Gönderen Konu: MMT Şanzıman Geri Vites Geçikmesi  (Okunma sayısı 7431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
MMT Şanzıman Geri Vites Geçikmesi
« : Şubat 06, 2011, 21:39:56 »
2007 Dizel Auriste bazen geri vitese taktığımda  sesli uyarı veriyor ve vitese geçmiyor 2-3 sn sonra geçiyor.

Bu durumu yaşayan var mı ?
Bir sorun yaşata bilir mi?

(araç sürekli yetkili servis bakımlı)
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Toyota Club Türkiye

MMT Şanzıman Geri Vites Geçikmesi
« : Şubat 06, 2011, 21:39:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT Şanzıman Geri Vites Geçikmesi
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 22:02:39 »
Ramazan bey araç tam durmadan geriye vitese takıyor olabilirsiniz ya da frene hafif dokunuyorda olabilirsiniz frene biraz sıkı basmanız gerekir...derim ben iki günlük mmt vites tecrübemle ancak 7-8 sene tiptronik araç kullandım yabancı gelmedi bana mmt saygılarımla....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 22:49:35 »
Bende de aynı problem oluyor bazen, hatta forumda sordum genelde oluyormuş
bir de sebebi öğrensek..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31063.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2011, 22:52:32 »
Bende de oluyor, ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2011, 23:22:02 »
Hımm cevaplar için  teşekkürler
Anlaşılan  doğal karşılamak geriyor bu durumu yani sıkıntı yok  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2011, 01:42:34 »
merhabalar. aynı sorun ben de aracımda yaşadığım için 10.000 bakımına götürdüğümde serviste formene sordum. tamamen mmt mantığından kaynaklandığını bazen 2-3 saniyelik gecikmeler olabildiğini söyledi. sistem bazen geri vitese denk getiremiyor. böyle olunca tekrar tekrar deniyor. bu esnada gecikme yaşanabiliyor ve ses geliyor bu normal dedi. bilginize.sanırım sebebini söyledim.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2011, 02:37:42 »
merhabalar. aynı sorun ben de aracımda yaşadığım için 10.000 bakımına götürdüğümde serviste formene sordum. tamamen mmt mantığından kaynaklandığını bazen 2-3 saniyelik gecikmeler olabildiğini söyledi. sistem bazen geri vitese denk getiremiyor. böyle olunca tekrar tekrar deniyor. bu esnada gecikme yaşanabiliyor ve ses geliyor bu normal dedi. bilginize.sanırım sebebini söyledim.
cevap için Teşekkürler
Demek ki sadece bizim aurise has bir sorun değilmiş  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2011, 02:44:53 »
Mmt mantığında çalışan diğer sistemlerde de durum farklı değil, Fiorino'da kullanılan yarı otomatik de mmt ile çok benzer karakter sergiliyor, N'de asılı kalma R'ye almama vs. gibi durumlar yaşatıyor, tam olarak kullanıcadan istediği sakin şekilde tamamlanmış hareketler, tam olarak durmuş, tam olarak frene basılmış gibi gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2011, 10:02:37 »
Bende de genelde geri viteste olmasına rağmen bazen geriden ileri takarken de ileri vitese geçmede gecikme oluyor herhalde mantığı aynıdır.. Denk getiremiyor dişlileri, düz vites arabalarda geriye takmada bazen de 1 e takmada sıkıntı olur herhalde aynı mantık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2011, 10:16:11 »
mmt de zaten vites geriye geçmediğinde bir ses uyarısı verir, yapmanız gereken tekrar boşa alıp yeniden geriye takmanız sorunsuz geçmesi lazım, gecikme sistemin tam otomatik olmamasından kaynaklı
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2011, 21:20:02 »
bende de oluyor araç daha 1750 km. de ben geçmediğine dair uyarı gelince frene basmaya devam ediyorum 2 3 sn. sonra kendi otomatik geçiyor. :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2011, 23:07:33 »
bende de oluyor araç daha 1750 km. de ben geçmediğine dair uyarı gelince frene basmaya devam ediyorum 2 3 sn. sonra kendi otomatik geçiyor. :)
