Herkese merhaba.. Aranıza yeni katıldım. Uno'ydu, opel corsa'ydı derken Allah toyota corolla nasip etti. 94 model XLİ model toyota corolla aldık. Araç 125 bin km. Tüp henüz 2 yıllık.
Tabi ikinci el arabayı ne kadar ustaya gösterseniz de sonunda mutlak suretle bazı arızaların çıkması normal.
Ancak benim aldığım arabada sürekli motordan şıkırtı şeklinde ses geliyor. Siboplardan olduğunu söyledi birkaç kişi. Site de arama yaptım bu tanıma uyuyor sanırım. Ama çekişte hızlanmada falan sorun yok.
Lakin aracım tüpte 34-35 kr yakıyor (20 TL gaz ile 58 km yaptım).. Sizce bu oran normal mi? LPG 2,27 TL. (LPG ayarına soktum bilgisayar sistemiyle herşey normal çıktı. Sorun beyinden olabilir dediler)
Diğer sorunum ise direksiyonu tam sağ veya sola kırdığım zaman acayip tiz bir ses geliyor ve bir süre devam ediyor. Bu mikrofonları paralel tutunca hoparlörden gelen kulakları sinir eden tiz sesin aynısı.
Bir diğeri ise

Özellikle soğuk havalarda motorda şıkırtı senin yanı sıra gaza hafif bastığımda o tiz senin motordan da geliyor olması. Sizce bu ses normal midir?
Ve son final sorum... Sibop ayarı, çok yakma, sağa-sola dönüşlerde gelen ses, arka amorsitörler toplam yaklaşık bir maliyet de yazabilirseniz sevinirim.
Aranıza katıldığım için mutluyum. Toyota aldığım için daha da mutluyum. (Her yerinden ses gelse de

)))