0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ramazan beye katılıoyrum en garantilisi yokuÅun baÅıında m ye almak neme lazım. nolur nolmaz.
eğer aracınız rampalarda çekişten düşmesin istiyorsanız rampaya girmeden ES moduna geçin araç sorunsuzca yokuşu tırmanır,
Katılıyorum. Yokuşlarda Es modu manuelden daha rahat.
es moduna aldığınızda normalden daha yüksek devirlerde vites geçişi yapıyor.atıyorum 2200 devirde vites yükseltiyorsa es modunda 2700 de vites yükseltiyor.bildiğim kadarıyla başka bir işlevi yok.
vites geçişleri ve motor devir hızını kontrol ettiği için gerek düz yolda ve gerekse rampalarda aracın hızlanma ve çekiş gücü önemli ölçüde artar, bir nevi spor kullanım olarak da düşünebilirsiniz, ancak dezavantajı sürekli kullanımda yakıt sarfiyatını artırmasıdır
Peki rampa yukarı ne iş görüyor deviri mi yüksek tutuyor ?
Bir nevi değil, Es spor kullanım seçeneğidir.Otomatik vites, devir görünce + ve ya - vites yapar. m/m araçların en büyük eksiği, vites değişiminde yığılma yaşanması. Bundan dolayı, araç deviri görünce vites değişiyor. Ve rampada olduğu için yığılıp hız düşüyor. Hız düştüğü için, üst vitese uygun devir olmuyor ve araç tekrar bir alt vitese geri dönmek zorunda kalıyor. Bundan dolayı da rampa çıkarken, özellikle de gaza çok yüklenirseniz, 3 saniye kadar böyle bir sarsıntı yaşanmaması için, vitesi manuel'e alınız. iyisimi manule, Es de olur, ve ya çok gaza yüklenmezseniz de E'de vites atmaz araba.
Manuel modda Es hiçbir işe yaramıyor diye biliyorum Manuel deyken Es düğmesine basınca hiçbir farklılık göremedim zaten göstergede de E modunda iken Es düğmesini balınca E nin Yanı s geliyor Yani Es oluyor ama Manuel modda hiçbir şekilde devreye girmiyor.