Gönderen Konu: Araba devirlenmiyor  (Okunma sayısı 4906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Araba devirlenmiyor
« : Şubat 10, 2011, 00:21:26 »
ARkadaşlar geçenlerde milangazdan birkaç sefer gaz aldım sonra da31 ocakta promosyonlar bitiyo diye Total card da 9 tl para puanım vardı onunla da 20 Tl lik gaz aldım. birkaç gün sonra araba gitmemeye başladı. 3000 devire kadar normal ama sonra araba devirlenmiyor. zar zor 4000 devir diyo. boşta gaza tam basıyorum yine 4500 devire kadar geliyor bekleyince 500
0 e kadar geliyor o da zorla.
LPG taktırdığım yere gittim. Filtreleri değiştirdi arkadaş ama yine devam etti. Ordaki arkadaş Gaz tamamen bitsin yeni gaz al15 TL lik falan dedi. düzelmezse bakarız dedi tabi.
Bu akşam aldım normalde her zaman aldığım istasyondan. ARabada hala sorun devam ediyor. Ama şöyle bir durum var.
Önce benzinde çalışıyor ya benzinden gaza geçiyor geçtikten sonra denedim hiç sorun yok 6000 devire hemen geliyor. Ama biraz gittikten sonra tekrar deneyince yine aynı zorlanma var.
Benzinde herhangi bir sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor.

Şimdi motorun yeni gaza tepki vermesi hemen mi olur yoksa biraz kullandıktan sonra mı olur. Ya da olası sorun ne olabilir.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Araba devirlenmiyor
« : Şubat 10, 2011, 00:21:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba devirlenmiyor
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2011, 00:28:54 »
   Bende Pazartesi sabah 4 sularında Adana-Pozantı otobanındaki Shell'den depoyu fulledim.İlk rampayı zor çıktım.Yokuş aşağı inerken gaza sonuna kadar basmama rağmen araba 90'ı zor gördü.Az sonra ne olduysa eski atak haline geri döndü.Enjektörlere pislikmi gitti ne...?
   Senin gaz olayında yaşadıkların buna benziyor.Corolla varken bende bir iki kez yaşamıştım bunları.Sonra depo boşalıp yakıt değişince sorun ortadan kayboldu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2011, 00:36:54 »
   Bende Pazartesi sabah 4 sularında Adana-Pozantı otobanındaki Shell'den depoyu fulledim.İlk rampayı zor çıktım.Yokuş aşağı inerken gaza sonuna kadar basmama rağmen araba 90'ı zor gördü.Az sonra ne olduysa eski atak haline geri döndü.Enjektörlere pislikmi gitti ne...?
   Senin gaz olayında yaşadıkların buna benziyor.Corolla varken bende bir iki kez yaşamıştım bunları.Sonra depo boşalıp yakıt değişince sorun ortadan kayboldu.

Gaza sona basmana rağmen 90 mı ? Abi fizik kurallarına aykırı yokuş aşağıya bassan sırf yokuş iniyorsun diye 90'ın üstü yapması lazım :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2011, 00:49:14 »
yok ercüment olmuyor ben de 100 ü geçemedim çevre yolunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2011, 00:57:00 »
   Ercü fizik mizik anlamam ben.Anladığım ve yaşadığım bir şey varsa oda buydu.Vites altıda,gaz sonda ama araba bildiğin gitmiyordu...90'ı zar zor görebildim ki Crafter gaza basınca uçup giden bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2011, 01:32:37 »
Hazım abey arabayı ilk aldığımda aynı sorun bendede vardı ankaraya kadar öyle geldim mersinden burda bakıma soktum arabayı genel olarak bujileri hava filtresini değiştirdim arkasındanda yazılım attırdım sıralıya birde motor 30 değil 35 dereceye geldiğinde lpg ye geçmesini istedim ve ayarladılar rica ettim arabayı zorlayınca kendini benzine almamasını rica ettim bu ayarlardan sonra herşey yolunda şuan bi gözden geçir bence :)
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2011, 07:13:12 »
  Ecu koruma moduna geçiyor olabilir diyeceğim ama durumu iyi araştırmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2011, 09:45:39 »
Kötü yakıttan olduğu belli, filtreler değişip düzelmediğine göre ve motor devrine göre ortaya çıktığına göre evaporatör olabilir. Yanlış bilmiyorsam onun da açılıp temizlenen bi yeri vardı.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2011, 10:50:22 »
yok ercüment olmuyor ben de 100 ü geçemedim çevre yolunda.

Ercü fizik mizik anlamam ben.Anladığım ve yaşadığım bir şey varsa oda buydu.Vites altıda,gaz sonda ama araba bildiğin gitmiyordu...90'ı zar zor görebildim ki Crafter gaza basınca uçup giden bir araba.

Hazım abi düz yolda geçemediysen normaldir devirlenmemeyle alakalıdır. Ama Özcan abinin altında 2-2.5 tonluk araba var yokuş aşağıya zaten arabanın kendi ivmesiyle inmesi bile 90'ın önüne çıkması lazım diyorum ne kadar Hakan abinin dediği ecu koruma moduna alsada.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2011, 11:13:11 »
benim de başıma birkaç kere geldi, sonra düzeldi, sanırım enjektörlerle alakalı bir sıkıntı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2011, 13:04:39 »
arkadaşlar bugün gittim yaptırdım sorun halloldu hatta eskisinden daha seri hale geldi. LPG beyninin içinde çapak oluşmuş o da yeteri kadar gaz geçişi sağlatmıyormuş. İçini temizlediler sorun halloldu. Hepinize teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2011, 15:39:40 »
Hazım abi düz yolda geçemediysen normaldir devirlenmemeyle alakalıdır. Ama Özcan abinin altında 2-2.5 tonluk araba var yokuş aşağıya zaten arabanın kendi ivmesiyle inmesi bile 90'ın önüne çıkması lazım diyorum ne kadar Hakan abinin dediği ecu koruma moduna alsada.
   Araba 4 ton ama gitmeyincede gitmiyor Ercü.Yanımda yılların şoförü Şükrü amca vardı.O bile duruma şaşırdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corollove
    • Security Lab.
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2011, 15:48:32 »
  Ecu koruma moduna geçiyor olabilir diyeceğim ama durumu iyi araştırmak lazım bence.
Security Staff

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2011, 16:16:30 »
   Araba 4 ton ama gitmeyincede gitmiyor Ercü.Yanımda yılların şoförü Şükrü amca vardı.O bile duruma şaşırdı

Çok ilginç valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2011, 16:27:50 »
   Aynen çok ilginç bir durum.Allah'tan çok kısa bir sürede bu sorun gitti.Yoksa Adana-Ankara arası 10 saat faaln olurdu :)