Gönderen Konu: e15 spor yay sorunu  (Okunma sayısı 3171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
e15 spor yay sorunu
« : Şubat 02, 2011, 16:55:52 »
arkadaşlar e15 kasa için spor yay üretilmediğini halen satışta olan e15 yaylarının e12 uyumlu yaylar olduğu öğrendim. bu konu hakkında bilgisi olan var mı? ya da e15 ine yay taktırıp tecrübeleri paylaşmak isteyen.aracım 2009 model corolla.

Toyota Club Türkiye

e15 spor yay sorunu
« : Şubat 02, 2011, 16:55:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: e15 spor yay sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2011, 16:24:33 »
sanırım kimsenin bilgisi yok. konu silinebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2011, 17:39:55 »
Var var da , bende bilgi yok...
Kimdi o istanbuldaki beyaz Class'ın sahibi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2011, 17:49:13 »
Var var da , bende bilgi yok...
Kimdi o istanbuldaki beyaz Class'ın sahibi?
evet beyaz bi class vardı far karartmalı düşük duruyodu hatırladım var mı tanıyan? konuştuğum bi satıcı 25-30 tane sattım eibach sorun çıkmadı dedi.bugünde bakırköy daytona ya gittim body kit almak için ordaki arkadaşta tavsiye etmiyorum dedi. kafam karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2011, 19:42:31 »
E15 ler için yay yokmuş..E12 lerin yaylarını satıyorlarmış kimi satıcı mal kakalamak için olur problem yok diyor kimiside tavsiye etmiyorum diyor..Bu kasalar için yay yok bilginize..E12 lerin yayları onlar..Belki bulursanız yurtdışndan olabilir..
Eee Barış abi ben seni nerden tanıyorum daha yeni çaktım iyimi  kolay gelsin abi bulursan bende haberdar oluyım  :D :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2011, 20:21:39 »
E15 ler için yay yokmuş..E12 lerin yaylarını satıyorlarmış kimi satıcı mal kakalamak için olur problem yok diyor kimiside tavsiye etmiyorum diyor..Bu kasalar için yay yok bilginize..E12 lerin yayları onlar..Belki bulursanız yurtdışndan olabilir..
Eee Barış abi ben seni nerden tanıyorum daha yeni çaktım iyimi  kolay gelsin abi bulursan bende haberdar oluyım  :D :D
kardeşim aynen dediğin gibi yalnız şöyle bi durum var.bu yaylar satışta yani satıcı üreticiden mal istediği zaman bu yayları gönderiyorlar.e15 ler 2007 de çıktı 4 sene olmuş hala bu yaylar satılıyo, yani diyorum ki bi sorun olsa üretici bunu göndermez. tein yay takmış yukarıda konuştuğumuz arkadaş ama ona da nasıl ulaşıcaz bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2011, 15:16:22 »
kardeşim aynen dediğin gibi yalnız şöyle bi durum var.bu yaylar satışta yani satıcı üreticiden mal istediği zaman bu yayları gönderiyorlar.e15 ler 2007 de çıktı 4 sene olmuş hala bu yaylar satılıyo, yani diyorum ki bi sorun olsa üretici bunu göndermez. tein yay takmış yukarıda konuştuğumuz arkadaş ama ona da nasıl ulaşıcaz bilmiyorum.
Facede bi garaj isminde bi yerleri vardı,tanıdığı mıydı tam hatırlamıyorum.MR.garage miydi neydi ordan ulaşabilirsin Barış abi..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2011, 15:31:55 »
Facede bi garaj isminde bi yerleri vardı,tanıdığı mıydı tam hatırlamıyorum.MR.garage miydi neydi ordan ulaşabilirsin Barış abi..

sağol kardeşim bi bakalım belki bişey çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2011, 15:39:29 »
Buldum abi ben gruba üyeyim zatende seni bulamadım,faceden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2011, 17:05:13 »
aman deyim başka bir aracın yayını takmayın.. trdnin ve ttenin var yayları, servislerden bulabilirsiniz, en olmadı getirtirler... 200 dolar gibi bir fiyatı vardı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2011, 17:10:06 »
aman deyim başka bir aracın yayını takmayın.. trdnin ve ttenin var yayları, servislerden bulabilirsiniz, en olmadı getirtirler... 200 dolar gibi bir fiyatı vardı
yok takmadık henüz. servise henüz sormadım ama aksesuar konusunda çok vurdumduymazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2011, 17:14:16 »
biri duyarsızsa bir diğerine sorun.. getirtmek zorundalar en olmadı merkeze şikayet edin babalar gibi ilgilenirler
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2011, 17:18:16 »
biri duyarsızsa bir diğerine sorun.. getirtmek zorundalar en olmadı merkeze şikayet edin babalar gibi ilgilenirler
şimdi aradım servisi corollalar için üretilmedi dedi. auris yayları zaten uygun olmadığını biliyodum onu da sordum teyit ettiler. son çare olarak tein in xrs için ürettiği yaylara bakıcam onu da kullanan yukarda konuştuğumuz ergin arkadaşımız var ama henüz ulaşamadık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2011, 17:24:50 »
Eminim vardır yaa ,
Mesela aslında kimse bilmiyor, bizim e11lerde e10 yayı kullanıyorlar, halbuki bütün markaların e11 için ürettikleri farklı yaylar var , ama kimse getirtmiyor , çünkü adamlar yılda 10 tane e10 yayı satıyorsa , e11 yayını yılda anca bir tane satabiliyor.. Halbuki e10 ve e11lerin yaylarının çapları aynı olsada esneme özelliği olarak birbirlerinden çok farklı şekilde üretiliyorlar. Zaten e11'e e10 yayı takıldığında ön tarafı bayaa yüksek kalıyor... hele bide vvti motorlu olanlarda motor hafif olduğu için ön taraf iyice kalkıyor.. Ayrıca Önden kayma olduğunu söylüyorlar...

4A-FE motorlu olan;

Benim size tavsiyem , kesinlikle e15 için özel üretilmiş ürünleri kullanın , Zaten e12 yayını e15e taktığınızda aslında yay garanti kapsamından bile çıkıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2011, 19:27:51 »
Eminim vardır yaa ,
Mesela aslında kimse bilmiyor, bizim e11lerde e10 yayı kullanıyorlar, halbuki bütün markaların e11 için ürettikleri farklı yaylar var , ama kimse getirtmiyor , çünkü adamlar yılda 10 tane e10 yayı satıyorsa , e11 yayını yılda anca bir tane satabiliyor.. Halbuki e10 ve e11lerin yaylarının çapları aynı olsada esneme özelliği olarak birbirlerinden çok farklı şekilde üretiliyorlar. Zaten e11'e e10 yayı takıldığında ön tarafı bayaa yüksek kalıyor... hele bide vvti motorlu olanlarda motor hafif olduğu için ön taraf iyice kalkıyor.. Ayrıca Önden kayma olduğunu söylüyorlar...

4A-FE motorlu olan;

Benim size tavsiyem , kesinlikle e15 için özel üretilmiş ürünleri kullanın , Zaten e12 yayını e15e taktığınızda aslında yay garanti kapsamından bile çıkıyor..
3 değişik servisi aradım hepsinin dediği yay üretilmemiş.özellikle tamam o zaman deyip kapatmadım baya zorladım. bi ihtimal coil bakıcam ama baya aşıyo beni.