Gönderen Konu: Hangİ Marka Lpg İyİ  (Okunma sayısı 9598 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Hangİ Marka Lpg İyİ
« : Ocak 08, 2008, 13:51:55 »
2000 model 1,6 terra corolla aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum ama bazı tereddütlerim de var.Kullanan arkadaşlar hangi marka otogaz dönüşüm sistemini tavsiye ederler, sıralı sistem takılması gerekiyormuş enjeksiyonlu olduğu için fiyat konusunda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kurşunlu benzin kullanmaya uygun olarak tasarlanan araçlarda LPG kullanımına geçildiğinde özellikle ilk çalıştırmada motor aşınmasının artması normaldir. Bu tip araçlarda belirli aralıklarla benzin kullanılması (4 depo LPG’den sonra, 1 depo benzin) tavsiye edilebilir. LPG, kurşun içermediğinden, benzin gibi motoru yağlama özelliğine sahip değildir. Kurşunsuz benzin kullanmaya uygun olarak üretilen araçlarda ise böyle bir uygulamaya gerek yoktur ve LPG'nin daha temiz bir yakıt olmasının avantajlarından yararlanılabilir.
http://www.aygaz.com.tr/otogaz/content/sss.aspx sitesinden alıntı

Toyota Club Türkiye

Hangİ Marka Lpg İyİ
« : Ocak 08, 2008, 13:51:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Hangİ Marka Lpg İyİ
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2008, 01:52:43 »
BRC markasının methini çok duydum. 2A mühendislik bu konuda oldukça uzmanmış. www.2a-lpg.com buradan bir bak istersen...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hangİ Marka Lpg İyİ
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2008, 16:28:18 »
Çok nokta enjeksiyon olmayan araçlarda sıralı sisteme gerek yok. BRC takılı benim arabada. İlk çalışırken benzinde çalışıp otomatik lpg ye geçiş seçeneği var.

Kendinizi tanıtmamışsınız. Sizi buraya alalım.
http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showforum=4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Hangİ Marka Lpg İyİ
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2008, 23:09:04 »
bende bu lpg konsunu çok arastırdım ama taktırmadım çünkü aracı fazla kullanmıyorum  marka konusunda piyasadaki markaların %50 si iatlyan 3-5 yerli  be hollanda malı olanlar falan var bence en önemlisi işçilik ve satış sonrası servis olanakları bunları karşılayabilecek bi firma bulursan marka pek önmli değil taktır derim;) 2A mühendislikle bende baya konusmustum forumlarında çok fazla bilgi edinebilirsin
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 dep dep
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Hangİ Marka Lpg İyİ
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2010, 21:10:22 »
Valla kardeşim ben derimki aracı fazla kullanmıyorsan hiç taktırma bence, bende 2007 yeni nesil corolla var, bir sene önce BRC LPG taktırdım, 30000 km yaptım sos verdi, ateşleme 1 ateşleme bobini ve 4 buji değiştirdem yani toplam 350 TL. araç çekiştende çok düşüyor, bi brodway bile yokuşta solladı beni ağrıma gitti :( taktırma kardeşim boş ver, hiç toyoda kendisi LPG li çıkarıyomu, bin öyle . Kastamonu dan saygı ve sevgiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2010, 21:15:38 »
bende aldığımdan bu yana zavoli kiti kullanıyorum fark etmesine rağmen çekişi çok iyi diyebilirim bu iş birazda nasip işi nasibiniz iyiyse sorun çıkmıyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2010, 21:29:34 »
Atıker 990 tl 12 ay taksıt.
Cekıs sorunu ya da arıza sorunu yasamadım.
30.000 km de enjektor degısımı ve regulator degısımı ıstıyorlar.
Pruva Neta