Gönderen Konu: EFSANE ARTIK HİÇ ÇALIŞMIYOR  (Okunma sayısı 4643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
EFSANE ARTIK HİÇ ÇALIŞMIYOR
« : Şubat 10, 2011, 00:36:14 »
Arkadaşlar 2 gündrü bobinle ilgili cevap ve önerilerinizi bekledim sagolun çok ilgillendi arkadaşlar.Eski olmak böyle birşey demekki.Bu gün 12 :00 itibariyle son park ettigimiz yerde bir daha çalışmamak üzere kaldı aracım.Bakalım yarın gün bize neleri getirecek bobin ateşleme vermiyormuş bir komşu baktı.orjinali ile degiştirecegim.karar verdim.

bu forumda birşey dikkatimi çekiyor eger aracınız yeni ise modifiye tutkunuysanız.konular arşa ulaşıyor eski model toyatan varsa arıza varsa kimsenin umrunda olmuyor veya denk gelirse bir efsaneci ilgileniyor.Kimse söyledigimi yanlış anlmasın kusurum varsada affetsin ama gerçekler bu.kimisi alınganlık ediyorsun diyebilir. kimisi hadi be diyebilir.işine gelmiyorsa çek git diyen bile olacaktır.sonuç olarak internet ortamında tanışılmış umursanmayan bir durum bazıları siz demek öyle hissediyorsunuz bile diyebilir.neyse lafı uzatmaya gerek yok.Sitemim beni anlayanlara .

iyi geceler
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

EFSANE ARTIK HİÇ ÇALIŞMIYOR
« : Şubat 10, 2011, 00:36:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: EFSANE ARTIK HİÇ ÇALIŞMIYOR
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2011, 01:14:30 »
Yucel kardes, teknik konu, ya bilmedigimizdendir ya gozumuzden kacmistir.
Ben de birkac defa mekanik sorunlarla ilgili konu actim, cevap alamadigim oldu, cevap gelmesi uzun zaman aldigi oldu.Neredeyse hepimiz burada amatoruz.

Gecmis olsun, insallah bobin degisimiyle sorununuz cozulur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2011, 01:20:03 »
Bence bukadar sitemde etme arkadaşım.Herkesin işi gücü var pc başında oturup 12/24 sekreterlik yapmıyoruz demi.Bu yüzden sitem edip kalp kırmaya veya kırılmaya hiç gerek yok diye düşünüoyrum.İnşallah sorununu çözersin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2011, 01:28:47 »
bir arıza üzerinde bilgisi deneyimi tecrübesi olan kişiler zaten elinden geldikleri kadar yardımcı oluyorlar daha ne bekliyorsunuz. cep telefonunuz çalacak abi ben tct den şu şuyum arızan budur hatta ben yaptırıyım denmesini mi? ben alınırım kim ne derse desin beyler. burda olamızın amacı nedir bir düşünün ona göre milleti suçlayın. hayatta en sevmediğim şeydir milleti durduk yere suçlamak. burda herkes bilgisayar başında sorun ne sorun ne sorun ne diye robot gibi bekleyecek değil. modifiye araçlar demişiniz ne alakası var bir açıklayın. ben 2 yıldır buradayım ilk defa dediğinize şahit oldum. geçen bende konu açtım motorda tekleme var diye ama istediğim cevabi alamadım. şimdi sizin gibi ayrı konu açıp derdime niye derman olmadınız diye tavırmı alayım millete? bilgi bu kadar demek ki. herkes elinden gelen çabayı gösterdiği halde niye böyle yapıyorsunuz anlamıyorum. aracınız yeni ise yardım çok oluyor demişiniz? benim arabam 18 yaşında ve konu açar açmaz arka arkaya yorum geldiğide olur gelmediğide olur. detaylı bilgi sahibi olan insanlar zaten paylaşıyorlar. modelle modifiye ile kesinlikle alakası yoktur. burda hepimiz kardeşiz ve kardeşten öte olduğumuz kişiler vardır kimse kimsenin günahını almasın.

