Gönderen Konu: 1999 COROLLA 1.6 Terra SPC Aİrbag sorunu yardım  (Okunma sayısı 2890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
1999 COROLLA 1.6 Terra SPC Aİrbag sorunu yardım
« : Şubat 09, 2011, 22:23:56 »
arkadaşlar arabamı yeni aldım airbag lambası hiç yanmıyordu kontrol ettirdim airbaglar  sağlam dedi 2 3 usta lamba geçmiştir sigorta atmıştır falan dediler bgün baktık sigorta sağlam lamba geçmemiş ama kontağı çevirdiğimde ABS uyarı ışığı birkaç saniye yanıyor sonra sönüyor airbag hiç yanmıyor. Kitapçıkta okudum az önce 6 saniye yanıp sönmesi gerekiyor devamlı yanarsa arızalı demekmiş
Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı? Sivasta oturuyorum aracı bilgisayara baglayacak usta bulamadık japon otoların bilgisayar girişi farklıymış. Sadece toyota servisinde var bilgisayar orayıda sevmiyorum eski arabamdan kötü anılarım var.

Toyota Club Türkiye

1999 COROLLA 1.6 Terra SPC Aİrbag sorunu yardım
« : Şubat 09, 2011, 22:23:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: 1999 COROLLA 1.6 Terra SPC Aİrbag sorunu yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2011, 21:21:24 »
arabayı servise götürdüm bugün bilgisayara bagladılar airbag sistemi cevap vermiyomuş ecu dan da olabilir airbag sensörlerinden de olabilir ya da kablo sorunuda olabilir dediler. araç beyni sağlam airbag ecu su cevap vermiyomuş. Arabayı bırak yapalım dediler fiyat vermiyolar ecu 1300 tl imiş o değişecek dedi en sonunda kablolarda sorun olabilir onlarıda değişelim değişmişken sensörlerde değişsin dediler. 2 liraya çıkarmış arabayı bırakamadım. Bende bugün bir elektronikçi buldum oda ilk defa bu AE111 ile karşılaşmış yarına programını indiriyim bakalım hallederiz dedi. bakacaz işl olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2011, 09:01:24 »
Sonuç hakkında bizi de bilgilendirirsen mumnun oluruz. Zira bende de 99 Corolla var. İleride benimkinde de benzer problem olursa bilgimiz olsun.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2011, 00:20:16 »
usta yazılım bekliyomuş bugün de elim boş döndüm yok mu arkadaşlar böyle bir sorun yaşayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2011, 00:41:42 »
Tahminimce kablolardan kaynaklanan bir sorun.Lamba saglamsa.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2011, 00:49:50 »
aracın airbag beyni ile ilgili bir problem olabilir, bizim 99 megane'ın biriciek airbag'inin de lambası hiç sönmüyordu, sizinkine benzer bir durum yani, zaten eski arabalarda normal karşılanan bir durum. sorun airbag beyni denildi ve 450TL malzeme+ 200TL işçilik 650TL gibi bir fiyat çıkardılar servisten, biz hurdacıdan 50 liraya airbag beyni aldık, 50 lira da söküp takma, yeniden yazılım atma vs. işlemlerine verdik, 100 liraya tamam oldu, size tavsiyem, servis veya tamircilerden ziyade hususi olarak Airbag tamiri ile uğraşan dükkanlar var, o tarz bir yer bulursanız illa ki  sorunu çözeceklerdir, ve eminim çok daha ucuza çıkar.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2011, 22:52:35 »
abicim sivas tayım ben. doğru düzgün usta yok. Bir elektroniki buldum 2 hafta oldu hala program getirecek. sensör mü beyin mi arızalı bilmiyorum