Gönderen Konu: Ae 101'e Klima Taktırmak Için Ne Yapmalıyım.  (Okunma sayısı 9967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101'e Klima Taktırmak Için Ne Yapmalıyım.
« : Ocak 07, 2008, 05:26:15 »
Karabükteyim buralarda imkanlar kısıtlı. Neler tavsiye edersiniz. Ankara'da kliması olmayan araçlara klima takan yerler olduğunu duyduk. Adres ve telefon konusunda bize yardımcı olacak arkadaşlar var mı?Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 07, 2008, 05:26:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2008, 00:43:44 »
abicim cok tesekkür ederiz cok güzel bir yere deginmissin bizde taktırmayı düsünüyoruz ama nasıl yaparız bilmiyoruz takan arkadas varmı randımanı nsl ne kadara mal oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2008, 00:55:02 »
Geçen yaz ben çok istedim fakat bir türlü denk düşmedi maddi manevi..
Kısaca bahsedeyim, önce çıkma alıp takmak istedim çıkma klima bulamadım bulsamda sorun yaşarım diyerek vazgeçtim.Sonra universal klima takan bir firma ile görüştüm Adapazarından 1900 küsüre takabileceklerini söylediler.Ardından Düzce Toyota bayiinle görüştüm 2400 YTL ye takabnileceklerini ancak ellerinde olmadığını japonyadan siparişle geleceğini ve 2-3 ayı bulacağı söylendi.Son olarak KDZ Ereğli Toyota bayinle görüştüm 2100 Ytl ye takabileceklerini ama yine 3 aydan fazla süreceği söylendi ve öylece kaldı.
Tavsiyem eğer benim kadar aracınıza aşık değilseniz ve ilk sahibi değilseniz satıp klimalı modelini almanızdır...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2008, 01:06:54 »
450 liraya falan ankara sanayisinde takıyorlar diye duymuştuk. İlla orjinal olmasına gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2008, 01:12:06 »
2 milyar falan vermek hakikaten çılgınlık gibi. Aracı satıp ustune 2bin ytl koysanız klimalı daha guzel bir arac alabilirsiniz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2008, 09:40:34 »
benim araçta sonradan takılma klima sistemi var. ilk sahibi takdırmış. oldukça güzel çalışıyor. bilginize
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2008, 19:06:16 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
benim araçta sonradan takılma klima sistemi var. ilk sahibi takdırmış. oldukça güzel çalışıyor. bilginize
[/quote]

utku senin oralardada klimasız cok zor ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2008, 19:15:11 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
utku senin oralardada klimasız cok zor ya
[/quote]

öyle valla, klima olmasa yandık  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2008, 20:51:48 »
çıkmacıdan ae101 corolla klima seti al orj olsun istiyosan git bi tamirciyle anlaş taktır.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2008, 09:37:14 »
Bende klima taktırmak istedim çıkma orijinal klima 1.500 YTL yi bulur dediler

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2008, 23:57:57 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş
Geçen yaz ben çok istedim fakat bir türlü denk düşmedi maddi manevi..
Kısaca bahsedeyim, önce çıkma alıp takmak istedim çıkma klima bulamadım bulsamda sorun yaşarım diyerek vazgeçtim.Sonra universal klima takan bir firma ile görüştüm Adapazarından 1900 küsüre takabileceklerini söylediler.Ardından Düzce Toyota bayiinle görüştüm 2400 YTL ye takabnileceklerini ancak ellerinde olmadığını japonyadan siparişle geleceğini ve 2-3 ayı bulacağı söylendi.Son olarak KDZ Ereğli Toyota bayinle görüştüm 2100 Ytl ye takabileceklerini ama yine 3 aydan fazla süreceği söylendi ve öylece kaldı.
Tavsiyem eğer benim kadar aracınıza aşık değilseniz ve ilk sahibi değilseniz satıp klimalı modelini almanızdır...
[/quote]
merhabalar arkadaşım
94 toyota'ya g.antep'te çıkma(bütün parçaları denso markalı) klimayı 2002 yılında taktımıştım. 2 yıl problemsiz kullandım.kompresör haricindeki malzemelerde problem olmuyor.en önemli malzeme kompresör.eğer kompresörde problem yaşarsanız maliyet daha da artar.biz 2 defa kompresör değiştirdik olmadı.üçüncü defa güzel bir kompresör bulduk ve problemimiz çözüldü. sana tavsiyem git-gel yapmaktan kafana problem takılmasındansa serviste bu işi garantili olarak yaptır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2008, 00:15:32 »
Alıntı yapılan: mehmet sezgin33
merhabalar arkadaşım
94 toyota'ya g.antep'te çıkma(bütün parçaları denso markalı) klimayı 2002 yılında taktımıştım. 2 yıl problemsiz kullandım.kompresör haricindeki malzemelerde problem olmuyor.en önemli malzeme kompresör.eğer kompresörde problem yaşarsanız maliyet daha da artar.biz 2 defa kompresör değiştirdik olmadı.üçüncü defa güzel bir kompresör bulduk ve problemimiz çözüldü. sana tavsiyem git-gel yapmaktan kafana problem takılmasındansa serviste bu işi garantili olarak yaptır.
[/quote]

arkadasım kompresörde ne gibi problemlerle karsılasıyordunuzki birde gercekten istanbulda bu işi yapan firma bilen arkadas varsa yardımcı olursa cok sevinirim klima sart

