Arkadaşlar belki diğer konulardada görmüşsünüzdür son 2-3 aydır netim çok yavaş ve sürekli netten düşme sorunu yaşıyordum geçengün ttneti aradım netten düşme sorununu çözdüler ama hızım yine çok yavaştı.
Hız konusundada ben 8 Mbps 25 gb lık adil kullanımlı sınırsız paket abonesiyim pazartesi dedim şu modem ayarlarına bir göz atim ve gerçeği gördüm bana 8 Mbps yerine 2 Mbps bağlamışlar ve hemen ttnete email attım bügün aradılar ve düzelttik dediler modem arayüzünede baktım düzeltmişler ve netim eskisi gibi oldu inşallah aranızda sorun yaşayan yoktur sorun yaşıyorsanızda aşağıdaki email adresine veya ttnet müşteri hizmetlerini arıyarak şikayetinizi iletebilirsiniz.
Email:
ttnetdestek@ttnet.com.tr
Hızımı nasıl öğreneceğim derseniz Pikatel airmax 101 modem kullananlar aşağıdaki yolu kullanarak öğrenebilirler.
İnternet explorer adres satırına
192.168.1.1 yazıp entere bastıkatan sonra eğer kullanıcı adı ve parolanızı değiştimediysenzi.
Kullanıcı adı : admin
Şifre : password
Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonrada önce
aygıt bilgisi sonrada
özete tıklasınlar aşağıdaki resimlerde kırmızı yerlerde işaretlenen yerler hız bilgileridir.
Airtiesin arayüz ip numarasıda sanırım 192.168.2.1 ama kullanıcı adı ve şifreyi malesef bilmiyorum googlede araştırırsanız veya kullanıcı kitabına bakarsanız bulabileceğinize inanıyorum.
Resimler kendi bilgisayarımdandır.
Hızım 2 Mbps iken

Hızım düzeltildikten sonraki hali 8 Mbps

Bu arada ttneti bu yaptığından dolayı kınıyorum ben 3 aydır 8 Mbps lik olan hızımı 2Mbps olarak kullanıyorum ve 3 ay boyunca bir çok kez aradım düzeltemediler ta ki ben modem arayüzünden görene kadar bundan sonra arasıra modem arayüzüne bakmak şart oldu .