arkadaşlar benim araç 34 plaka.sigortası bu ayın ( şubat ) 13unde doluyor.sigortayı sürekli derinderede ak sigortadan yaptırıyorduk.bugun arayıp yeni sigortanın 434 lira olduğunu söylediler.ben kendim aracı sürekli malatya'da kullandığım için artık aracın plakasını da 44 yapmaya iyice kara verdim.burada biraz araştırdım 170 lira civarı falan olur dediler sigortanın. bu hususta sizlere nacizane bir kaç sorum olacaktı:
1-) aracın plakasının değişmesi için mecburen satış olması lazımmış bende annemin üstüne yapmayı düşünüyorum ama annemin ehliyeti yok bu sorun olur mu ? ( gerek sigorta açısından gerek kasko açısından )
2-)kasko yapılan aracın sahibinin yaşı ne kadar ileri olursa o kadar fiyatı uygun oluyormuş diye duydum bu doğru mu ?
pazartesi bu işi halletmem lazım
hocam benim bildiğim kadarı ile ehliyetsiz olduğu için kasko ve sigortada fiyat yükselebilir. 2009 da ilk arabamı aldığımda eşimin üstüne yapmıtsım arabayı. kasko çok pahalı çıktı ehliyeti yeni diye. ama yinede bilemiyorum bence bir sigorta şirketiyle görüşün
satış olur, satış için ehliyetin olmasına gerek yok.
öte yandan kasko yapılırken hiç ehliyet istemediler şimdiye kadar, kimlik bilgileri yeterli oldu hep, burdan yola çıkarsak kasko da olur diyebiliriz.
kasko fiyatının düşmesine gelince, evet yaş arttıkça kaskonun fiyatı düşüyor ama belli bir yaştan sonra da tekrar yükselmeye başlıyor diye biliyorum, refleksler yavaşlıyor çünkü...
sigorta şirketlerinin söyledikleri sürekli birbirleriyle çelişiyor
Kasko olur satışta olur ehlıyet farketmez ama plakayı 44 yapıp yıne kendı ustunuze alabılırsınız ille satış yapılacak dıye bırsey yok adresınızı değiştireceksınız.Bence en ıyısı bır muamelecıye gıdın 50 tl gıbı bır fıyata haletsınler boşuna koşturmayın
aynen taylanın dediği gibi noter satışına gerek yok...adres değişikliği yaparsın uhsat değişimi falan derken gene 200-300 tl arasını bulur
adres değişikliğini de düşündüm de o biraz sıkıntılı ilerisi için yani
adres değişiklikleri nüfustan kısa sürede yapılabiliyor yada biraz uğraştırabilir

ama ben gaziantepte trafik sigortasına 170 tl veriyorum.400 tl yaşamadıgım yer için vermek gücüme giderdi.