Gönderen Konu: YARDIM 93 COROLLA AŞIRI YAKIT TÜKETİMİ  (Okunma sayısı 10442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
YARDIM 93 COROLLA AŞIRI YAKIT TÜKETİMİ
« : Şubat 04, 2011, 00:47:58 »
Arkadaşlar 93 1.6  karbüratörlü araba şehir içi 50 tl tüple ( tüp P.O. 2,05 tl) 140 km yol yapıyorum.Bu modeller şehir içinde nekadar yakıyor.Benim araba neden çok yakıyor.Arabayı kısa mesafede kullanıyorum.Sabah 4 akşam 4 km toplam 8 km yol yapıyorum.Yol olarak 3 km si rampa diğer 1km  düzdür. Rampayı 2. viteste çıkıyorum.Elbette bunların biraz etkısı var ama bu kadar çok yakmaması gerekiyor.  Arabayı alırken ş.içi 18 krş yaktığını söylediler.

Ayrıca arkadaşım arabayı kullandı, araba gürültülü çalışıyor dedi.Kendisinin 1991 reneult springi daha sessiz çalıştığını söyledi. Özel toyota servisine götürdüm.Arabanın normal olduğunu söylediler.Sizce neden gürültülü çalışır.

2000 COROLLA SOL SPC AC -2008 KYMCO ACTİVE-ENFES DONDURMA

Toyota Club Türkiye

YARDIM 93 COROLLA AŞIRI YAKIT TÜKETİMİ
« : Şubat 04, 2011, 00:47:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: YARDIM 93 COROLLA AŞIRI YAKIT TÜKETİMİ
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2011, 02:23:25 »
2. viteste kısa mesafe ve kış mevsimi. veriler normal gibi
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2011, 02:56:35 »
Bu kasalar motor sesini çokmu içeri alır.Motor gürültülü derken motorda çok az titreşim var ama içeri sesi  çok alıyor.
Reno bradvay mı az yakıyor corollamı az yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2011, 03:04:45 »
Arkadaşlar lpg filtresi değiştirme aralıkları ne kadardır.Düz sistemde lpg filtresi varmıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2011, 09:28:12 »
Bu mevsimlerde aracınızın motoru tam ısınamadan siz stop etmiş oluyorsunuz neredeyse. 4 km 'lik dilimlerde motoru genelde hep soğuk ve düşük vites kullanıyorsunuz. Dolayısıyla yakıt tüketiminiz bu şartlarda normal görünüyor ;) Düz sistem lpg'li araçlarda kış aylarında lpg kullanımının sadece uzun yolculuklarda kullanılması ancak ekonomi sağlar ;) Diğer kullanımlarda önerim aracınızı benzinle kullanmanız, hem verimli olacaktır, belkide daha bile ekonomik olacaktır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2011, 14:58:41 »
bence cok yakmış maksımum 45 yakar .benım araç 225 km de 55 tl yaktı
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2011, 16:28:49 »
Hava Filtresini değiştirebilirsin.Azda olsa bi katkıda bulunabilir.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2011, 17:58:15 »
kış ın aynı sorun bendede oluyor radyotörün önüne karton koyuyorum  cabuk ısınıyor  motor  boş yere benzini siyan etmiyor
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2011, 19:31:11 »
kış ın aynı sorun bendede oluyor radyotörün önüne karton koyuyorum  cabuk ısınıyor  motor  boş yere benzini siyan etmiyor

