Gönderen Konu: AE101 Motor tekleme yardım  (Okunma sayısı 3528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
AE101 Motor tekleme yardım
« : Şubat 07, 2011, 13:35:27 »
Arkadaşlar bende 1993 model 1,6 Xl Toyota corolla var dün bir kaza yaptım sağ far ve sinyal meftah akşam eve gelirken sağ ön taraftan ses gelmeye başladı sanki kayış kopmuşta tak tak eder gibi gaza bastıkça ses geliyordu neyse aracı orada bıraktım şimdi bir usta götürdüm araç rolantide çalışırken motor müthiş sarsılıyor. Usta buji kablolarını teker teker sökmeye başladı ilk iki kabloda hiç tepki vermedi ama diğer iki kabloda araç istop eder gibi oldu. Usta bu conta yakmış diyor sizce ne olmuş olabilir lüfen acil yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

AE101 Motor tekleme yardım
« : Şubat 07, 2011, 13:35:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Motor tekleme yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2011, 13:39:26 »
valla sorun ne bilmiyorum ama inşallah conta yakmamıştır...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2011, 13:42:37 »
usta ilk önce conta yakmış bu dedi.. :( ne kadara mal olur biliyormusunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2011, 13:52:45 »
usta ilk önce conta yakmış bu dedi.. :( ne kadara mal olur biliyormusunuz.

tam olarak ne kadara mâl olur nasıl olur bilmiyorum..ama büyük bi sorun olduğunu biliyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2011, 14:06:44 »
  Geçmiş olsun.
 Sorun, kazanın sonrasında mı belirdi, daha önce de varmıydı?
 Sadece buji kablolarını çıkararak conta yaktığını tespit etmek de ilginç olmuş bence. :) O zaman ustaya sorun bence, conta hangi kısımdan (dış, silindirler arası vs.) yanmış onu da anlaması lazım. Bunun tespiti için iyi bir ustaya gidip uygun aletler ile kontrol yeterli oalcaktır, eğer conta yanmış ise de motor açılmadan ne kadar masraf çıakcağı net belli olmaz. Ancak aç.ıldıktan sonra zarar gören parçalar net belli olabilir. Böyle bir durumda da kesinlikle kaliteli parçaları kullanmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2011, 15:16:34 »
Çok saolun .Kazadan sonra oldu. Usta şimdi motor kapağını söküyormuş. bujileri değiştirip denemiş ama o kesin conta diyor. bakalım bekliyoruz ne kadar çıkacak diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2011, 16:12:40 »
korkmayın bukadar conta yakmaktan , bir renaultunuz olsaydı birkaç yılda bir değiştirirdiniz :)

toyotada conto kolay yanmaz ama nedenini bulmanız gerek. eğer araba susuz kaldıysa olabilir. hadi geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2011, 18:28:44 »
Toyota kolay kolay conta yakmaz .buji kablosundan da aracın conta yaktıgı anlaşılmaz diye biliyorum.Motor yag kapagını çıkardıgınız da yag kapagında beyaz krem gibi madde varsa conta yanık belirtisidir yaga su karışmıştır.Motor sürekli su eksiltir.eksozdan inanılmaz duman atar .araba sarsıntılı çalışır çekmez hararet anında tavan apar araba gitmez. Bahsi geçen sorun distiribitöre kaynaklı veya bobin kaynaklı olabilir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2011, 18:38:29 »
İki silindir arasından patlatmışsa contayı  mevcut şikayetiniz nükseder .kompresyon manometresi ile net sonuç alınabilir .
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2011, 20:13:39 »
bence aracınız lpg li ise lpg nın beyninden kaynaklanmış olabılır.çünkü bende bi aralar çok uğraştım..bujı,bujı kablosu,dıstrıbutor kapağı,boğaz kelebegı temızlığı vs... bujılerı kontrol ettıgınde 1 tanesınde araba stop edecekmıs gıbı oluyordu..lpg beynını degıştırdık hıcbır sorun kalmadı..yok aracınız lpg lı degılse ben sanayıde gordum usta arabanın kaportasını actı arbaya gaz verdıttı radyator yedek su deposunun içine arac hava üflemeye basladı..onu gordugu zaman araba conta yakmış dedı...eger sızdede boyle bır belırtı varsa contadan olabılır..
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2011, 16:43:18 »
Arkadaşlar çok teşekkürler araç conta yakmış 200 tl işcilik 30 tl conta 15 tl çelik macunu aldım bitti. şimdi sıfır gibi oldu çok seri oldu . Sebebine gelince motor kapağı gevşemiz zamanla ondan yakmış contayı. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2011, 18:21:49 »
Arkadaşlar çok teşekkürler araç conta yakmış 200 tl işcilik 30 tl conta 15 tl çelik macunu aldım bitti. şimdi sıfır gibi oldu çok seri oldu . Sebebine gelince motor kapağı gevşemiz zamanla ondan yakmış contayı. :(
  Geçmiş olsun.Nerden yakmış contayı inceleme fırsatınız oldumu.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2011, 18:58:24 »
iki piston arası yanmış :(