Gönderen Konu: DJ Jant  (Okunma sayısı 10201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
DJ Jant
« : Şubat 06, 2011, 11:36:41 »
Arkadaşlar Corollam için Alüminyum alaşım jant alacağım.İstediğim model bayilerde yok.Yakın modelleri 1200TL civarında. Jantın Çin malı replikaları internette bolca var ve 700 TL civarı.Ama replikaları pek önermiyorlar. İnternetten istediğim jantın Türk malı DJ üretimini buldum.Fiyatta fena değil.Satıcı bu jantı bayilere bile verdiğini söylüyor.Kalite olarak raplikalardan 1-1,5 kg ağır olduğunu ama replikaların çabuk eğildiğini bunda eğilmenin daha zor olduğunu,Replikalarda vernik atmanın sık karşılanşıldığını ama bunlarda bu sorunla karşılaşmadığını söylüyor.
Araştırdığım kadarıyla DJ jant eskiden doktaş jant olarak geçiyor.Sonra DJ jant Componenta tarafından alınmış. Sanırım Türkiye'de Manisa'da üretim yapıyorlar.Yurt dışında bir çok firmaları var.
Kısacası DJ jant nasıldır? Kullanan var mı?

Toyota Club Türkiye

DJ Jant
« : Şubat 06, 2011, 11:36:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: DJ Jant
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 11:41:36 »
  DJ jant konusunda teknik bilgim yok, eminim bilgisi olan arakdaşlar vardır ama jant almadan önce;
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=30081.0
 başlığımızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 11:52:43 »
Replilakaların daha çabuk eğildiğine katılıyorum.Çünkü benim başıma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2011, 13:00:00 »
Dj, Carre iki jantıda kullandım.Carrede jantım yarıldı bi kolun köşesinden.Dj de sıkıntı yaşamadım ama aklımda hep soru işareti kaldı carreden sonra başka markalara yönelmenizi tavsiye ederim.

Sonuçta jant arabanın en önemli güvenlik parçalarından biri.Biraz daha paraya kıymanız sizin açınızdan iyi olucaktır.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2011, 13:27:15 »
izmir gibi bir yerde jant modeli sıkıntınız olmasa gerek.bence piyasayı araştırın biraz daha eklemeyle çok daha kaliteli jantlar bulabilirsiniz.izmirde yüzlaş diye bir firmanın internette ilanları epey fazla model şeçeneğide çok bence bir uğramanızda fayda var.sahibinden com. da ilanları mevcut irtibata geçip adreste alabilirsiniz.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2011, 15:44:51 »
İlginiz için teşekkür.
 Jant konusundaki uyarılarınıza sonuna kadar katılıyorum.Piyasadaki  Jantların çoğu replika çin malı.Toyotaya da oem jant modellerini daha çok yakıştırıyorum. İzmir'de yüzlaşa gittim.Yüzlaş'da veya diğer jantcılarda hoşuma giden jant bulamadım.
Hoşuma giden  DJ jant 750 TL. Bildiğiniz gibi İzmir'de cevher, Cms veya DJ yerli jant üretiyor.Mesela Ege serbest bölgede cevher  Bmw, Vw'e jant üretiyor.Cms Pınarbaşı ve Çiğli'deki fabrikalarında Fiat, Toyota, Renault ,Vw, Porsche'ye jant üretiyor.Yerli marka diye kalitesiz jantlar üretmiyorlar.Ama iç piyasaya bu jantların çoğunu vermiyorlar.Yine bir çok otomobil firmasına buradaki fabrikalarda parça üretiliyor.Bu parça yurt dışına çıkıp logolu kutuya konulup marka basılıyor.Aslında parça veya jant fabrika markası ile piyasada 10 TL'ye satılırken Otomobil firmasının markası basılınca aynı parça bayide fiyatı 2-3 katına çıkıyor. Yine bildiğim kadarıyla Toyotaya da Türkiye'de yerli jantlar üretiliyor. Piyasaya verilmiyor.Ama belki fabrikada tanıdığınız varsa alabilirsiniz.Bu Jant yurt dışına çıkıp tekrar bayi yurt dışından getirirse tane fiyatı müthiş artıyor. Bayi siparişle gelen Orjinal makyajlı elegant jantlarının tanesine 1200 TL diyor.
 Toyota bayilerinde satılan jantların içinde yerli üretimler var.Çoğunda toyota logosu var.Logosuzda satıldığı söyleniyor.
Geçenlerde arkadaşımın abisinin jant- lastik bayisinde çalışan elemanla jant üzerine konuşuyoruz.Buradan önce oto bayilerine Jant satıyorlarmış.Fabrikadan  jantları alıyoruz diyor bayiye veriyoruz, bayi yanımızda benim sattığımın çok üzerinde bir fiyata tüketiciye satıyor diyor.
 DJ'yi 2009 yılında  Componenta almış. Componenta Jant ve döküm üzerine oto parça üretiyor. Avrupa'da ve Türkiye'de fabrikası var.Toyota'ya da jant ürettiğini duydum.İstediğim jant makyajsız elegant üzerinde oem gelen 10 kollu jant.
Replika jantların boyası mat.Orjinal jantlar ise parlak, sedefli boya gibi ve lastiğin içine  gelen kısımlar da boyanıyor.Bu kısımlar replikalarda genelde boyasız oluyor.Dediğim dj janlarıda böyle orjinal gibi duruyor.Replika gibi durmuyor.TR logolu ,TSE damgası var ve 2 yıl garantili.Toyota logosunun da olduğunu duydum.Tam emin değilim ama araştıracağım.
Bakalım olmazsa bayiden dediğim modele yakın Suriya modelini alırım. Şimdi %15 aksesuar indirimi var.Heralde 1100 TL civarına verirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2011, 18:26:08 »
toyota ya jantları cms üretiyor ancak piyasaya verdikleriyle sanırım aynı kalite değil.fabrikanın isteği doğrultusunda üretim yapmak zorunda.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2011, 20:46:45 »
Dj öneririm hatta toyotada dj kullanıyor geçen hafta servisteydım toyotanın orhınal jantlarının yanında dj jant modellerı vardı hatta bir hiluxa takmışlardı çokta şık duruyordu toyota kötü bir markanın jantlarını kolay kolay satmaz bence.