Gönderen Konu: Castrol magnatec 10/40 LPG uyumu  (Okunma sayısı 10829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Castrol magnatec 10/40 LPG uyumu
« : Ocak 31, 2011, 22:15:11 »
Castrol magnatec 10/40 motor yağını bor power ile birlikte 6 aydır kullandım. 10 gün öncesinde LPG taktırana kadar hiç eksiltme olmadı. LPG ile sadece 500 km. yol yaptığım halde bugün 750 gr yağ eksilttiğini gördüm ve ekledim. Acaba LPG li araçlar için daha kalın yağ mı kullanmak gerekli. Aracım 96 Corolla GLİ Otomatik siz ne önerirdiniz? Teşekkürler...
Konuyu yanlış bölüme açtıysam özür dilerim. Sitede arama sekmesini göremedim.

Toyota Club Türkiye

Castrol magnatec 10/40 LPG uyumu
« : Ocak 31, 2011, 22:15:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Castrol magnatec 10/40 LPG uyumu
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2011, 22:44:12 »
hocam bende 50 bin km deyken  lpg taktırdım.Şuanda 73 binde ilk km sinden beri 10/40 yag konuluyor araca lpg den sonrada 10/40 yag kondu.Ancak yağ eksiltme falan yok.Sİz sorunu 10/40 yağda aramayın bence başka yerlerde baktırın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2011, 22:48:08 »
hocam bende 50 bin km deyken  lpg taktırdım.Şuanda 73 binde ilk km sinden beri 10/40 yag konuluyor araca lpg den sonrada 10/40 yag kondu.Ancak yağ eksiltme falan yok.Sİz sorunu 10/40 yağda aramayın bence başka yerlerde baktırın.
Teşekkürler. Birkaç fikir daha alıyım değerlendireceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2011, 22:52:50 »
mesut bey bazı ustalar yada usta sananlar yağ değişimi yapılırken  yağ filtresini yerine tam takmadıklarından dolayı yağ kaçırabiliyor.Hatta bir arkadaş bu şekilde motorunda önemli ölçüde masraf çıkarmıştı.Aracınız park halindeyken altına bakın yağ varmı.Düşündüğüm gibi muhtemelen sorun yağ değil.Aracınızın km si yüksek ise motor tamir isteyebilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2011, 23:09:07 »
mesut bey benim aracımda 96 xeı 59 bin küsürde 2 yıldır bende araç 10 bin km yaptım ara ara yağını kontrol ederim ama hiç eksiltme görmedim bende.Artı bende sizin gibi castrol magnatec + bor power eklemeyi düşünüyorum özellikle bor power da dedikleri gibi performans artışı yakıt tasarrufu sağlıyormu tavsiye edermisiniz bor power ı.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2011, 23:14:57 »
bende bu yağı koydurdum 6000 km oldu ve yağ çubuğu tam yarı çizgide. 10000 km de 1 lt den biraz fazla yakıyor. ama el kitabında 1 lt yakması normal diyor. 1 ltyi geçmeside normal. malum 321binde :) bu yağdan memnunum ben pahalı ama güzel yağ :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2011, 23:15:34 »
bence de sorun yağda değil, megane'da castrol 10-40 yağ kullanıyorum, hiç eksiltme yapmıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2011, 23:37:07 »
mesut bey benim aracımda 96 xeı 59 bin küsürde 2 yıldır bende araç 10 km yaptım ara ara yağını kontrol ederim ama hiç eksiltme görmedim bende.Artı bende sizin gibi castrol magnatec + bor power eklemeyi düşünüyorum özellikle bor power da dedikleri gibi performans artışı yakıt tasarrufu sağlıyormu tavsiye edermisiniz bor power ı

Bor power sadece motordaki sesi azalttı diyebilirim. Yakıt tasarrufu sağladığını söyleyemem. Aslında pek de gerek yok gibi geldi bana.

