Gönderen Konu: ÖN KONSUL DAKİ LAMBALAR  (Okunma sayısı 1683 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
ÖN KONSUL DAKİ LAMBALAR
« : Şubat 05, 2011, 10:26:12 »
ARKADAŞLAR MERHABA ARABAM 94 CORALLA DİĞER BİRÇOK ARKADAŞIM GİBİ BENİMDE ÖN KONSULDAKİ LAMBALARIN SÖNÜK YANMASINDAN ŞİKAYETİM ÜSTELİK RESİTANS VE DÖRTLÜ LAMBALARIDA AKŞAM FARLARI AÇTIĞIMDA YANMIYOR, BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ÖN GÖĞÜSÜN SÖKÜLMESİ GEREKİYOR ANLADIĞIM KADARI İLE FAKAT ZARAR VERMEDEN NASIL SÖKÜLEBİLİR ACABA ARKADŞLAR BİR ÇOK RESİM KOYMUŞLAR AMA SÖKME RESİMLERİ YOK ONLARDANDA KOYARLARSA SEVİNİRİM.

Toyota Club Türkiye

ÖN KONSUL DAKİ LAMBALAR
« : Şubat 05, 2011, 10:26:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: ÖN KONSUL DAKİ LAMBALAR
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2011, 10:29:56 »
yine büyük harfle yazdım ama öğreneceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2011, 10:39:47 »
ön konsolun sökülmesi gayet kolay ama sıcak havada deneyin...hava soğuk olursa plastik sertleştiği için tırnaklar kırılıyor...tecrübeyle sabittir :D

altta iki tane vida var onları söküp üst taraftan kendinize doğru biraz çekince geliyor zaten...sonrada saatin 4lü flaşörlerin ve rezistansın soketini sökünce  olay tamamdır...sonrada oto teyp ampulü (ucları telli küçük ampül) alıp ampulleri değiştirmeniz gerekli.o işte kolay...hele bi başlayın soketi söküp bi bakın ampul nasıl sökülür nasıl takılır hemen anlarsınız...ama ampulü taktıktan sonra hemen kapatmayın konsolu...3-5 dk yanık haldeyken gözlemleyin...bazen volt uyumsuzluğu felan oluyor yanmasın maazallah...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2011, 17:32:37 »
ön konsolun sökülmesi gayet kolay ama sıcak havada deneyin...hava soğuk olursa plastik sertleştiği için tırnaklar kırılıyor...tecrübeyle sabittir :D

altta iki tane vida var onları söküp üst taraftan kendinize doğru biraz çekince geliyor zaten...sonrada saatin 4lü flaşörlerin ve rezistansın soketini sökünce  olay tamamdır...sonrada oto teyp ampulü (ucları telli küçük ampül) alıp ampulleri değiştirmeniz gerekli.o işte kolay...hele bi başlayın soketi söküp bi bakın ampul nasıl sökülür nasıl takılır hemen anlarsınız...ama ampulü taktıktan sonra hemen kapatmayın konsolu...3-5 dk yanık haldeyken gözlemleyin...bazen volt uyumsuzluğu felan oluyor yanmasın maazallah...
Osman abi çok doğru demiş biz 6 voltluk aldık ilk sefer söktüğümüzde tuhaf yanıyodu meğer 12 volt olmalıymış :D Babam 2 haftada 3 kere söktü konsolu çok kolay geliyo artık bizim konsolun üstü tornavida izi olmuştu saç kurutma makinesini tuttum o bölgeye eski haline döndü
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2011, 09:06:01 »
teşekkürler müsait zamanda sökmeyi deniyeceğim ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2011, 13:50:54 »
Erol abi sana şunu söyleyim ampülleri orjinal al ben 3 ampül aldım (sis lambası rezistans ve dörtlü için) oto teyp ampülü  rezistans ampülü 3 hafta dayandı şuanda rezistans patladı diğerleri sağlam eğer yakınında servis varsa ordan al ömürlük olsun.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah