Gönderen Konu: Tampona Lokal Boyu Nasıl Sonuç Verir?  (Okunma sayısı 3059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Tampona Lokal Boyu Nasıl Sonuç Verir?
« : Şubat 10, 2011, 17:35:13 »
Merhaba,
ocak ayı içinde aldığmız 2011 avensis granit gri araçta, aracı teslim aldıktan hemen sonra gittiğimiz benzincide farkettiğim ön tampon alt kısmında vuruklar mevcut. tamamen toyotadan kaynaklı bu sorun için servis lokal boya yapmayı önerdi. şu an için fotoğraf koyamıyorum ancak iki yanlı olarak küçük vuruk izleri var. daha çok ezilme gibi. boyası üzerinde duruyor yani. sadece boyası milimetrik çatlamış bir iki noktada.

nazarlık olarak kalsa mı yoksa gördükçe rahatsızlık vermesin diye lokal boya yapsak mı karar veremedim. lokal boya hem farkedilir, iyi olmaz, ilerde vuruk oldu mu daha kolay dejenere olur diyen de var, çok iyi sonuç alırsınız diyen de. sizlerin fikirlerini merak ediyorum. araç belirttiğim gibi granit gri metalik renkte.

Toyota Club Türkiye

Tampona Lokal Boyu Nasıl Sonuç Verir?
« : Şubat 10, 2011, 17:35:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Tampona Lokal Boyu Nasıl Sonuç Verir?
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2011, 17:41:24 »
Sonucunda servisten rapor alınmak üzere komple boyanmalı derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2011, 19:44:25 »
Sonucunda servisten rapor alınmak üzere komple boyanmalı derim.
peki bunu lokal boyanın tamponda istenilen sonucu vermeyeceğini düşündüğünüz için mi tavsiye ediyorsunuz?
komple boya için aracın daha meşakkatli bi işlemden geçmesi gerekiyor (tamponun sökülmesi için farlar fln da sökülecek...), buna gereksinim var mıdır yani?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2011, 19:53:49 »
Doğrudur, lokal boyanın tam sağlıklı sonuç vereceğini sanmıyorum,
Servis raporu olduğu takdirde sorun olacağını düşünmüyorum diğer konuların,
Ancak nihai karar sizin tabiiki de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2011, 13:36:44 »
tampona yetkili serviste lokal boyanın sonucu hakkında bilgisi/tecrübesi olan veya fikir belirtmek isteyen başka biri yok mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2011, 13:52:15 »
daha evvelki aracımın arka tamponunda park yerinde sürtmeden dolayı hasar ouşmuştu.öncelikle lokal boya yapıldı ancak macunlama yapıldığı için zımpara izleri belli oluyordu.gidermek için komple boyanmasını önerdiler bende kabul ettim ve boyattım.ustanın acelesine gelmiş olacak ki bu seferde boya hataları oluştu.bende bir kez dahaadam gibi boyanmasını istedim.komple bir kez daha adam akıllı boyanınca belli bile olmuyordu.sonuç olarak eğer işlemde macun kullanılacaksa komple boyanmasında fayda var ancak yapan ustanın iyi olması düzgün işçilik yapmasıda önemli.benim hasar tamponun orta kısmındaydı sizinki anladığım kadarıyla en altta kalıyor.çok yukarılarda değilse lokal öneririm.tabi daha evvel dediğim gibi usta iyi iş çıkaracaksa.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M