Gönderen Konu: Buzlanmaya Dikkat!!!  (Okunma sayısı 1248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Buzlanmaya Dikkat!!!
« : Şubat 06, 2011, 13:44:08 »
Arkadaşlar dün gece iş çıkışı saat 00:15 civarı aracımın camları buz tutmuştu kazıyıp temizleyip yola çıktım. dış ortam sıcaklığı +1 derece gösteriyordu araç trafikte kara noktalardan sayılan yeni Gölcük yolu Kullar köprüsü gölcük istikametinde sol şeritte 4 vites gayet sakin kullanımda şeridimde stabil olarak ilerliyordum tam virajın keskin noktasına geldiğimde sağ şeriteki tırı yeni geçmiştim araç birden kaymaya başladı sola virajda en sol şeritten kontra vererek hiçbir pedala basmadan aracı düz tutmaya çalışarak sağ şeride geçmiştim bile Allah' tan solladığım tır gaz kesmişti ve onun önünde seyreden başka bir araç yoktu. belki 2 veya 3 saniye hayat durdu sanki belirtmek istediğim Aracımda Lassa snoways kar lastiğide vardı ama yol cam gibiydi adeta sanırım normal lastik olsa bariyerden bariyere gezecektik. Hava sıcaklığı +3 altına düştüğünde Extra dikkatli olmak lazımmış bunu bir daha anladım hepinize güvenli seyirler.

Toyota Club Türkiye

Buzlanmaya Dikkat!!!
« : Şubat 06, 2011, 13:44:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Buzlanmaya Dikkat!!!
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 14:06:59 »
  Geçmiş olsun. Yolun belli bölümler rüzgar alabilir ya da orada akan su yüzeyde donabilir. Bu yüzden hava sıcaklığının yanında belli noktalarda dediğiniz gibi daha dikkatli olmakta fayda var. Gerçekten iyi kurtarmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 14:16:47 »
Sağolun Hakan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2011, 17:07:53 »
Çok geçmiş olsun, kışlık lastiklerin buzda hiçbir etkisi olmuyor. Hatta zemin ıslaksa daha çok kayıyor. Yavaş gitmek lazım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2011, 17:50:52 »
Çok geçmiş olsun, kışlık lastiklerin buzda hiçbir etkisi olmuyor. Hatta zemin ıslaksa daha çok kayıyor. Yavaş gitmek lazım.

+1

Ne kadar kış lastiği olursa olsun yine de kayabiliyor.

Çok geçmiş olsun gerçekten iyi kurtarmışsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2011, 21:27:23 »
Geçmiş olsun bu gibi havalarda unutmamak lazım KÖPRÜ ve VİYADÜKLER daha çabuk buz tutar...Birde özellikle sabah işe giderken uyku sersemi buzlanmayı unutuyor insan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2011, 21:32:47 »
Köprü ve viyadük üstlerinde  buzlanma çok oluyor gerçekten  geçmiş oılsun  virajı ne kadar içten alırsak kardır.
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2011, 23:15:51 »
geçmiş olsun.
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2011, 01:26:45 »
Arkadaşlar dün gece iş çıkışı saat 00:15 civarı aracımın camları buz tutmuştu kazıyıp temizleyip yola çıktım. dış ortam sıcaklığı +1 derece gösteriyordu araç trafikte kara noktalardan sayılan yeni Gölcük yolu Kullar köprüsü gölcük istikametinde sol şeritte 4 vites gayet sakin kullanımda şeridimde stabil olarak ilerliyordum tam virajın keskin noktasına geldiğimde sağ şeriteki tırı yeni geçmiştim araç birden kaymaya başladı sola virajda en sol şeritten kontra vererek hiçbir pedala basmadan aracı düz tutmaya çalışarak sağ şeride geçmiştim bile Allah' tan solladığım tır gaz kesmişti ve onun önünde seyreden başka bir araç yoktu. belki 2 veya 3 saniye hayat durdu sanki belirtmek istediğim Aracımda Lassa snoways kar lastiğide vardı ama yol cam gibiydi adeta sanırım normal lastik olsa bariyerden bariyere gezecektik. Hava sıcaklığı +3 altına düştüğünde Extra dikkatli olmak lazımmış bunu bir daha anladım hepinize güvenli seyirler.

Çok büyük geçmiş olsun. İyi atlatmışsınız gerçekten. Ama bu seferlik. O yüzden her seferinde çok dikkatli olmak ve bu ihtimali unutmamak gerekiyor. Bir de şu husus var bazı arabalarda (hatta kardeşimin fıçısı kırık C3 ünde bile hava sıcaklığı belli bir ısıya düştüğünde Buzlanma uyarısı veriyor. Hem sesli hem de görsel olarak.) bizim toyotalarımızda da bu olsa dediğiniz gibi insan sabah yeni uyanmış ya da kafası bir şeye takılmışsa bunu. En azından güzel bir hatırlatıcı değil mi bu ikaz???
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2011, 02:06:37 »
mustafa bey acaba kışlık lastikleriniz 2 tane mi 4 tane mi ?
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2011, 10:14:48 »
özellikle ankarada çok görüyorum buzlanma.. cidden çok tehlikeli ve belli olmayan bir durum...dikkat edilmeli
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2011, 15:01:28 »
Çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2011, 16:20:11 »
geçmiş olsun... dün akşam ben de Ayaş belinde biraz gezindim... o yüzden çok yavaş kullanıyorum aracımı....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2011, 00:34:02 »
mustafa bey acaba kışlık lastikleriniz 2 tane mi 4 tane mi ?

4 adet 4ü de aynı diş derinliğine sahip ama araba önce kafadan kaymaya başladı kafasının dikine gitme durumu yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2011, 15:08:19 »
vallahi çok geçmiş olsun biraz daha dikkatli olmalı en azından şubat çıkana kadar
malatya