Gönderen Konu: Bitmeyen şıkırtı, direksiyondan gelen tizz ses vs vs  (Okunma sayısı 2202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • nihayet
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Herkese merhaba.. Aranıza yeni katıldım. Uno'ydu, opel corsa'ydı derken Allah toyota corolla nasip etti. 94 model XLİ model toyota corolla aldık. Araç 125 bin km. Tüp henüz 2 yıllık.
Tabi ikinci el arabayı ne kadar ustaya gösterseniz de sonunda mutlak suretle bazı arızaların çıkması normal.

Ancak benim aldığım arabada sürekli motordan şıkırtı şeklinde ses geliyor. Siboplardan olduğunu söyledi birkaç kişi. Site de arama yaptım bu tanıma uyuyor sanırım.  Ama çekişte hızlanmada falan sorun yok.
Lakin aracım tüpte 34-35 kr yakıyor (20 TL gaz ile 58 km yaptım).. Sizce bu oran normal mi? LPG 2,27 TL. (LPG ayarına soktum bilgisayar sistemiyle herşey normal çıktı. Sorun beyinden olabilir dediler)

Diğer sorunum ise direksiyonu tam sağ veya sola kırdığım zaman acayip tiz bir ses geliyor ve bir süre devam ediyor. Bu mikrofonları paralel tutunca hoparlörden gelen kulakları sinir eden tiz sesin aynısı.

Bir diğeri ise  :lol: Özellikle soğuk havalarda motorda şıkırtı senin yanı sıra gaza hafif bastığımda o tiz senin motordan da geliyor olması. Sizce bu ses normal midir?

Ve son final sorum... Sibop ayarı, çok yakma, sağa-sola dönüşlerde gelen ses, arka amorsitörler toplam yaklaşık bir maliyet de yazabilirseniz sevinirim.

Aranıza katıldığım için mutluyum. Toyota aldığım için daha da mutluyum. (Her yerinden ses gelse de :))))
toyota gibi adam :P

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Bitmeyen şıkırtı, direksiyondan gelen tizz ses vs vs
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2011, 22:10:20 »
SIkIrtI sesi bizim 91 model corolla'dan da geliyordu, babam bu islerden baya anlar, ben evde yokken ne yaptiysa o ses kesilmisti.. Ancak subap ayari diye bi olay yok bizim araclarda, motor kapagi taşlanarak uygun hale getirilip takildiktan sonra subap ayari gerektirmiyor, ayarlar otomatik olarak saglaniyor..
Direksiyonu tam sag yada sol yapinca hemen her arabadan o sinir bozucu ses gelir.. Bu hidrolik pompasindan gelen zorlanma sesidir.. Ford taunus GTS(1991), seat cordoba(2005) vardi onlarda da tam cevirince vijjyykkk diye ses geliyordu.. kullanma klavuzunu okudum, tam saga yada sola dayamayin, sistem zorlanir ve ses cikarir, hatta israr ederseniz hidrolik pompasi zarar gorebilir diyordu..(seat cordoba'da elektrohidrolik direksiyon vardi, onda da saga sola dayamada elektrik motorlari zorlaniyordu ve ses cikariyordu)
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Bitmeyen şıkırtı, direksiyondan gelen tizz ses vs vs
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2011, 04:55:01 »
gökhan kardeşim bu seat cordoba 1.4 dizeller nasıl araçlar tavsiye edermisin ?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /