Gönderen Konu: Yeni Tüp Attırdım. Yakıt hesaplaması?  (Okunma sayısı 2979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Yeni Tüp Attırdım. Yakıt hesaplaması?
« : Şubat 04, 2011, 19:38:01 »
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Aracım 97 Model 1.3 XE 130 Bindeydi. Düp dakdırdım:) Atiker Marka. Ayrıca aracım Karbiratörlü. 460 Km yok giittim. 80 Tl'lik LPG yaktı. Hesaplamalarıma göre 173 Kuruş yakmış. Bunun içinde hem şehir içi hem de şehir dışı var. Şehir dışı daha fazla...

Sizce nasıl? Bu yola gitmeden önce hava filtresini, yağ filtresini, yağını, şanzıman ve diffreansiyal yağıı değiştirdim.

Bu veri nasıl?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Yeni Tüp Attırdım. Yakıt hesaplaması?
« : Şubat 04, 2011, 19:38:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Tüp Attırdım. Yakıt hesaplaması?
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2011, 21:05:37 »
Lpg birim fiyatını ve litresini yazarsanız daha kolay hesaplanacaktır. Mesela ben 23 litre ile ortalama 220 km gidiyorum. 23 x 2380 = 54.74 tl yani kmde 250 kruş benim araca göre mükemmel
Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıhta bütün vatandır.    K.Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2011, 14:18:37 »
Mesafe: 230 km gidiş-dönüş 460 km
Alınan Gaz: 80 tl lik

100 km/hz hiç geçilmemiştir. Mersin-Karaman güzergah:) Gerektiğinde vites düşülmüştür. O rakımdan 1033 rakıma çıkılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2011, 14:29:16 »
Lpg birim fiyatını ve litresini yazarsanız daha kolay hesaplanacaktır. Mesela ben 23 litre ile ortalama 220 km gidiyorum. 23 x 2380 = 54.74 tl yani kmde 250 kruş benim araca göre mükemmel
arkadaşlar ben 13 litre benzin ile 154 km yol yapıyorum sonra benzin alıyorum benzin 3.94 tl sizce km kaç kuruş yakıyorum
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2011, 14:44:04 »
arkadaşlar ben 13 litre benzin ile 154 km yol yapıyorum sonra benzin alıyorum benzin 3.94 tl sizce km kaç kuruş yakıyorum

332 kuruş yakıyor sizin araç benzinde... :) Epey bir yakıyormuş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2011, 14:23:53 »
En son şehirlerarası ölçümümde (165 km yol ) 81 km şehirlerarası gidiş 3 km şehiriçi ve ardından 81 km geri dönüşü yola çıkarken doldurdum, gelince tekrar aynı istasyondan doldurdum 22 tl harcamışım :) 13,5 kuruş / km'de. Bu hafta sonu Ankara'ya gidip dönecem yaklaşık en az 450-500 km arası yol yaparım ;) Bu şartlarda 500 km yapsam 65-70 lira civarında tüketimim olacak gibi. Ankara'da sanırım lpg fiyatları dahada düşük :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2011, 14:40:34 »
metin abi bende bursaya gittim geldim geçen hafta biliyorsun dönüşte fulletim 85 tl lik gaz aldım , dönüncede bi 25 TL lik daha gaz aldım toplam 110 TL lik gaz ile 666km gitmişim 230km si şehir dışı kalanı şehir içi , 165 kuruş yakmışım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2011, 14:44:57 »
metin abi bende bursaya gittim geldim geçen hafta biliyorsun dönüşte fulletim 85 tl lik gaz aldım , dönüncede bi 25 TL lik daha gaz aldım toplam 110 TL lik gaz ile 666km gitmişim 230km si şehir dışı kalanı şehir içi , 165 kuruş yakmışım
Çok güzel seninde yakıt sarfiyatın Mesut. Hiç kurcalama, kullanım şeklinide değiştirme bence :) Bende hayretler içindeyim, şuanda bedavaya geziyorum gibi geliyor banada :) Daha önce 500 km'yi benzinle 110 liraya yapıyordum şimdi bir değişiklik olmazsa en fazla 66-67 liralara falan yapıcam inşallah. Ankara'da litre fiyatı ucuzdan bulursam herhalde 60 liraya falan kurtarırım işi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2011, 14:53:48 »
Metin abi benim yaşadığım yerde (gebzede)  full açıldı ilk açıldığı zaman 2.05 ti LPG sonra 2.07 oldu şuanda 2.04 :D :D ucuzladı :D  ben burdan bu hafta depoyu fulledim tam 38,13LT gaz aldı boş tank, 79.86 TL gibi bi fiyat tuttu :D BP den fulleyince 86 87 TL tutuyordu :) şuanda aynı gaz ile 330km yaptım bakalım daha nekadar gidecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2011, 15:01:23 »
Metin abi benim yaşadığım yerde (gebzede)  full açıldı ilk açıldığı zaman 2.05 ti LPG sonra 2.07 oldu şuanda 2.04 :D :D ucuzladı :D  ben burdan bu hafta depoyu fulledim tam 38,13LT gaz aldı boş tank, 79.86 TL gibi bi fiyat tuttu :D BP den fulleyince 86 87 TL tutuyordu :) şuanda aynı gaz ile 330km yaptım bakalım daha nekadar gidecek :)
:) Benimde tank 33 litre 33.5 litre arası alıyor komple boşken. Ve tamamı bitene kadar otomatik benzine geçene kadar tamamı dur kalklı ve şehiriçi olarak 360 km ile 380 km arası yapıyor. Ben duruma şöyle bakıyorum hep ; benzinle şehirlerarası sarfiyatım lpg ile şehiriçi sarfiyatıma eşit diyorum sürekli :) Ama lpg ile şehirlerarası bu kadar ekonomik olabileceği bana mucize olurdu ki iyiki çevreci olmuşum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2011, 15:05:53 »
hah işte Metin abi bende aynısını söylüyorum hep kendime :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2011, 15:13:42 »
hah işte Metin abi bende aynısını söylüyorum hep kendime :D

