Gönderen Konu: Servistemi sıkıntı yoksa para çokmu kolay kazanılıyor  (Okunma sayısı 2837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
arkadaşlar tatilde sivasa gelmişken bir servise gideyim dedim ve olan oldu

cehk-up yaptırdım aracıma araç 96 xei verdikleri rapor:
1-sol ön rot milinde boşluk var değişmesi gerekiyor fiyat 165 tl
2-ön motor takozunda çatlak var değişmesi gerekiyor 130 tl
3-ön arka askı rotları değişmesi gerekiyor 550 tl
4-debriyaj kaçırıyor değişmesi gerek 440 tl
5-plaka ışığı 5 tl

toplam 1295 +işçilik dediler işçilikle 1500 ü bulur muş

kafama talılanlar ise askı rotları dedikleri şyler bildiğimiz z rotlarımı eğer bunlarsa ben yeni değiştim ve bir kaç kez dışarda kontrol ettirmiştim debriyajın kaçırdığını nasıl anlarım başka birde yan sanayi alsam bunları nasıl olur kafam çokkk karıştı
gidemediğin yer senin değildir

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: sevistemi sıkıntı yoksa para çokmu kolay kazanılıyor
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2011, 23:54:40 »
salih bey aracınız kaç km de ve siz aracınızın yol tutuşunda falan bi anormallik sezinliyomusunuz eğer yol tutuşu size normal geliyosa herhangi bir takırtı tukurtu yoksa parça değiştirmeyin derim değişeceksede sanayide iyi bi usta bulun parçaları servisten veya orijinal satan herhangi biyerden alın ustanıza taktırın servisler bu anormal fiyatlarla insanı deli eder gerçekten :( ben bir kez servise götürdüm aracımı bendede 96 xei var 580 tl ödemiştim :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2011, 00:03:24 »
yol tutuşu çok iyi sadece şu rot mili ile debriyaj kafama takıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2011, 00:03:48 »
Servisler sadece aracın teknik ekipmanında değil, kaporta-boya işlemlerinde de bir hayli uçuyorlar. Autoking'in 480 TL'ye verdiği hasarı servis 1000 TL'ye halledilebileceğini söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2011, 04:31:49 »
ben bu servislerin mantığını gerçekten anlamıyorum heralde sanayide ki ustalarda ekmek yesin diye fiyatları aşırı yüksek tutuyolar :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2011, 09:24:23 »
En azından bazı konularda mantıklı fiyatlar olsa, kesimin %90'ı servislerden şaşmaz, marka model ne olursa olsun. Sanayi ustalarıda aç kalır. Servisler sanki birazda müşteri sınıfını belirlemiş gibi bir durum var. Eski patronum derdi, zengin kesime iş yapacaksın, hem kolay kazanırsın hemde kazanırsın ;) derdi rahmetli :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2011, 20:27:37 »
haklısın metin müşteri sınıfını belirleme durumu sözkonusu yani bize orta kesim gelmesin mantğı ön planda sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2011, 23:19:05 »
bu gün servise sordum askı rotları ile z rotları aynı şey mi diye hayır dediler aynı şey mi acaba bilien varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2011, 23:38:42 »
Sonuçları alıp dışarda yaptırmak en mantıklısı yarı fiyatı olmasada üçte birine düşer :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Servistemi sıkıntı yoksa para çokmu kolay kazanılıyor
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2011, 18:28:39 »
dışarda 20 tl ye parça aldık 20 tl yede taktılar rotmili sorununu hallettik bakalım şimdi sıra debriyaj de tavsiyeleriniz nedir  hangi marka takalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2011, 18:38:44 »
cehk-up  için ne kadar alıyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2011, 18:49:19 »
Debriyajın kaçırıp kaçırmadığını 2 şekilde anlayabilirsiniz.

1-Aracı çalıştırın, el frenini çekin, gaza yüklenin. Araba stop ediyorsa, debriyaj büyük ihtimalle kaçırmıyordur, ama araba devirleniyorsa, debriyaj kaçırıyordur

2- Yokuş çıkarken gaza yüklendiğinizde, devir yükseliyor ama hız artmıyorsa, debriyaj kaçırıyordur.

Benim tavsiyem, servisten uzak durun.. Ben gerek 96 model aracımda, gerek 2010 model aracımda , servise uğramıyorum. Güvenilir bir usta bulun, ona yaptırın işlerinizi. Serviste "bile bile" kazıklanmak çok koyuyor adama.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2011, 20:21:48 »
cehk-up  için ne kadar alıyorlar?

burası ilginç ama 50 tl aldılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2011, 21:07:57 »
ilginç gercekten ama adamlar işi biliyor hem 50 tl alıyorlar hemde içine kurt atıyorlar sonra için içini yiyor ne yapacam diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2011, 22:21:22 »
ilginç gercekten ama adamlar işi biliyor hem 50 tl alıyorlar hemde içine kurt atıyorlar sonra için içini yiyor ne yapacam diye :D

