Gönderen Konu: Avensis 1.6 Elegant'mı yoksa Volvo S40 D almak mı mantıklı.?  (Okunma sayısı 9378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
Dün zerre kadar aklımda yokken kendiliğinden gelen teklifin iyi olduğunu düşünerek 2006 model Avensis 1.6 Linea aracımı 30000.tL ye sattım.
Hazırlıksız yakalanmakla birlikte öncelikli niyetim aynı kasanın donanımına önceden beri imrendiğim elegant modelini almak.
Ancak bu gün işyerinden bir arkadaşım Volvo s40 D modelini öve öve bitiremedi. Bütçem Volvonun bahsettiğim bu modelinin 2005-2007 arasını almaya müsait.
Ancak takdir edeceğiniz üzere s40 bir alt sınıfta. Ama dizel olması , Volvo markasının çağrıştırdığı güven ve değişik bir araç kullanma merakı da kafamda tereddüt yaratmış durumda.
Sizlerden ricam mümkün olduğu kadar objektif yaklaşarak bana yol göstermeniz.
Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Avensis 1.6 Elegant'mı yoksa Volvo S40 D almak mı mantıklı.?
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2011, 03:28:15 »
Valla s40 hakkında pek bir bilgim yok ama sadece o kasa volvoların ford tarafından üretildiğini biliyorum bide şu link belki işinize yarayabilir http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=518&baslik=S40%201.6%20D%20Dynamic-Temmuz%202008

Avensıs 1.6 elegant hakkında pek bir bilgim yok ama ben olsam 2.0 elegant executıve alırdım.Geçen sene 2004 modelı dayımda vardı bir kere kullanıp hayran kalmıstım ciddi ciddi takasa girmeyı duşunmuştum .Ama malum 2.0 d-4d lerede lpg takılamıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2011, 03:55:35 »
Volvo S40 hakkında internetten bilgi toplamaya çalışırken verdiğiniz linkteki test gözüme çarpmıştı. Ama bana çok taraflı geldi. Bir arabanın hiç mi eksiği olmaz.  :)
Genelde S40 hakkında olumlu izlenimlere rastladım  ama bazı forumlarda sizin de dediğiniz gibi ford altyapısını kullanması,içinin basık olması,dış motor gürültüsü ve servis ücretlerinin yüksekliği eleştirilmiş..
2.0 Elegant executıve 1.6 kasalardan kuşkusuz çok daha iyi ama malum vergi ve yakıt sorunu nedeniyle bu seçeneği devre dışı bırakmak zorundayım.
Öncelik 1.6 Elegant'ta ama gündüz cevap verecek arkadaşları da dinleyip karar vermek en iyisi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2011, 06:17:03 »
  Volvo'nun dizel olması bence avantaj, sürüşte torkun ve4rdiği keyiften ve buna rağmen nispeten makul tüketimden dolayı her ne kadar artık akaryakıt fiyatlarının ucu ülkemizde kaçsada. Ama 40 serilerinin ne kadar Volvo olduğu da tartışılır bence. Bence Avensis'e göre tek cazip yönü dizel olması olurdu, diğer her şartta donanımlı bir avensis daha çekici bence. Ama insan 1.6 dizel motor olsaydı da demeden edemiyor avensis için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2011, 23:12:11 »
kesinlikle avensis..bir tanıdığımda volvo vardı..bir yedek parça için aylarca beklettiler adamı..bence gözünüz kapalı avensisi seçin
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2011, 23:57:11 »
kesinlikle avensis.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 YuNus 161
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2011, 00:32:27 »
yedek parça yonunden ve servis bakımından avensis daha mantıklı ama volvo nun guvenlik açısından iyi bir ismi var
2008 corolla comfort
2010 mini cooper
2011 focus 1.6 TDCİ titanyum
2011 corolla d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2011, 00:52:31 »
Volvonun ismi var ama S40'da cismi yok, Mazda 3, Ford Focus, S40 platform kardeşi eski kasa s40 olsa volvo ama bahsi geçen kasada avensis'in yanında şansı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2011, 01:13:52 »
Son zamanlarda s40 modeli çok tutuldu ve bulunduğunuz yer de Ankara; volvonun Türkiye'de çok sattığı bir şehir o açıdan parça sıkıntısı çekiceğinizi zannetmiyorum ki usta yönünden de pek sıkıntınız olmaz... Bunun yanında 30küsür bine alıcağınız volvo donanımı zannedersem daha düşük olucaktır avensise göre ...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2011, 02:21:03 »
İçini hiç beğenmiyorum s40'ın ama dışı hoşuma gitti :) Pek fazla bilgim yok ancak volvo'nun kasası eski kasa avensisten daha keskin güzel duruyor sanki.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2011, 08:36:09 »
Avensis olacaksada 2.0 olmalı ;) Macera aranıyorsa s40'da koşar. Neyin daha yaygın olduğu burada en önemlisi. Benim tercihim avensis olurdu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2011, 15:16:42 »
Bu gün Bakanlık kampusu içinde bayan bir arkadaşın 2010 model dizel S40 aracını denedim. Alabileceğim eski kasalarda böylemi bilmiyorum ama en azından fikir vermiş oldu. Araç kesinlikle kötü değil. İç dizaynı çok şık ve sessiz,motor soğuk olmasına rağmen dizel sesi rahatsız edici değil. Ama benim şanssızlığım üç gün öncesine kadar Avensis kullanıyor olmam.Yarisim olsa ve arkasından Volvoyu deneseydim belki böyle düşünmeyecektim ama Avensisten sonra 1.90 boyla Volvo'da hiç rahat edemedim. Cevap veren arkadaşların düşüncelerine ve uzun vadede Volvo hakkındaki olumsuz tesbitlerine katılıyorum. Çok büyük olasılıkla 2006-2008 1.6 Elegant alıp LPG sini kendim taktıracağım.
İlgi gösteren ve cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2011, 15:33:44 »
Aslında haklısınız ya volvo'ya bineceksen en iyisini s60 veya 80ına bineceksin ki volvo olduğu anlaşılacak. Toyotanın en iyisi ile volvonun en kötüsü karşı karşıya gelmiş tercih tabi ki avensis. Kime hava atacaksın sorunsuz bineceksin avensise konfor falan hepsi var.
 Dayım da bi volvo vardı baya eski model ancak ne toyota nede başka bi araç yanında duramazdı öyle asaletli kaliteli felaket ötesi bi araçtı benzinliydi 210 bg'di gitti kia sorento aldı sıfır ama yine de satmadı volvoyu ve de jipi 3 ay sonra geri sattı volvo gibi değil diye ardından da vefat etti zaten araç yengeme kaldı. Eğer yakıtta cimri olsaydı tüm varımı yoğumu dökmüştüm o araca....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...