Metin Bey, arabanın önüne karton koymanıza gerek yok! Toyotalar zaten çabuk ınısır ve orta seviyeye hemen gelir. Zaten araçlarımızın az yakmasının birinci nedeni budur? Ayrıca Termostatınızı değiştirip Orjinal 82 derecelik Termostat alın... :) Kışın ayrıca Rölantinin yüksek çalışması normal çünkü ısınıcaya kadar Rölanti yüksek çalşıtr. Aracınızın sesi gaza basınca Bon bon diye bass mı ses veriyor. O zaman Orjinal parça kullanılmadığından arabanın sesi değişir arkadaşalr...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2011, 21:12:02 »
ede aracın gerçekten de çok yakıyormuş. bende 1.6 xei var şehiriçi şuan 24-25 kr. yakıyor.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2011, 22:54:38 »
aracınız cidden çok yakıyor. benimde 93 1.6 corollam var krbüratörlü ve yazın başında takılmıştı lpg. ayarına baktırın ayar tam tutuyormu. bence bide benzinde ölçün yakıtını. karbüratör hava alıyorsa çok yakabilir bu yüzden zor ayar tutar ve aşırı yakar. aracınız kaç km de ? bakımları  ne derece iyi yapılıyor? ben 35 tllık gazla 135 km yaptım geçen hafta ve PO dan almıştım. avansına baktırın. karbüratörün mili var ordan hava alır genelde oraya baktırın. Zaten iyi bir usta derdinize derman olur. servis sallamış sizi. bu kadar yakmasının neresi normal. bide lpg kaçağı olabilir aracınızda kontrol ettirin
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2011, 00:41:58 »
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Araba 190355km de.Hava filtresini 1 ay önce yan sanayi taktırdım.Karbüratörün hava alma olayı ,hava filtresinin takılı olduğu parçanın alt tarafında açıklık vardı.  Kırmızı renkli silikon contayla giderdim.Avans ayarını kontrol ettirdim.Normal olduğunu söylediler.lpg ayarını 1 ay önce yaptırdım.Bundan sonra karbüratör miline baktırmam gerekli.Ne gibi işlem yapıyorlar.
Kahramanmaraşta iyi bir karbüratör ustası tavsiye ederbilirmisiniz.

Ayrıca bu araç benzinde ne kadar yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2011, 00:55:08 »
Arabayı alalı 3 ay oldu.Yağını, triger  kayışını benden önceki sahibi değiştirmiş.Bende genel bakım yaptırmadım.
Ayrıca arabayı ilk çalıştırdığımda ve hemen hareket ettiğimde 1.vitese atıp ayağımı gaza basmadan sanki gaza hafif  basıyormuş gibi hareket ediyor.Normalde gaza basmadan ayağımızı 1 viteste  debriyajdan yavaşça çektiğimizde aracın stop etmesi gerekmezmi. Acaba jikleylemi alakalıdır veya arabada sorun mu var. Yol tam düzdür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2011, 00:59:30 »
Şuan 1993 corolla 1.6 gl nin  piyasası ne kadardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2011, 01:03:01 »
kahramanmaraşta usta bildiğim yok. karbüratörün kapağı rahat kapanıyorsa hava almaz. bu hava alma dediğim gaz kelebeğinin baglı olduğu ana mil
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2011, 13:36:08 »
Arabayı alalı 3 ay oldu.Yağını, triger  kayışını benden önceki sahibi değiştirmiş.Bende genel bakım yaptırmadım.
Ayrıca arabayı ilk çalıştırdığımda ve hemen hareket ettiğimde 1.vitese atıp ayağımı gaza basmadan sanki gaza hafif  basıyormuş gibi hareket ediyor.Normalde gaza basmadan ayağımızı 1 viteste  debriyajdan yavaşça çektiğimizde aracın stop etmesi gerekmezmi. Acaba jikleylemi alakalıdır veya arabada sorun mu var. Yol tam düzdür.

Jikledendir o Mehmet Bey.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2011, 14:13:33 »

Karbiratör memesinden o bizim araçların memesi 125 lik olması gerek... Onu kıstır bir ustaya sen... :) Daha da az yakar... Ama dezavantajı şudur: 1. veya sonraki viteste giderken gaza bastın mı önce bir kesme yapar sonra hızlanır... :)

Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2011, 23:15:50 »
Karbiratör memesinden o bizim araçların memesi 125 lik olması gerek... Onu kıstır bir ustaya sen... :) Daha da az yakar... Ama dezavantajı şudur: 1. veya sonraki viteste giderken gaza bastın mı önce bir kesme yapar sonra hızlanır... :)

asla yapılmayacak birşey bu çok sağlıksız. bu sefer hava çok gelicek araç eksoz muayenesinden kalıcak. fakir karışımdan motoru yıpratacak falan filan. bu düzen için fabrikada üretilirken 10 mühendis çalışıp tasarlıyım imal ediyor. bu davranışı yapmak 10 mühendisten daha iyi bilmek demektır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2011, 23:52:26 »
Arkadaşlar lpg filtresi değiştirme aralıkları ne kadardır.Düz sistemde lpg filtresi varmıdır.

düz sistemde lpg filtresi beynin kendisi 10 bin kmde içindeki pisliği boşaltırırsanız iyi olur
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2011, 01:37:15 »
Karbüratörün üzerinde  plastik  vida şeklinde  ayar var onu sonuna kadar açılması yararlı olurmu? Arkadaşlar tam olarak ne yapmam gerekiyor.