Gönderen Konu: TT nette hız ve netten düşme sorunu yaşayanlar .  (Okunma sayısı 7301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
TT nette hız ve netten düşme sorunu yaşayanlar .
« : Şubat 02, 2011, 13:14:17 »
Arkadaşlar belki diğer konulardada görmüşsünüzdür son 2-3 aydır netim çok yavaş ve sürekli netten düşme sorunu yaşıyordum geçengün ttneti aradım netten düşme sorununu çözdüler ama hızım yine çok yavaştı.

Hız konusundada ben 8 Mbps 25 gb lık adil kullanımlı sınırsız paket abonesiyim pazartesi dedim şu modem ayarlarına bir göz atim ve gerçeği gördüm bana 8 Mbps yerine 2 Mbps bağlamışlar ve hemen ttnete email attım bügün aradılar ve düzelttik dediler modem arayüzünede baktım düzeltmişler ve netim eskisi gibi oldu inşallah aranızda sorun yaşayan yoktur sorun yaşıyorsanızda aşağıdaki email adresine veya ttnet müşteri hizmetlerini arıyarak şikayetinizi iletebilirsiniz.

Email: ttnetdestek@ttnet.com.tr

Hızımı nasıl öğreneceğim derseniz Pikatel airmax 101 modem kullananlar aşağıdaki yolu kullanarak öğrenebilirler.
İnternet explorer adres satırına 192.168.1.1 yazıp entere bastıkatan sonra eğer kullanıcı adı ve parolanızı değiştimediysenzi.
Kullanıcı adı : admin
Şifre            : password

Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonrada önce aygıt bilgisi sonrada özete tıklasınlar aşağıdaki resimlerde kırmızı yerlerde işaretlenen yerler hız bilgileridir.

Airtiesin arayüz ip numarasıda sanırım 192.168.2.1 ama kullanıcı adı ve şifreyi malesef bilmiyorum googlede araştırırsanız veya kullanıcı kitabına bakarsanız bulabileceğinize inanıyorum.

Resimler kendi bilgisayarımdandır.
Hızım 2 Mbps iken

Hızım düzeltildikten sonraki hali 8 Mbps

Bu arada ttneti bu yaptığından dolayı kınıyorum ben 3 aydır 8 Mbps lik olan hızımı 2Mbps olarak kullanıyorum ve 3 ay boyunca bir çok kez aradım düzeltemediler ta ki ben modem arayüzünden görene kadar bundan sonra arasıra modem arayüzüne bakmak şart oldu .

Toyota Club Türkiye

TT nette hız ve netten düşme sorunu yaşayanlar .
« : Şubat 02, 2011, 13:14:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: TT nette hız ve netten düşme sorunu yaşayanlar .
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2011, 13:36:55 »
hız konusunda sorunum yok ama bende de hat düşmesi sorunu var.sürekli sayfayı yenile demekten usandım artık.birde bir şey sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlara.eskiden 4GB. tı kolay kolay dolduramazken şimdi video izlemeden müzik dinlemeden çok çabuk kotam doluyor.Bunun sebebi hakkında fikri olan var mı arkadaşlar?
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2011, 13:44:34 »
Mahmut, bence yeniden ara.

Upload hızının 1024 olması lazım, 797 gözüküyor. Upload hızı da önemlidir.

Yıllardır üçkağıtçılığın önde gelenini yapıyor bu TT grubu. Hem hızı arttırdık diyorlar, hem de sonra "aa, ama bakır hatlar eski, hızı desteklemiyor" diyorlar. Hem de bu aynı bakır hatların bakımı için sabit telefon ücreti olarak 20 küsür lira aylık alıyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2011, 14:11:31 »
Mahmut, bence yeniden ara.

Upload hızının 1024 olması lazım, 797 gözüküyor. Upload hızı da önemlidir.

Yıllardır üçkağıtçılığın önde gelenini yapıyor bu TT grubu. Hem hızı arttırdık diyorlar, hem de sonra "aa, ama bakır hatlar eski, hızı desteklemiyor" diyorlar. Hem de bu aynı bakır hatların bakımı için sabit telefon ücreti olarak 20 küsür lira aylık alıyorlar.
Hmm ona dikkat etmemidim Alper abi şimdi yine email yolluyorum uyarın için teşekkürler.

