Gönderen Konu: stop etme  (Okunma sayısı 1577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
stop etme
« : Şubat 07, 2011, 14:06:02 »
merhaba arkadaşlar 2000 model 1,6 terra aracım benzindeyken yokuş aşağı giderken frene basınca stop ediyor benzinden lpg ye lpg den benzine geçerken de gaza basmazsam yine stop ediyor
lpg sistemi (brc) normal sistem  sıralı değil
lpg ye geçtikten sonra hiç problemsiz çalışıyor
bundan 1 ay önce regülatörü değiştirdim o zaman bir usta avans ayarı yapmıştı araç biraz yüksek devirde çalışıyordu. sonra avans ayarını biraz düşürdüler bu sorunlar tekrar ortaya çıktı.
sorun ne olabilir yardım eder misiniz?
İnsanda yoksa edep neylesin medrese mektep
Okuyup alim olsa yine merkep yine merkep

Toyota Club Türkiye

stop etme
« : Şubat 07, 2011, 14:06:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: stop etme
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2011, 16:29:34 »
yardımcı olabilecek kimse  yok mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2011, 18:22:43 »
abi havayı fazla alıyor araba lpg regülatörü üzerinde yan tarafında 2 adet vida var bir tanesi gaz basıncını ayarlıyor digeri ise aracın rolantisini ayarlıyor rolantisi ayarlayan vidayı biraz açacaksın geçişlerde stop etmez o zaman. Eger anlamıyorum dersen iyi bir lpg ciye git güzel bir ayarla bir sorun kalmaz ama şuna dikkat et lpg ciye gittiginde motrun sogumasını bekle çünki muhtemelen sorunun motor sogukken oluyordur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2011, 08:43:15 »
abi havayı fazla alıyor araba lpg regülatörü üzerinde yan tarafında 2 adet vida var bir tanesi gaz basıncını ayarlıyor digeri ise aracın rolantisini ayarlıyor rolantisi ayarlayan vidayı biraz açacaksın geçişlerde stop etmez o zaman. Eger anlamıyorum dersen iyi bir lpg ciye git güzel bir ayarla bir sorun kalmaz ama şuna dikkat et lpg ciye gittiginde motrun sogumasını bekle çünki muhtemelen sorunun motor sogukken oluyordur
öncelikle teşekkür ederim motor sıcakken de yapıyor ustaya götürecem de bilgi sahibi olduktan sonra götürmek istedim çünkü daha önceden ilk arabamda termostat arızasına egzantrik diyen ustaya az daha 300 tl bayılacaktım Allah tan idare eder dedi de başka usta halletmişti. bunda da aynı sıkıntıyı yaşamak istemedim.