saygılar..
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2011, 01:59:21 »
Vallaha bilsem yazacam aslında ama kaç gündür bakıyom bakıyom bişey yazamıyom abi , istersen yarın bi bizim ustaya götürelim baksın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2011, 07:09:59 »
  Ahmet, Tuncay, Mustafa ve Erdem'e aynen katılıyorum. Önemli olan faydalı bir paylaşımda bulunabilmektir.
 Sorunun kaynağının tespit edilmiş olması bile bence başlı başına bir rahatlık unsuru. Umarım değişim sonrası araç eski sağlığına kavuşur. Sonucu paylaşmanızı şahsen bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2011, 08:59:34 »
Arkadaşlar işte ben bunu istiyorum.Amaç illa sonucu bilip yardımcı olmak degil.geçmiş olsun kardeş deyip iyi bir usta tavsiyesi bile insanı rahatlatıyor.
bakalım bugün babam yaptıracak sonucu size yazarım.umarım büyük bir masraf çıkarmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2011, 09:04:37 »
yücel geçmiş ve sağlık olsun sıkma canını gelir gecer düzelir kardeş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2011, 09:22:33 »
Arkadaşlar 2 gündrü bobinle ilgili cevap ve önerilerinizi bekledim sagolun çok ilgillendi arkadaşlar.Eski olmak böyle birşey demekki.Bu gün 12 :00 itibariyle son park ettigimiz yerde bir daha çalışmamak üzere kaldı aracım.Bakalım yarın gün bize neleri getirecek bobin ateşleme vermiyormuş bir komşu baktı.orjinali ile degiştirecegim.karar verdim.

bu forumda birşey dikkatimi çekiyor eger aracınız yeni ise modifiye tutkunuysanız.konular arşa ulaşıyor eski model toyatan varsa arıza varsa kimsenin umrunda olmuyor veya denk gelirse bir efsaneci ilgileniyor.Kimse söyledigimi yanlış anlmasın kusurum varsada affetsin ama gerçekler bu.kimisi alınganlık ediyorsun diyebilir. kimisi hadi be diyebilir.işine gelmiyorsa çek git diyen bile olacaktır.sonuç olarak internet ortamında tanışılmış umursanmayan bir durum bazıları siz demek öyle hissediyorsunuz bile diyebilir.neyse lafı uzatmaya gerek yok.Sitemim beni anlayanlara .

iyi geceler
kıymetli Yücelim ben kendi açımdan masumum,3-4 gün foruma giremedim.Hakkı Eraslan ım şahittir.en önemli mesele ne biliyormusun bizler gibi çok konuya abone olan arkadaşlar forumda gezmiyor,gmailine hotmailine forumdan gelen mesajlara ancak yetişiyor.bu sabah baktım gmailde mesaj yok foruma direk gireyim dedim senin mesajı öyle gördüm.bizim arabalara yan bakanın gözünü morartırız.        böyle acil bir durumda bence konu açmanın yanında işleyen hareketli bir konuya problemi katmak faydalı olur diye düşünüyorum.arızayıda iyice bir anlatıver Yücelde bizlerde öğrenelim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2011, 09:24:05 »
Yücel hocam merhaba, benim aracım 2000 model vvt-i corolla.Efsane kasalarla ilgili pek bilgim yok.Ama  araştıracağım, elimden geldiğince cevap vermeye ve çözüm bulmaya çalışacağım.Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2011, 09:26:45 »
Atilla abi bu konu yücelin sorunu ....