Evet ttnet yıllardır bu üçkağıtçılığı yapıyor Allah bilir kaç kişinin adsl hattı bu durumda arkadaşımda modemin arayüzüne baktı ondada 2 Mbps gözükyor aradı ve aldığı cevap sizin baglı oldugunuz bölge ne kadar destekliyor öğrenin öyle arayın böyle saçmalık mı olur adam nerden bilsin hangi bölge nekadar destekliyor şayet desteklemiyorsa adama niye 8 Mbps bağlamışsınız .

hız konusunda sorunum yok ama bende de hat düşmesi sorunu var.sürekli sayfayı yenile demekten usandım artık.birde bir şey sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlara.eskiden 4GB. tı kolay kolay dolduramazken şimdi video izlemeden müzik dinlemeden çok çabuk kotam doluyor.Bunun sebebi hakkında fikri olan var mı arkadaşlar?
Sefer abi kota konusunda modemin kablosuz ve wlan şifresi katmamışsanız çevrenizdekiler sizin modeme bağlanaarak internete giriyor olabilir başka birşey aklıma gelmiyor.
Kopma konusunda ben geçen hafta aradım arıza kaydı aldılar ertesi gün oldu şimdi ne kopma ne hız sorunu var ama Alper abinin dediği gibi upload hızı için yine email yollucam şimdi ararım banada sorarlar sizin bölgeniz nekadar destekliyor öğrenip öyle arayın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2011, 14:35:02 »
modemim senin ki ile aynı ve kablolu modem.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2011, 14:43:11 »
modemim senin ki ile aynı ve kablolu modem.
Sefer abi koblosuz bağlantına şifre koymadıysan şifre koy şifresizse çevrendekiler girebilir çünkü eğer şifreliysede ve bilen biri varsa şifreni değiştir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2011, 14:46:51 »
bir deneyeyim.teşekkürler ilgin için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2011, 15:00:33 »
bir deneyeyim.teşekkürler ilgin için.
Rica ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2011, 16:16:54 »
http://hiztesti.ttnet.com.tr/
hızınızı burdan da test edebilirsiniz
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2011, 16:23:10 »
http://hiztesti.ttnet.com.tr/
hızınızı burdan da test edebilirsiniz
Seçkin bu kesin hızı vermez bağlantı hızını en net şekilde modem arayüzünden öğrenilir çünkü verdiğin linkte sonucu pc de interneti kullanan tüm programlar etkiler .

Bu arada hzım modem arayüzünde 2 Mbps gözükürken verdiğin linkte 1.6-1.7 arası çıkıyordu şimdi Modemde 8 Mbps gözüküyor ama verdiğin linkte test ettim mi 4.5-4.7 arası değişiyor sebebide heralde ttnetin alt yapısı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2011, 17:13:44 »
Seçkin bu kesin hızı vermez bağlantı hızını en net şekilde modem arayüzünden öğrenilir çünkü verdiğin linkte sonucu pc de interneti kullanan tüm programlar etkiler .

Bu arada hzım modem arayüzünde 2 Mbps gözükürken verdiğin linkte 1.6-1.7 arası çıkıyordu şimdi Modemde 8 Mbps gözüküyor ama verdiğin linkte test ettim mi 4.5-4.7 arası değişiyor sebebide heralde ttnetin alt yapısı .

abi benikide 8mbps ye kadar ama 800 çıkıyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2011, 17:25:31 »
size şöyle birşey göstereyim, teamviewer üzerinden eve bağlandığım için renk kalitesi mükemmel değil, idare edin :)

Not: paketim 5Mbit download / 1Mbit upload

İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2011, 19:50:24 »
abi benikide 8mbps ye kadar ama 800 çıkıyor
Seçkin eğer verdiğin sitedeki testte sonuç 800 çıkyorsa ttneti arayın veya yukarıda verdiğim email adresine email gönderin düzeltilmesi için email gönderirseniz adsl hizmet no ve irtibat numarası verin yaptılar mı arıyorlar .
Dosya download ederken 800 kb/sn hızla indiryorsada normal bende şuan en yüksek 850 kb/sn hızla indiriyorum bazen 100 kb/sn hızada düşüyor ama eskisinden çok daha iyi eskiden 100 kb/sn hızla download yaptığım zaman şükrediyordum.

Benimde son ölçümüm aşağıdaki gibi

Tarifem :8Mbps sınırsız 25 gb adil kulanım hakkı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 02, 2011, 20:24:26 »
bende baktım 1024 kbps alınan 256 gönderilen diyor. verdiğim linkten ölçtüm 817 kbps alınan 202 kpbs verilen diyor. yarın arayım bi görüşüyüm bari.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2011, 20:43:51 »

Hızı bende denedim hep 98 99 çıkıyor ama upload biraz düşük. uydunetten çok memnunum ttnetten sonra :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)