Merhaba,
Otomatik vites araçlarda buzlu zeminde patinaj risklerinin fazla olduğunu duyardım. Ne kadar doğrı veya yanlış pek bir şey diyemiyorum ancak birtakım sorularım olacak.
Aracım şu an 41.000 KM'de. Üzerinde ilk alınan lastikleri var. Evden işe işten eve gitmek amaçlı düzgün asfalt yolda kullanılan lastikler. Bilmiyorum ne kadar eskimiş olabilirler.
Hafif buzlu ve çok hafif meyilli zeminde kalkarken ciddi patinaj sorunları yaşıyorum. D,2,L ve tüm bunların O/D off konumlarında da çok doyurucu sonuçlar alamadım. Kalkışlarda çok hafif gaz versem de ön tekerlekler mutlaka patinaj yapıyor ve oldukça zorlanıyorum.
Sizce bu sorunu çözmenin tek yolu kar lastiği almak mıdır? Kullanım kitapçığını defalarca gözden geçirmeme rağmen tatmin edici bir bilgi alamadım. Kitapçığın bazı sayfalarında Patinaj Kontrol Sistemi ile ilgili bilgiler var. Ancak aracın hiçbir yerinde o bilgilerde anlatılan hiçbir gösterge veya bu özelliği devreye sokan/çıkaran bir anahtar yok. Belki de farklı bir model için anlatılan sayfalarda yazıyordu.
Otomatik vites ve buzlu zeminde kalkış/sürüş ile ilgili tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Hayırlı sürüşler,
Kayhan