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31228.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2011, 14:38:41 »
Geçmiş olsun :(
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2011, 17:14:26 »
arkadaşlar sorun çözüldü.Ama şeytanın bile aklına gelmeyecek br sebepten çıkan bu sorun gece 12,00 da beni sokak ortasında bıraktı. Neyse sadete
geleyim.Babam sabah bobin alıp takmış arabaya sorun aynı araç çalışmıyor .ateşleme var araç çalışmıyor en sonunda aküde bitmiş beni aradı gel oğlum
benim yapacak birşeyim kalmadı diye şirketin arabası ile gittim ilk önce takviye yaptım daha sonra lpg dügmesine basılı tutup direk lpg ye geçirdim arbayı
baktım tık çalıştı araba avometre ile benzin pompasını ölçtüm baktım elektrik gelmiyor kapattık kaputu dogru sanayiye TYT servis turgay usta var ona
gittik adam caaz çoık ugraştı .baktı bobinle ilgili sorun yok .ateşleme normal benzin gelip gelmedigine baktı baktı benzin gelmiyor daha sonra Benzin pompası dedi iyi dedik degiştirelim  orjinali 630 tl bu arada .çıkma çalışan pompa bulduk ama şöyle birşey var dışarı çıkartık pompayı benim pompa çalışıyor neyse yeni geleni taktık hiçbir degişiklik yok araç çalışmıyor .Usta en son kardeş lpg sistemi ile alakalı sıkıntı var sanırım ya arabayı bırak yada tüp ustana bir götür dedi iyi dedim tüp ustası götürdüm ustam bir tanedir dedi kardeşim hallederiz sen hiç canını sıkma baktı soruna dedi pompaya elektrik gelmiyor.olasılıklar düşünerek alarm
sisteminde immo  özelligi felan varsa ondan olabilir dedi bende usta orayla oynadıktan sonra bu araba garipleşti dedim .neyse komple gögsün sigorta
kısmını söktü kabloları çıkardı .bakarken bakarken bir kabloyu takip etti pompa voltajına baglı bu dedi bantı açtı baktı kopmuş baglantıyı yaptı tık çalıştı
araba abi dedi alarm sisteminin baglantısını benzin pompasına baglamışlar hırsız çalıştıramasın diye dedi .neyse bütün kabloları indirdi aşagı bütün,
ekleri tek tek açtı lehimledi makaronladı .bütün tesisatı güzel bir işçilikle toplası .bastık tık çalıştı.Ustam sadece 20 tl aldı o kadar ugraştı allah binkez razı olsun.
valla birşey daha ögrendik.40 tl ye sorun çözüldü başına bu tür bir arıza gelen olursa alarm sisteminin baglantılarını mutlaka kontrol etsinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2011, 17:24:16 »
Geçmiş olsun neyseki sorun çözülmüş arkadaşlar ve kendi adıma savunma yapmak gerekirse bilmediğimiz veya bilmedikleri bir konu hakkında yanlış yönlendirme yapmak istememesindendir bilen arkadaşlar varsa zaten bilgilerini paylaşmaktan kaçınmaz diye düşünüyorum burda ne kadarda olsa hepimiz bir aile sayılırız insan ailesine zor durumda kaldığında yardım eder birde elinden gelmiycek durumlar vardır bizimkide bunlardan biriydi diye düşünüyorum inş bir daha bu şekilde sorunlarla karşılaşmamanız dileğiyle :)
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2011, 19:09:17 »
Alarm sisteminde genelede kontaktan çıkıp indiksiyon bobinine gidien ucun arasına röle ile  girerler seninkinde benzin pompasına bağlamışlar demekki.
Yücel arkadaşımızın yaptığı siteme katılıyorum. Bu forum 2008 de açıldığı zaman ile şimdiki zamanı arasında çok fark var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2011, 20:58:41 »
gerçekten geçmiş olsun çok şaşırdım soruna ve çözümüne :blink: bu arada orjinal pompanın 600küsür tl olmasına çok çok şaşırdım kafadan atılmış gibi geldi bana, daha geçen hafta 2002 model e46 3.18e benzin pompası aldık orjinal, 220tl idi.. yan sanayisi de 150tl idi.. üstelik bizimki gibi sadece pompa da değil onlardaki, pompanın yuvası, ufak bir filtre kocaman bir parça halinde satılıyor...servise sormalı pompa fiyatını..sanayide bazen kafadan atma fiyatlar dönebiliyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2011, 21:22:45 »
arkadaşlar sorun çözüldü.Ama şeytanın bile aklına gelmeyecek br sebepten çıkan bu sorun gece 12,00 da beni sokak ortasında bıraktı. Neyse sadete
geleyim.Babam sabah bobin alıp takmış arabaya sorun aynı araç çalışmıyor .ateşleme var araç çalışmıyor en sonunda aküde bitmiş beni aradı gel oğlum
benim yapacak birşeyim kalmadı diye şirketin arabası ile gittim ilk önce takviye yaptım daha sonra lpg dügmesine basılı tutup direk lpg ye geçirdim arbayı
baktım tık çalıştı araba avometre ile benzin pompasını ölçtüm baktım elektrik gelmiyor kapattık kaputu dogru sanayiye TYT servis turgay usta var ona
gittik adam caaz çoık ugraştı .baktı bobinle ilgili sorun yok .ateşleme normal benzin gelip gelmedigine baktı baktı benzin gelmiyor daha sonra Benzin pompası dedi iyi dedik degiştirelim  orjinali 630 tl bu arada .çıkma çalışan pompa bulduk ama şöyle birşey var dışarı çıkartık pompayı benim pompa çalışıyor neyse yeni geleni taktık hiçbir degişiklik yok araç çalışmıyor .Usta en son kardeş lpg sistemi ile alakalı sıkıntı var sanırım ya arabayı bırak yada tüp ustana bir götür dedi iyi dedim tüp ustası götürdüm ustam bir tanedir dedi kardeşim hallederiz sen hiç canını sıkma baktı soruna dedi pompaya elektrik gelmiyor.olasılıklar düşünerek alarm
sisteminde immo  özelligi felan varsa ondan olabilir dedi bende usta orayla oynadıktan sonra bu araba garipleşti dedim .neyse komple gögsün sigorta
kısmını söktü kabloları çıkardı .bakarken bakarken bir kabloyu takip etti pompa voltajına baglı bu dedi bantı açtı baktı kopmuş baglantıyı yaptı tık çalıştı
araba abi dedi alarm sisteminin baglantısını benzin pompasına baglamışlar hırsız çalıştıramasın diye dedi .neyse bütün kabloları indirdi aşagı bütün,
ekleri tek tek açtı lehimledi makaronladı .bütün tesisatı güzel bir işçilikle toplası .bastık tık çalıştı.Ustam sadece 20 tl aldı o kadar ugraştı allah binkez razı olsun.
valla birşey daha ögrendik.40 tl ye sorun çözüldü başına bu tür bir arıza gelen olursa alarm sisteminin baglantılarını mutlaka kontrol etsinler.

