arkadaşlar pazar gün babamla bahsi geçen sorunu gene yaşadım.aracım 97 corolla xli .213 bin km rede cumartesi akşam araba garip tavırlar sergiledi malum ankara -10 derece oldugu için dedim soguktandır .çekmeme gaz yememe böyle hafiften silkelemeler felan .neyse ertesi gün babamla biraz dolaştık yalnız araçta hissedilir derecede çekiş düşüklügü var ve gitmiyor gibi gelirken bir markette durduk birşeyler aldık bindik bastım marşa araba çalıştı tık stop etti .tekrar bastım çalıştı stop etti yok ondan sonra çalışmadı neyse .babam eski sanayici saga sola bakarken tornavida ile distiribitöre 1-2 vurdu şimdi bas dedi bastım tık çalıştı araba eve gittik disti yi açtık krozyonları tevzi makarasını felan pırıl prıl yaptık çalışıyor bakalım .bu arada 213 bin km dir hiç açılmamış bir parça ilk defa açıldı.Bu arızayı belli aralıklarla bu 4 defa yapışı 2 defa da babamda yapmış.Benim garibime giden aracı lpg ye direk anahtara basılı tutarak alabiliyorsun tık çalışıyor .Acaba diyorum ısınınca bobin kesiyor olabilir mi .Buji buji kablolarını yeni degiştirdim.Şimdi distiribitör başlarını zımpara ile temziledik fakat biraz yenmiş.Tevzi makarası gene aynı şekilde .Başka arkadaşın başınada benzer sorunun aynı gelmiş.Zaten şunu söyleyebilirim ki araçta gaz kesmelerde silkelemeler .özellikle ısınınca çekiş düşüklügü felan oluyor pazar gün akşam yakıt almak için biraz kullandım bariz şekilde serileşmiş araba .Ne apacagımı şaşırdım.Orjinal bobine 150 tl istediler kapak , tevzi makarası derken işçilikle bize 250 liraya mal olur gibime geliyor .yan sanayi bobin de takmak istemiyorum . Sizce ne yapmalıyım sorun bobinle alakalı olabilir mi yoksa başka yerde mi arıza aramalıyım.Bir daha yapana kadar beklemelimiyim.ya birdahakine ıssız bir yerde kalırsa .veya uzun yolda kalırsa o sıkıntı gibime geliyor .fikirlerinizi rica ediyorum