Gönderen Konu: uyarı sesi  (Okunma sayısı 1385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
uyarı sesi
« : Şubat 05, 2011, 21:03:27 »
öncelikle merhaba,

ilk aracımı aldım çok şükür toyota corolla 1.6 terra 2001 model araçtan gayet memnunum fakat takıldığım bir kaç şey var onlarıda buradaki usta toyotacılara sormak istiyorum.  yardımcı olursanız çok memnun kalırım. şimdiden teşekkürler

Birincisi; arada araçtan uyarı sesi gibi bir şey geliyor fakat ne olduğunu anlamadım. sinyalleri yakınca veya dörtlüleri çalıştırınca gelen röle sesiyle aynı fakat tık tık ederken konsoldaki tüm ışıklarda yanıp sönüyor. 3 kere falan karşılaştım ilkinde sabah işe giderken diğerleri araç haraket ederken başıma geldi.

ikincisi: motor kapağını açtığımda görüken sanırım pistonlar oluyor, pistonlar üzerinde küçük küçük iki çizikle karşılaştım acaba aracın motorunda bir problem olabilirmi sürtmeden dolayı bir aşınma gibiç

herkeze kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.

Toyota Club Türkiye

uyarı sesi
« : Şubat 05, 2011, 21:03:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: uyarı sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2011, 22:50:44 »
öncelikle merhaba,

ilk aracımı aldım çok şükür toyota corolla 1.6 terra 2001 model araçtan gayet memnunum fakat takıldığım bir kaç şey var onlarıda buradaki usta toyotacılara sormak istiyorum.  yardımcı olursanız çok memnun kalırım. şimdiden teşekkürler

Birincisi; arada araçtan uyarı sesi gibi bir şey geliyor fakat ne olduğunu anlamadım. sinyalleri yakınca veya dörtlüleri çalıştırınca gelen röle sesiyle aynı fakat tık tık ederken konsoldaki tüm ışıklarda yanıp sönüyor. 3 kere falan karşılaştım ilkinde sabah işe giderken diğerleri araç haraket ederken başıma geldi.

ikincisi: motor kapağını açtığımda görüken sanırım pistonlar oluyor, pistonlar üzerinde küçük küçük iki çizikle karşılaştım acaba aracın motorunda bir problem olabilirmi sürtmeden dolayı bir aşınma gibiç

herkeze kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.

Araç seçiminiz güzel hayırlı olsun kazasız belasız binin. Fakat sainyal verince bütün ışıklar tamamenmi sönüyor yoksa yanıp hafifliyormu ? bide sesi anlamadım gitti :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2011, 23:11:11 »
İsim soyisim bilgilerinizi de güncellerseniz seviniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2011, 23:56:22 »
İsim soyisim bilgilerinizi de güncellerseniz seviniriz.
kimlik bilgilerimizi düzenleyemiyoruz galiba yada ben bulamadım yerini. sadece özetini görebildim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2011, 23:58:21 »
Düzelttim, teşekkürler keyifli forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2011, 12:04:08 »
Araç seçiminiz güzel hayırlı olsun kazasız belasız binin. Fakat sainyal verince bütün ışıklar tamamenmi sönüyor yoksa yanıp hafifliyormu ? bide sesi anlamadım gitti :wacko:

ses sinyal verince değil kendiliğinden ortaya çıkıyor. çıkan sesde sinyal verince  rölenin çıkarttığı  sesle aynı böyle tık tık tık şeklinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2011, 12:05:46 »
ses sinyal verince değil kendiliğinden ortaya çıkıyor. çıkan sesde sinyal verince  rölenin çıkarttığı  sesle aynı böyle tık tık tık şeklinde

Vallahi hiç bi yorum yapamadım ya yetkili servise götürü yada bilidiğiniz işinin ehli bir usta yardımcı olsun :/

Profil bilgilerinize nerde ikamet ettiğinizi yazarsanız üyelerimiz size yardımcı olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2011, 12:15:22 »
  Motor kapağını açınca Pistonları görmeniz mümkün değil. Bu konuda fotoğraf çekip çizikleri işaretlerseniz daha iyi olur bence ancak motor kapağının dışındaki çiziklerin aracın kullanımı ile bir ilgisi yoktur. Fakat bir bakış açısı ile motor kapağının daha önce açılmış olduğunu gösterebilir. Bence fotoğraf en sağlıklısı olacaktır.
 Sinyal uyarı sesine benzeyen ses tam olarak hangi şartlarda geliyor ve ne yapınca sona eriyor? Ekranda sabit olarak yanmaya devam eden bir uyarı ışığı oluyor mu bu sesden sonra?