Arkadaşlar, aslında sorduğum soru tüm turbo-dizel motorlar için geçerli. konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olanlardan ACİLEN paylaşım bekliyorum! Bu konu benim için çok önemli, çünkü;
Ben çok uzak mesafeli yollara çıkıyorum, malum mevsim kış, uykum geldiğinde aracımı içten kapıları kilitleyerek ve motor rölantide çalışır durumda kaloriferi açarak 1-2 saat kestiriyorum (dinlenme tesislerinde aynı şeyi yapan yüzlerce kişi de görüyorum)
Fakat profesyonel TIR şoförü bir arkadaşım, TURBO-DİZEL motorları uzun süre rölantide çalıştırmanın turbonun arızalanmasına sebebiyet verebileceğini-ki malumunuz, turbo en önemli ve en pahalı parçalardandır- söyledi.
Bunun üzerine ben bu soruyu toyota servis e sordum fakat çelişkili cevaplar aldım. ilk sorduğum servis, hiç bir kaygıya yer olmadığını söylerken, bir diğeri ise maksimum 30 dakika gibi bir süreden bahsetti fakat konuşurken kendisi de emin değil gibi idi.
Bunun üzerine toyota merkez i aradım fakat orada tlf. da karşıma çıkan kişi, bunun teknik bir soru olduğunu ve cevabımı toyota teknik servislerde alabileceğimi söyleyince tekrar başa dönmüş oldum((
Bu yüzden, bilgi veya tecrübesi olan arkadaşlardan ACİL yardım bekliyorum! şimdiden teşekkürler...