Sorunun cozuldugune sevindim Yucel kardes. Cozumu paylasman da guzel.
Usta bile araba gozunun onundeyken bir defada sorunun nereden kaynaklandigini bilememis. Biz amatorler uzaktan ancak spekulasyon yapabilirdik, bilmedigimiz icin.

Cevap bazen gelmeyebiliyor, ya da hemen gelmeyebiliyor. Ama actigim hava filtresi konusunda yavas da olsa cevaplar geldi, en son sagolsun Turkay'in cewkip ekledigi fotograflar cevabi tamamladi.

Arabamin calismamasi ile ilgili bir konu acmistim, pek cevap gelmedi, kesin bir cozum bekleseydim hayal kirikligina ugrardim. Ama bekledigimiz ihtimaller ise o zaman herkes siralayabilir. Ama cogumuz bilmedigimiz konuda spekulasyon yapmamayi tercih ediyoruz herhalde. :)

Dedigim gibi, sorunun cok az bir masrafla giderilmesine gercekten cok sevindim, gecmis olsun Yucel kardes.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2011, 21:27:25 »
yücel kardeşim geçmiş olsun bide klima taktıkmı senin arabaya tamamdır. :D ayrıca aracının sorunu devam etseydi bile olaya atilla abi el koymuştu :D
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 11, 2011, 09:37:10 »
atilla abi zaten sagolsun sorunu etraflıca yaz dedi .o zamana kadar sorun çözülmüştü .genede sagolsun varolsun .

herkese ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim arkadaşlar.TOYOTA cı ruhu budur .bilmesende yanında oldugunu

hissettirmektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 11, 2011, 09:44:18 »
yücel geçmiş ve sağlık olsun sıkma canını gelir gecer düzelir kardeş...

:) hadi gözün aydın yücelim...