Ewt bizim  Auris tede aynen öyle oluyor.
Demekki MMT nin bir özelliğiymiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2011, 09:39:48 »
gunaydın arkadaslar,cok hızlı hareketlerde bazen tam anlamıyla algılayamıyo,normal karsılamak lazım,arac tam durdugunda ayagınız frene saglam bastıgında hıc bır sorun olmaz.korkulacak bısı degıl yanı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2011, 00:55:31 »
ne sıklıkta oluyor benim bazen hiç olmuyo bazen de aynı günde 1-2 hatta 3 defa olduğu oluyor R ye geçerken gecikme ve sesli uyarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 29, 2011, 13:26:49 »
Benim yarisde de oluyor. Bazen günlerce hiç olmuyor bazen oluyor. Normal karşılamak lazım, sonuçta normal manuel şanzıman var ve otomatik bir robot sistemi sizin yerinize debriyaja basıp vitese takıyor, manuel viteste olduğu gibi bazen dişli tam denk gelmeyince sistem tekrar deniyor bu sırada sesle uyarıyor. Frene sağlam basınca olmuyor ama dar bir yere parketmeye çalışırken üst üste çok manevra yapınca bazen oluyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2011, 20:27:23 »
ben son zamanlarda geri vitese atmadan önce frene 2 defa basıyorum çoktandır böyle bir gecikme sorunu olmadı, ama bugün ileri atmıştım hızlıca geri attım sonrasında frene de tam basmamış olabilirim gene o sinir bozucu ses geldi  >:( tekrar N ye aldım geri attım geçti vitese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 25, 2011, 21:04:31 »
geçenlerde servise yolum düştü sordum oradaki mekanik formen bunu ilk defa duyuyorum dedi. Ancak servis kitabına baktım, MMT lerde tekrar deneme fonksiyonu varmış, mesela araba duruyorken E veya R ye geçmezse sistem vitesi boşa alıyor debriyaja bir kere basıp bırakıyor, sonra istenen konumu bir daha deniyormuş. Birkaç kez deneme sonunda eğer gene geçmezse sistem kendini boşa alıp bekliyormuş. o durumda sürücüden beklenen bir daha vitesi boşa atıp tekrar istenen konumu denemekmiş.
Açıkçası bende 1 kere denemeden sonra hep geçiyor ama özellikle R ye geçmede gecikme problemi aralıklı olarak oluyor sinirim de bozulmuyor değil.
Açıklamalara göre bu durum rastlanan ve hemen hemen herkeste olan bir durum ama benim kafama takılan hani bazı düz vites araçlarda geriye zor geçme problemi vardır her araçta olmaz, acaba bana öyle bir şanzıman mı denk geldi?
Eğer MMT kalibrasyonunda problem olsa her viteste sorun çıkarmaz mı? Bir de şunu duydum MMT sistemi her 300 km de kendini kalibre ediyormuş sanırım debriyaj aşınmasının etkisini ortadan kaldırmak için. Bunu duyanınız bileniniz var mı?
10000 bakımda aracı göstereceğim kontrol etsinler ama ilk aldığımda da servise götürmüştüm usta sürüş yaptı bir problem yok dedi.. Herhalde ben fazla takıyorum kafaya  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2011, 19:44:13 »
Arkadaşlar düz vites arabalarda geri vitese geçmeme problemi ne kadar sıklıkta karşımıza çıkan bir sorun?
Ana sebep olarak geri viteste senkromeç olmadığından düz dişli olan geri vites dişlisi karşılamadığında bu problem ortaya çıkıyor diye biliyorum, öyleyse bu dizayndaki her araçta olması gereken bir problem değil midir sizce? Acaba imalat toleransları da bu soruna etki ediyor? Belli süre sonra dişliler alışıp geri vitese geçmeme sorunu ortadan kalkıyor mu?
Sonuçta MMT şanzıman da düz vites şanzımanla aynı olduğundan düz vites araçta geri vitese geçmeme ile MMT deki geri vitese geçmeme problemi aynı mıdır? Çözüm debriyajı bırakıp bir daha basmak ve dişlinin yer değiştirmesini sağlayıp geri vitese geçirmek, MMT ECU da aynı şeyi yapıyor zaten vitese geçmeme problemi olduğunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2011, 20:08:15 »
MMT'nin doğasındandır, frene tam basın, öyle geçirin, o zaman sıkıntı olmaz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...