İlginiz için teşekkür.
Jant konusundaki uyarılarınıza sonuna kadar katılıyorum.Piyasadaki Jantların çoğu replika çin malı.Toyotaya da oem jant modellerini daha çok yakıştırıyorum. İzmir'de yüzlaşa gittim.Yüzlaş'da veya diğer jantcılarda hoşuma giden jant bulamadım.
Hoşuma giden DJ jant 750 TL. Bildiğiniz gibi İzmir'de cevher, Cms veya DJ yerli jant üretiyor.Mesela Ege serbest bölgede cevher Bmw, Vw'e jant üretiyor.Cms Pınarbaşı ve Çiğli'deki fabrikalarında Fiat, Toyota, Renault ,Vw, Porsche'ye jant üretiyor.Yerli marka diye kalitesiz jantlar üretmiyorlar.Ama iç piyasaya bu jantların çoğunu vermiyorlar.Yine bir çok otomobil firmasına buradaki fabrikalarda parça üretiliyor.Bu parça yurt dışına çıkıp logolu kutuya konulup marka basılıyor.Aslında parça veya jant fabrika markası ile piyasada 10 TL'ye satılırken Otomobil firmasının markası basılınca aynı parça bayide fiyatı 2-3 katına çıkıyor. Yine bildiğim kadarıyla Toyotaya da Türkiye'de yerli jantlar üretiliyor. Piyasaya verilmiyor.Ama belki fabrikada tanıdığınız varsa alabilirsiniz.Bu Jant yurt dışına çıkıp tekrar bayi yurt dışından getirirse tane fiyatı müthiş artıyor. Bayi siparişle gelen Orjinal makyajlı elegant jantlarının tanesine 1200 TL diyor.
Toyota bayilerinde satılan jantların içinde yerli üretimler var.Çoğunda toyota logosu var.Logosuzda satıldığı söyleniyor.
Geçenlerde arkadaşımın abisinin jant- lastik bayisinde çalışan elemanla jant üzerine konuşuyoruz.Buradan önce oto bayilerine Jant satıyorlarmış.Fabrikadan jantları alıyoruz diyor bayiye veriyoruz, bayi yanımızda benim sattığımın çok üzerinde bir fiyata tüketiciye satıyor diyor.
DJ'yi 2009 yılında Componenta almış. Componenta Jant ve döküm üzerine oto parça üretiyor. Avrupa'da ve Türkiye'de fabrikası var.Toyota'ya da jant ürettiğini duydum.İstediğim jant makyajsız elegant üzerinde oem gelen 10 kollu jant.
Replika jantların boyası mat.Orjinal jantlar ise parlak, sedefli boya gibi ve lastiğin içine gelen kısımlar da boyanıyor.Bu kısımlar replikalarda genelde boyasız oluyor.Dediğim dj janlarıda böyle orjinal gibi duruyor.Replika gibi durmuyor.TR logolu ,TSE damgası var ve 2 yıl garantili.Toyota logosunun da olduğunu duydum.Tam emin değilim ama araştıracağım.
Bakalım olmazsa bayiden dediğim modele yakın Suriya modelini alırım. Şimdi %15 aksesuar indirimi var.Heralde 1100 TL civarına verirler.