Gönderen Konu: Kül tablası ampulü yardım  (Okunma sayısı 2494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Kül tablası ampulü yardım
« : Şubat 08, 2011, 11:02:32 »
Selam arkadaşlar benim 2005 corolla sol aracım var kül tablasının arkasındaki led ampul yanmıyor bunu nasıl söküp yenisi ile değiştire bilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Kül tablası ampulü yardım
« : Şubat 08, 2011, 11:02:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: Kül tablası ampulü yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2011, 12:04:03 »
E12 araçlarımızda kül tabla ampulü değişimi için orta konsol bakalitin sökmeniz gerekmektedir,plastik tornavida yardımı ile önce sağ-sol alt köşelerden kastırarak,orta ve üst kısım içinde aynı hareketi tekrarlarsanız ortakonsol alt bakaliti torpidodan ayrılacaktır.Havalandırma düğme kontrol vs. soketlerini ayırdığınızda,kültablası ampulünü aşağıda göreceksiniz.Soketinden sökerek soketin içerisindeki piyasa tabiri ile "sinek ampulü" 12V 1.2W (Ampulün Orjinal parça numarası 90981-11018 fiyatı 3,85TL,renklendirici şapka ile alındığında 81205-12050 parça numarası ile 33,03TL :) ) muadili ile değiştirebilirsiniz,üzerindeki renklendirici şapka hasar görmemiş ya da ampule yapışmamış ise dikkatlice sökere yeni ampule geçirebilirsiniz.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2011, 15:52:20 »
Yazdığınız bilgi için teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2011, 11:56:07 »
Arkadaşlar kül tablası ampulünü kendim değiştirdim çok basit olarak torpido gözünü söktüm bir elimi oradan uzattım ampule doğru diger elimide torpidonun alt kısımdaki yan boşluktan uzattım ampulü soketi ile beraber yerinden çıkarıp bir elimle ampulü diğeri ile soketi tutup soketten ayırdım yenisini aynı şekilde taktım işlem tamam oldu kül tablası ampulü arızalı olan arkadaşlarda çok pratik olarak değiştire bilirler selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2011, 23:25:23 »
Merhaba arkadaşlar.Forumdaki ilk mesajım. Bende kül tablasının ampülünü değiştirmeye uğraşırken burda yazılanları uygulamaya çalıştım olmadı. Araç 2006 corolla hb. d4d mmt.Konsolü sökemedim.Fazla da uğraşmadım kenarlardan iz yapacak diye. Torpidoyu söküp elimi uzatıp lambayı yerinden söktüm fakat bu kez de lambayı takamadım. Kapaklı gözde delikler var oraya tam hizalayıp da sokete takayım dedim buraya da elim sığmadı takamadım. En sonunda vites kolunun kenarlarındaki kaplamayı söküp rahatça lambanın soketine ulaştım ve lambayı takıp rahatça yerine yerleştirdim. Hem açmışken vites kolunun lambalarının tozunu falan da temizledim. Daha kolay gibi geldi bana.
2006 Corolla HB D4D MMT