mesut bey bazı ustalar yada usta sananlar yağ değişimi yapılırken  yağ filtresini yerine tam takmadıklarından dolayı yağ kaçırabiliyor.Hatta bir arkadaş bu şekilde motorunda önemli ölçüde masraf çıkarmıştı.Aracınız park halindeyken altına bakın yağ varmı.Düşündüğüm gibi muhtemelen sorun yağ değil.Aracınızın km si yüksek ise motor tamir isteyebilir.
Aracım 160000 km'de motor konusunda bir sıkıntı yok. sanırım ilk söylediğiniz konu daha ağır basıyor 6 ay pek sorun çıkarmadı. LPG den sonra basınç fazla geldiyse iyi sıkılmayan filtre contasından kaçırmaya başlamış olabilir. Yarın sanayii deyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2011, 08:59:17 »
Dün bir markette gezinirken gördüm, ELF Taxigas 10w/40 LPG'li araçlar için özel formül diye. Benimde dikkatimi çekti, lpg 'li araçlarda yağ eksiltme yaptırmaz, kısa süreli dur-kalklarda motoru en iyi şekilde korur diyor. 10000 km kullanım ömrü var yine ve 4 litre fiyatı 40 tl idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2011, 09:08:02 »
O zaman benim araba hiç yakmıyor haa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2011, 21:31:35 »
Castrol magnatec 10/40 motor yağını bor power ile birlikte 6 aydır kullandım. 10 gün öncesinde LPG taktırana kadar hiç eksiltme olmadı. LPG ile sadece 500 km. yol yaptığım halde bugün 750 gr yağ eksilttiğini gördüm ve ekledim. Acaba LPG li araçlar için daha kalın yağ mı kullanmak gerekli. Aracım 96 Corolla GLİ Otomatik siz ne önerirdiniz? Teşekkürler...
benimde ilk lpg taktırdığımda yarım litre yağ eksiltmişti.daha sonrada eksiltme yapmadı.bende 10w40 castrol kullanıyorum.yalnız bende otomatik yağlama var onunda etkisi olduğu sanıyorum.lpg hararetli ve kuru bir yakıt ilk takıldığında sanırım siboplardaki kurumları filan temizleniyor.sonrasındada biraz yağ yakma olayı oluyor.
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2011, 22:56:38 »
Bugün tamircime gittim. Konuyu anlattım. Filtreyi söktük. Akan yağa baktık sanki çamura dönmüş. Aslında borpower katkıda rengi değiştirebiliyor ama bundan fazlasıyla karşılaştık. Ahmet Bey aynen dediğiniz gibi, yağ ve katkının ayrıca sübapların LPG'ye alışma sürecinden dolayı bunun olabileceğini düşündük. Filtreyi ve yağı komple değiştirdik. Castrol'ün taklitlerinin de piyasada dolaştığını düşünerek ELF Moligraf F1 10/40 marka yağ koyduk. Şimdi sık sık kontrol edeceğim. Bu arada bujileri de kontrol ettik durum çok vahimdi. Onları da komple yeniledik. Çekişte hissedilir bir artışı farkettim. Depoyu fulledim. 1 depoyu bitirip yakıt performansını ölçeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2011, 03:43:44 »
Bugün yine fulledim. 24.7 krş. Yağda herhangi bir eksiltme yok şimdilik. Sonuç: Galiba bundan iyisi can sağlığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2011, 04:20:25 »
mesut bey birde castrol magnatec in kullanma talimatini incelerken internette castrol magnatec le herhangi bir yağ katkısı kullanmayınız diyordu acaba etkileşimden dolayımı öyle çamura döndü bilmiyorum ama .
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2011, 19:31:36 »
mesut bey 10/40 mobil ve castrol her iki yağdada benim araç (98gli) yağ eksiltmişti. sonraki değişimde üzerinde lpg yazan daha kalın yağ konduğunda eksilme olmamıştı. usta bu araçlar lpg de eksiltme yapıyor demişti. şuan 10/40 mobil var araçta 2 bin oldıu çubukta eksilme yok. her beş binde yağı ve filtreyi  değiştiriyorum.