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2008, 10:48:28 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
arkadasım kompresörde ne gibi problemlerle karsılasıyordunuzki birde gercekten istanbulda bu işi yapan firma bilen arkadas varsa yardımcı olursa cok sevinirim klima sart
[/quote]
toyotalardaki klima kompresörleri bıçaklı tip denilen kompresörlerdir.
bu kompresörlerin bıçakları aşındığı zaman görevini yapamıyor.
opel'lerde ve reno 19 'larda kullanılanlar ise aynı araba motorlarındaki gibi pistonlu kompresörlerdir.
bu kompresörlerin piston ve sekmanları değiştirilerek tamiri yapılmaktadır.
toyotaların kompresörlerini tamir ederim diyenlere pek itimat etmemek lazım.
çünkü ben çok uğraştım.bir sonuç elde edemedim.paranıza ve vaktinize yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2008, 14:14:03 »
Selam.
 Aracına klimanın takılması için gerekli bütün altyapı bildiğim kadarıyla fabrika çıkışı olarak hazır zaten.
 Eğer servisin orjinal klima için istediği ücret pahalı geliyorsa çıkma yerine daha önceden kullanan birisinin tavsiye ettiği bir klimacıya gidebilirsin. Takım ücreti Renault, BMW gibi bir çok markadan daha ucuza gelecektir. Çıkma çok çok emin değilsen tavsiye etmem çünkü, klimanın özellikle kompresörünün darbe almadığından ve ilk kullanımdan araç pert olana kadar ki süreçte doğru şekilde kullanılıp, kullanılmadığından emin olman lazım.(Yüksek motor devri eski tip kompresörlere bildiğim kadarıyla zarar veriyor, ayrıca eksik klima gazıda)
 Şunuda belirtiyim bazı özel servisler bile dışarıdan klima taktırabiliyor, sadece klimacının tecrübesinden emin ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla 1.3 XE
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ae 101'e Klima Taktırmak Için Ne Yapmalıyım.
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2010, 12:30:37 »
yeni konu açmaktansa arama yapıp bu konuyu buldum ve zevkle hortlatıyorum arkadaşlar :D
ailevi sebeplerimden ötürü her pazar fix 700 km uzun yol yapmak zorundayım ve benim AE101 de klima maalesef yok,gerçi kaputun altında sağ tarafta dikdörtgen biçiminde üzerinde 4 adet A.C fan vs yazılı slot bulunan bir kutu var,tam akü ile sol çamurluğun arasında duruyor.tam olarak bilmediğimden yardımınızı bekliyorum.bu zımbırtı klima ile alakalı bişey midir.ayrıca Bursa ve civarında bu klima takma işini yapabilecek birilerini tavsiye edebilir misiniz?
küçükken geçirdiğim bir hastalıktan ötürü,aşırı sıcağa bünyem gelemiyor.normalde yaz aylarında idare ediyorum lakin bu ailevi durum yüzünden bizim evlata klima şart oldu.durum bundan ibaret yani.
ilgili ve bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var,saygılarımla  ;)
At-Avrat-Braveheart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2010, 10:56:29 »
http://sucularklima.blogcu.com/
abi bu firma gaziantepte ve ben 3 sene önce taktırdım gayet de memnunum. ali usta konusunda uzman tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2010, 11:11:31 »
Tüm sistem aracta hazır düğme yerine kadar sadece cıkmacılardan 1000-1500 tl gibi bir fiyata komple kit olarak alıp kullanabılırsınız.Bu arada kesinlıkle klıma fıltresıni üstündeki 0 deseler bile siz yıne kendınız 0 fıltre alın genellıkle 101'lerde fıltre ve gaz kaçağı sorunu olabılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla 1.3 XE
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2010, 12:48:18 »
http://sucularklima.blogcu.com/
abi bu firma gaziantepte ve ben 3 sene önce taktırdım gayet de memnunum. ali usta konusunda uzman tavsiye ederim.
Teşekkür ederim ilginize,lakin bana birazcık uzak kalıyor Gaziantep,inşallah gezmek için giderim o taraflara ;)Lakin yine de fiyatlar konusunda bilgi verici kriter oldu bana bu firma,saolun...
Tüm sistem aracta hazır düğme yerine kadar sadece cıkmacılardan 1000-1500 tl gibi bir fiyata komple kit olarak alıp kullanabılırsınız.Bu arada kesinlıkle klıma fıltresıni üstündeki 0 deseler bile siz yıne kendınız 0 fıltre alın genellıkle 101'lerde fıltre ve gaz kaçağı sorunu olabılıyor.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,bu detayları dikkate alacağım ;)
At-Avrat-Braveheart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2010, 13:19:14 »
Gaziantepteki firma yanılmıyorsam 1000 TL'ye takıyor. Bi ara ben niyetlendim hatta pazarlık bile yaptım :) Gidip günübirlik taktıkıp gelecektim ama olmadı :)
Opel Astra GTC