Gönderen Konu: auris m/m firen çok sertleşti araba çalışmıyor yardım...  (Okunma sayısı 13927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
arkadaşlar auris d-4d m/m aracımı eşim bugün çalıştıramamış.fren pedalı taş gibi sert haliyle aracım m/m olduğundan fren pedalına basmadan araba çalışmıyor.işten gelince hemen baktım gerçekten fren taş gibi sertti kuvvetli basınca az da olsa pedalı hareket ettirebildim ardından vitesten herzaman arabayı çalıştırmak için boşa çıktığını belli eden tık sesi geldi ve marşa bastım ve araba çalıştı.uzun yıllardır araba kullanmama rağmen başıma ilk kez böyle bişey geliyor.fren pedalı inanılmayacak şekilde çok sertti var gücümle basarken kırılacak diye açıkçası panikledim.araba çalışınca sorun çözüldü.bulunduğum ilde servis olmadığından çevre illere sorun varmı diye götürmeyi düşünüyorum.öncelikle sizlere danışmak istedim.bilgi verirseniz sevinirim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Motoru kapattiginizda frene 2-3 kere basinca sertlesir ve bu normaldir. Motor calismadigi zaman fren sistemine basinc üretmez. Yani hidrolik fren calismaz. Bir problem yok aracinizda.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
çok teşekkürler arabayı aldığımdan beri hiç başıma gelmemişti.fren gerçekten taş gibiydi frene basamayınca arabada çalışmıyor m/m ların daha doğrusu otomatiklerin bu durum dezavantajı oluyor sanırım o nedenle panikledim.gerçi dediğim gibi biraz sert basıp zorlayınca fren pedalı hareket etti de araba çalıştı.sorun olmadığını duymak gerçekten rahatlattı çünkü dediğim gibi bulunduğum il de servis hatta bayi yok şu an yapılıyor ama daha inşaat halinde bitene kadar paniklemeye devam. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Motoru kapattiginizda frene 2-3 kere basinca sertlesir ve bu normaldir. Motor calismadigi zaman fren sistemine basinc üretmez. Yani hidrolik fren calismaz. Bir problem yok aracinizda.

:)

Eşiniz yada varsa çocuğunuz filan; araç çalışmadığı zaman frene peş peşe basmış sanırım. Bu yüzden fren sertleşmiş, tabiri caiz ise "taş gibi" olmuş. Bu normaldir. Tüm arabalar için geçerlidir. Panik yapmanıza gerek yok.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
yardımlarınız için çok teşekkürler.sayenizde içim rahatladı.yönetici arkadaşlar konuyu kapatabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Aykut Bey, mesajınızı neden sildiniz. Paylaşım açısından durması daha iyi olurdu bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
kusura bakmayın o yönünü düşünemedim.hemen tekrar yazıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: auris m/m firen çok sertleşti araba çalışmıyor yardım...
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2011, 18:47:27 »
babam hep freni şişirme derdi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...