çok haklısınız debriyaj kaçırıyor dedi bide zaten kalkışlarda ses yapıyor bir yıldır yapıyordu sesi şimdi iyice huylandım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2011, 22:28:13 »
:D 50 tl bana cazip geldi ama gitmeyeceğim sora 5.000 eksik çıkarım falan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2011, 23:07:27 »
Arkadaşlar benim aracım bi yerinden yağ damlatıyordu istanbul güngören deki toyotronıc mithat ustaya aracımı götürdüm zaten yağ değişim zamanı da gelmişti orjinal olmayan yağ filtresinden dolayı yağ kaçırdığı söylendi bu arada 60 bin bakımı yapalım dedi mithat usta iyikide yapıltırmışım bu bakımı aracın kontrol etmedik yerini bırakmadılar sağolsunlar çoğu işlemden de ücret almadılar yapılan işlemleri anlatayım.Mobil 10-40 motor yağı,yağ filtresi,karter tapa contası,molikot gress,karbon temizleyici,buji denso ( bu arada benim aracımdaki bujiler 2000 motor araçlarda kullanılan bujilermiş onuda tesbit edip değiştirdiler sağolsunlar ) gaz kelebeği temizliği,alt süspansiyon kontrolü,kapı ayarı,diagnostik test ( bu testte aracı bilgisaya bağlıyorlar bi anormallik varmı yokmu o kontrol ediliyor şükür benim araçta bişey çıkmadı )ön arka lastikler kontrol ( benim ön lastikler 4.5 mm arka lastikler 4 mm çıktı ) antifiriz tamamlandı,akü ölçümü yapıldı,far ayarları yapıldı,ön arka frenler kontrol edilip bakımı yapıldı,daha sonra mithat usta yol testine çıktı ve başkada bi sorun olmadığı anlaşıldı aracımı bana teslim etti.Aracımın frenleri güçlendi özellikle yanlış buji takıldığını tesbit etmeleri çok iyi oldu kısaca aracım roket gibi oldu tüm bu işlemler için 160 tl ödedim.Aracımı sattım sanki yeni bir araç aldım Allah razı olsun Mithat ustadan.İstanbul da toyotronıc gibi bir servisin olması toyota kullanıcıları için büyük bir şans bence ben ilk defa gittim çok memnun kaldım herkesede tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2011, 22:44:01 »
Arkadaşlar benim aracım bi yerinden yağ damlatıyordu istanbul güngören deki toyotronıc mithat ustaya aracımı götürdüm zaten yağ değişim zamanı da gelmişti orjinal olmayan yağ filtresinden dolayı yağ kaçırdığı söylendi bu arada 60 bin bakımı yapalım dedi mithat usta iyikide yapıltırmışım bu bakımı aracın kontrol etmedik yerini bırakmadılar sağolsunlar çoğu işlemden de ücret almadılar yapılan işlemleri anlatayım.Mobil 10-40 motor yağı,yağ filtresi,karter tapa contası,molikot gress,karbon temizleyici,buji denso ( bu arada benim aracımdaki bujiler 2000 motor araçlarda kullanılan bujilermiş onuda tesbit edip değiştirdiler sağolsunlar ) gaz kelebeği temizliği,alt süspansiyon kontrolü,kapı ayarı,diagnostik test ( bu testte aracı bilgisaya bağlıyorlar bi anormallik varmı yokmu o kontrol ediliyor şükür benim araçta bişey çıkmadı )ön arka lastikler kontrol ( benim ön lastikler 4.5 mm arka lastikler 4 mm çıktı ) antifiriz tamamlandı,akü ölçümü yapıldı,far ayarları yapıldı,ön arka frenler kontrol edilip bakımı yapıldı,daha sonra mithat usta yol testine çıktı ve başkada bi sorun olmadığı anlaşıldı aracımı bana teslim etti.Aracımın frenleri güçlendi özellikle yanlış buji takıldığını tesbit etmeleri çok iyi oldu kısaca aracım roket gibi oldu tüm bu işlemler için 160 tl ödedim.Aracımı sattım sanki yeni bir araç aldım Allah razı olsun Mithat ustadan.İstanbul da toyotronıc gibi bir servisin olması toyota kullanıcıları için büyük bir şans bence ben ilk defa gittim çok memnun kaldım herkesede tavsiye ederim.

ustanın kıymetini bil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2011, 22:52:52 »
Gerçekten öyle salih bey istanbul daki toyota sahipleri için toyotronıc servisi ve mithat usta ve personeli çok değerli çok kıymetli öyle bir servis istanbulda ve bana yakında olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum birde iyi niyet ve dürüstlük var gözüm arkada kalmıyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2011, 14:30:42 »
para kolay kazanılmaz ama çok kolay uçup gider cebimizden... araba kullanıyosak vergisinide verme, benzin almak, bakım yaptırmak, yıkatmak veya yıkamak ve sorun olarak sağından solundan ses geliyorsa yaptırmak zorundayız bukadar basit hayatı biz zorlaştırıyoruz diğer insanlarında biraz düşünün...