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2000 model Corolla 1.6 Luna AT AC Special
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2011, 13:48:17 »
Aracım 2000 model corolla 1.6 otomatik. Yaklaşık 1 AY önce Atiker marka LPG taktırdım. 32-33 Lt. yakıt alıyor. Litresi 2,23 Tl ye Aygaz dan yaklaşık 73 TL ye doluyor. Önce şehiriçi 277 km yol yaptı. birkaç dolumdan sonra en fazla 330 km yi gördü. daha sonra bujileri (toyota servisinden orjinal aldım) değiştirdik ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Aracın yakıt tüketimi azalacağına tavan yaptı. 275 km de gaz bitti bugün. Son tüketim değerine göre 0.27 kuruş yakmış oldu. Bugün götürdüm yeniden kalibrasyon yapıldı. Ama yakıt bu haliyle cok fazla. Umarım düşer..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 12, 2011, 22:40:46 »
Aracım 2000 model corolla 1.6 otomatik. Yaklaşık 1 AY önce Atiker marka LPG taktırdım. 32-33 Lt. yakıt alıyor. Litresi 2,23 Tl ye Aygaz dan yaklaşık 73 TL ye doluyor. Önce şehiriçi 277 km yol yaptı. birkaç dolumdan sonra en fazla 330 km yi gördü. daha sonra bujileri (toyota servisinden orjinal aldım) değiştirdik ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Aracın yakıt tüketimi azalacağına tavan yaptı. 275 km de gaz bitti bugün. Son tüketim değerine göre 0.27 kuruş yakmış oldu. Bugün götürdüm yeniden kalibrasyon yapıldı. Ama yakıt bu haliyle cok fazla. Umarım düşer..

Anıl sen en iyisi eski bujileri geri tak:))şaka ir yana yakıtın artması çok saçma bence kalibrasyonla ilgili bir sıkıntı olmalı yada gaz kaçağı olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2011, 22:51:33 »

Aracın 1.6 otomatik olmasından yakıtın normal değer olduğunu düşünüyorum.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2011, 00:24:50 »

Aracın 1.6 otomatik olmasından yakıtın normal değer olduğunu düşünüyorum.....

Evet ama bujilerin değişmesi öncesi ve sonrası arasında çok fark oldu bu yönü ilginç. Yakıt azalacağına tavan seviyede yakmaya başladı. Şöyle ki; lpg sistemini taktırdıktan sonraki ilk depoda dahi 277 km gitti 32-33 lt gaz ile. ilerleyen depolarda sarfiyat daha da azaldı 330 km leri gördü bir depoyla. bujilerin değişmesinden sonra birden sarfiyat yükseldi ve 260 km civarı yapabiliyorum şuan. Yani bir sorun var gibi görünüyor. Tekrar bir servise gösterip sonucu paylaşıcam burada..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2011, 09:53:43 »
Evet ama bujilerin değişmesi öncesi ve sonrası arasında çok fark oldu bu yönü ilginç. Yakıt azalacağına tavan seviyede yakmaya başladı. Şöyle ki; lpg sistemini taktırdıktan sonraki ilk depoda dahi 277 km gitti 32-33 lt gaz ile. ilerleyen depolarda sarfiyat daha da azaldı 330 km leri gördü bir depoyla. bujilerin değişmesinden sonra birden sarfiyat yükseldi ve 260 km civarı yapabiliyorum şuan. Yani bir sorun var gibi görünüyor. Tekrar bir servise gösterip sonucu paylaşıcam burada..
anıl bey benim araca 2000 cc araca takılan buji takılmıştı ve aracım çok yakıyordu sizin aracada 1.6 motora takılan buji yerine 2.0 aracın bujisi takılmış olabilir.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 17, 2011, 09:56:49 »
Hatta şahin,doğan bujisini takmaya çalışan ustalarda piyasada yok değil hani :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #18 : Mart 17, 2011, 10:04:03 »
Hatta şahin,doğan bujisini takmaya çalışan ustalarda piyasada yok değil hani :D :D
Metin kardeşim daha vahimi var ben aracımı aldığım zaman zeytinburnu derindere ki istanbulda bilmeyen yoktur orda aracı check-up tan geçirttim ve benim aracımdaki bujilerin 2.0 aracın bujisi olduğunu anlamadılar bana söylemediler ve ben 2 yıl o bujilerle devam ettim haliyle araç fazla yaktı.Yağ değişimi için güngören toyotronic servisine gidince ordaki fatih usta anladı bu buji bu arabanın bujisi değil 2.0 araçların bujisi dedi sağolsun Allah razı olsun ya...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2011, 10:49:09 »
anıl bey benim araca 2000 cc araca takılan buji takılmıştı ve aracım çok yakıyordu sizin aracada 1.6 motora takılan buji yerine 2.0 aracın bujisi takılmış olabilir.

Ya ben de bi sıkıntı olmasın diye Toyota servisinden aldım bujileri. Alırken de aracın motor hacmini sordular. Ama gene de bir yanlışlık yapmışlarsa dediğiniz gibi olabilir..Bu konuya da bi eğilelim:)