Gönderen Konu: Suzannanın Boğazı Genişledi!?  (Okunma sayısı 996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Suzannanın Boğazı Genişledi!?
« : Şubat 06, 2011, 06:07:22 »
6 yaşındaki arabam gayet güzel birşekilde 7-9 lt/100km yakarken son zamanlarda 11.9-15 lt/100km falan yakmaya başladı. :(.aracım orjinal bujilerim yeni,lastiklerin havasını düzenli olarak kontrol ettiririm,tüm bakımları yetkili serviste aksatmadan yapılmış,yalnız tek bir teferruat var oda aracın 60.000 bakımını bütçesel sorunlardan dolayı henüz yaptıramadım.(araba 60.100 kmde).bakımı 100km kaçırdık diye bu kadar yakması normal midir kardeşim,arabama binemez oldum yahu,napıcam ben?
2013 Auris Premium Multidrive S

Toyota Club Türkiye

Suzannanın Boğazı Genişledi!?
« : Şubat 06, 2011, 06:07:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: Suzannanın Boğazı Genişledi!?
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 06:23:33 »
serdar kardeşim ikimizde istanbul da ikamet ediyoruz istanbul trafiğini biliriz bu 15 lt yaktığına eminmisin ve yakıt ölçünde litre yerine km ölçü alınırsa daha faydalı olur deponu hafif taşana kadar fulletirsin daha sonra kendi isteğine göre 100-200-300 km sonra tekrar taşana kadar fulletirsin en doğru ve kesin ölçümü bu şekilde yaparsın benim 96 xeı m var bende benzinde kullansam 10-11 lt yakıyor ama 15 lt yaktığına gerçekten eminsen ve çok aşırı bi trafikte kalmadığın halde 15 lt yakmışsan o zaman servis yolu göründü demektir.Benden sana şöyle bir tavsiye istanbul trafiğinde benzinli araç kullanılmaz ha çok zenginsindir o ayrı konu ya lpg ya dizel. benden sana tavsiye :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Suzannanın Boğazı Genişledi!?
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 08:44:50 »
6 yaşındaki arabam gayet güzel birşekilde 7-9 lt/100km yakarken son zamanlarda 11.9-15 lt/100km falan yakmaya başladı. :(.aracım orjinal bujilerim yeni,lastiklerin havasını düzenli olarak kontrol ettiririm,tüm bakımları yetkili serviste aksatmadan yapılmış,yalnız tek bir teferruat var oda aracın 60.000 bakımını bütçesel sorunlardan dolayı henüz yaptıramadım.(araba 60.100 kmde).bakımı 100km kaçırdık diye bu kadar yakması normal midir kardeşim,arabama binemez oldum yahu,napıcam ben?

Bakım konusu önemli fakat bi yağ ve hava filtresinin simsiyah olması lazım yani hava filtresi hava geçirmeyip aracın daha fazla benzine asılması lazım. Kesinlikle servise gidin yada yağ filtrenizi ve hava filtrenizi servisten temin edip yağınızı alıp işinin ehli bir ustaya gidersiniz aynı işlem olur  hatta fiyat konusunda cebiniz çok daha rahat olur :) Tabi birde maf sensörünüde gittiğinizde spreyle güzelce temizletiniz rölanti düzensizliği ve yakıt tüketiminide azda olsa aşağıya çeker :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)