 00:18:39 »
Olsun ya sen hertürlü yaparsın :)
illaki :) iyi oldu ama uğraşacak birey arıyordum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2011, 00:20:34 »
illaki :) iyi oldu ama uğraşacak birey arıyordum :D

Ohh iyi bari :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2011, 08:51:53 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-gunduz-fari-5-li-high-power-led-daytime-running-lights-34503710/detay?

ürün yukarıdaki ürün normalde şehrimdeki oto aksesuarcılar internete göre pahalı satarlar ama öylesine bir sorayım dedim 35 dedi 30 liraya aldım 15 tl yede taktırdım iyi denk geldi yani(belkide fiyatta yanılmıştır bi daha dükkanın önünden geçmedim:)
yurt dışı alışveriş deneyiminz var ise bu siteye bakın türkiyeye ücretsiz gönderim var 15*20 günde geliyor.
http://www.dealextreme.com/search.dx/search.daylight

dügmeyle açıp kapatacak birşey istemiyorum benim akılımda iki fikir var.
1. far sensörü alıp tersten ayar varsa yaptırmak işık algılayınca açılsın..
2. devreye elektrik verilince anahtarı kapatacak bir elektrik devresi(parklara baglayacagım)   ama teknik bilgim yok teorik olarak soruyorum varmıdır böyle birşey.. birde şu anahtarla açılınca bir müddet açık kalma olayıda var tabi.
fikirlerinizi bekliyorum.. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2011, 09:42:17 »
biraz arşatırdımda akım 12 voltluk röle taksam akım geldigi zaman farlar kapanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2011, 12:49:19 »
arkadaşlar şimdi bu röleyi baglamam lazım...
direk sigorta kutusunadanmı baglayayım yoksa lambalardan birine serimi baglayayım.
yani arıza işıgını yakmadan baglamam iç
n ne yapmamı önerirsiniz. teşekürler.
edit: birde sigorta kutusundaki park işıklarının veya kısa farların kodu nedir_?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2011, 15:42:15 »
röleyi nasıl baglayacagımıda ögrendim seri baglanmıyormuş yani tetiklemeyi yapacak park ampüllerinden bir faz birde nötr ayrı gidecek....
son bir sorun (gerçi soruları ben sorup ben cevaplıyorum ama=))

şimdi bu ledleri kontaga bagladıgım için arabayı çalıştırıken voltaj dalgalanmasında onlarda dalgalanıyor led lambalar bu dalgalanmya falza gelemezler yani kontaga bastıgım anda  çalışmamaları lazım bununiçin iki seçenek var sanıyorum.
1.arabanın iç sistemi(ses klima yolbilgisayarı göstergeler) bu basma anında kendini kapatıyor. buna baglayabilirim, ama nasıl?
2. yada timer tarzı bir devre elemanı takarım 10 sn kadar yanmaması için.

bana 1. daha iyi geliyor ama nasıl yapacagımı bilmiyorum iç sistemin dışarda sigortası varmıdır?__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2011, 17:09:46 »
sigorta kuularım bunlardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2011, 21:00:38 »
arkadaşlar park lambaları veya kısa farların sigortası hangisidir acaba  bir el atalım lütfen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2011, 23:51:52 »
abi sende kullanma kılavuzu yok mu arabanın onun içinde  neyin hangi sigorta olduğu yazıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2011, 00:21:54 »
ne yazıkki yok... olan biri varsa bakıp söylerse çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2011, 21:47:14 »
help meeee.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2011, 11:20:05 »
röleyi nasıl baglayacagımıda ögrendim seri baglanmıyormuş yani tetiklemeyi yapacak park ampüllerinden bir faz birde nötr ayrı gidecek....
son bir sorun (gerçi soruları ben sorup ben cevaplıyorum ama=))

şimdi bu ledleri kontaga bagladıgım için arabayı çalıştırıken voltaj dalgalanmasında onlarda dalgalanıyor led lambalar bu dalgalanmya falza gelemezler yani kontaga bastıgım anda  çalışmamaları lazım bununiçin iki seçenek var sanıyorum.
1.arabanın iç sistemi(ses klima yolbilgisayarı göstergeler) bu basma anında kendini kapatıyor. buna baglayabilirim, ama nasıl?
2. yada timer tarzı bir devre elemanı takarım 10 sn kadar yanmaması için.

bana 1. daha iyi geliyor ama nasıl yapacagımı bilmiyorum iç sistemin dışarda sigortası varmıdır?__

Bağlantı hakkında bir fikir vereyim, bir adet kapalı(nc) ve açık(no) kontağı olan 12 volt bobinli bir röle alıyorsun. park lambalarını yakan beslemeyi nc kontağından geçirerek gündüz farlarına bağlıyorsun, rölenin beslemesini de kısa farların rölesine paralel bağlıyorsun. parkları yakınca parklarla birlikte gündüz farların yanar, kısaları yakınca parklar da yanmaya devam eder ama gündüz farları söner. parkları yakmazsan gündüz farların da sönük kalacaktır.

aklına yatarsa gerekli teknik destek için ben artık buralardayım... :)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2011, 23:43:17 »
murat bey;
röleyi aldım 4 bacagı var..
elektrikçi bana dediki şu ikisine (AB bacakları) gündüz farlarını baglayacaksın(anahtar görevi görecek) 
şu ikisinede faz nötr verdigin zaman AB anahtari kapanacak işte ben burada tıkanıyorum park yada kısaların fazını nereden alacagımı bilmiyorum(nötr zaten şaseden alacam) kablo kesmek işime gelmiyor kablolar derinde ve yalıtımlı sigortadan almak istiyorum ama hangi sigorta park yada kısaları kontrol ediyor.