0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg birim fiyatını ve litresini yazarsanız daha kolay hesaplanacaktır. Mesela ben 23 litre ile ortalama 220 km gidiyorum. 23 x 2380 = 54.74 tl yani kmde 250 kruş benim araca göre mükemmel
arkadaşlar ben 13 litre benzin ile 154 km yol yapıyorum sonra benzin alıyorum benzin 3.94 tl sizce km kaç kuruş yakıyorum
metin abi bende bursaya gittim geldim geçen hafta biliyorsun dönüşte fulletim 85 tl lik gaz aldım , dönüncede bi 25 TL lik daha gaz aldım toplam 110 TL lik gaz ile 666km gitmişim 230km si şehir dışı kalanı şehir içi , 165 kuruş yakmışım
Metin abi benim yaşadığım yerde (gebzede) full açıldı ilk açıldığı zaman 2.05 ti LPG sonra 2.07 oldu şuanda 2.04 ucuzladı ben burdan bu hafta depoyu fulledim tam 38,13LT gaz aldı boş tank, 79.86 TL gibi bi fiyat tuttu BP den fulleyince 86 87 TL tutuyordu şuanda aynı gaz ile 330km yaptım bakalım daha nekadar gidecek
hah işte Metin abi bende aynısını söylüyorum hep kendime
Aracım 2000 model corolla 1.6 otomatik. Yaklaşık 1 AY önce Atiker marka LPG taktırdım. 32-33 Lt. yakıt alıyor. Litresi 2,23 Tl ye Aygaz dan yaklaşık 73 TL ye doluyor. Önce şehiriçi 277 km yol yaptı. birkaç dolumdan sonra en fazla 330 km yi gördü. daha sonra bujileri (toyota servisinden orjinal aldım) değiştirdik ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Aracın yakıt tüketimi azalacağına tavan yaptı. 275 km de gaz bitti bugün. Son tüketim değerine göre 0.27 kuruş yakmış oldu. Bugün götürdüm yeniden kalibrasyon yapıldı. Ama yakıt bu haliyle cok fazla. Umarım düşer..
Aracın 1.6 otomatik olmasından yakıtın normal değer olduğunu düşünüyorum.....
Evet ama bujilerin değişmesi öncesi ve sonrası arasında çok fark oldu bu yönü ilginç. Yakıt azalacağına tavan seviyede yakmaya başladı. Şöyle ki; lpg sistemini taktırdıktan sonraki ilk depoda dahi 277 km gitti 32-33 lt gaz ile. ilerleyen depolarda sarfiyat daha da azaldı 330 km leri gördü bir depoyla. bujilerin değişmesinden sonra birden sarfiyat yükseldi ve 260 km civarı yapabiliyorum şuan. Yani bir sorun var gibi görünüyor. Tekrar bir servise gösterip sonucu paylaşıcam burada..
Hatta şahin,doğan bujisini takmaya çalışan ustalarda piyasada yok değil hani
anıl bey benim araca 2000 cc araca takılan buji takılmıştı ve aracım çok yakıyordu sizin aracada 1.6 motora takılan buji yerine 2.0 aracın bujisi takılmış olabilir.