0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hocam bende 50 bin km deyken lpg taktırdım.Şuanda 73 binde ilk km sinden beri 10/40 yag konuluyor araca lpg den sonrada 10/40 yag kondu.Ancak yağ eksiltme falan yok.Sİz sorunu 10/40 yağda aramayın bence başka yerlerde baktırın.
mesut bey benim aracımda 96 xeı 59 bin küsürde 2 yıldır bende araç 10 km yaptım ara ara yağını kontrol ederim ama hiç eksiltme görmedim bende.Artı bende sizin gibi castrol magnatec + bor power eklemeyi düşünüyorum özellikle bor power da dedikleri gibi performans artışı yakıt tasarrufu sağlıyormu tavsiye edermisiniz bor power ı
mesut bey bazı ustalar yada usta sananlar yağ değişimi yapılırken yağ filtresini yerine tam takmadıklarından dolayı yağ kaçırabiliyor.Hatta bir arkadaş bu şekilde motorunda önemli ölçüde masraf çıkarmıştı.Aracınız park halindeyken altına bakın yağ varmı.Düşündüğüm gibi muhtemelen sorun yağ değil.Aracınızın km si yüksek ise motor tamir isteyebilir.
Castrol magnatec 10/40 motor yağını bor power ile birlikte 6 aydır kullandım. 10 gün öncesinde LPG taktırana kadar hiç eksiltme olmadı. LPG ile sadece 500 km. yol yaptığım halde bugün 750 gr yağ eksilttiğini gördüm ve ekledim. Acaba LPG li araçlar için daha kalın yağ mı kullanmak gerekli. Aracım 96 Corolla GLİ Otomatik siz ne önerirdiniz? Teşekkürler... Konuyu yanlış bölüme açtıysam özür dilerim. Sitede arama sekmesini göremedim.