Gönderen Konu: Amörtisör Ve Spor yay Tavsiyesi  (Okunma sayısı 8323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Amörtisör Ve Spor yay Tavsiyesi
« : Ocak 31, 2011, 21:29:16 »
selam TCT ailesi,

yaklaşık 6 aydır  sol arka  amörtisörüm  patlak, artık iyice  gacur  gucur  modunda  olduğundan değişim  vakti geldi, fakat  bunu  yaparkende  alt  tarafı  hem  istediğim gibi  hemde  biraz  daha  sağlamlaştırayım  istiyorum.
4 amörtisör  ve  4  adet spor  yay'a  girme  kararı  aldım. ( artık bende  düşürüyorum arabamı ) :P :P :P

öncelikli durum  tabiki amörtisorden yana, bu konuda  çeşitli konular okudum  genel olarak KYB, TOCİKO  iyiler  arasında  tavsiye edilenler, üç  aşağı beş yukarı tanesi de  100TL den  başlıyor bunların. bir kez daha  sizlerinde  yorumunu alarak  önce  4  adet  amörtisör u  garaja koyayım  istiyorum. asıl en  önemli olan  ise  bu amörtisorleri  hangi  yay ile  süsleyeceğimiz. ben  nacizane  Eibach'ın  Sportline  modelinin sessiz gürültüsüz, içini dışına  çıkarmayacak seviyede  rahatsız  ettiğini biliyorum. ae101  için  var mı bilmiyorum :D , voglant ve apex  düşünmüyorum , zor da  kalırsam  eibach in  pro-kit  i de  olabilir.

sonuç olarak  yorumlar  ve  tavsiyelere  geçebiliriz.
amörtisör  olarak  KYB ve  tociko  hakkında  yorumlar  ve  görüşler
yay olarak ise hepsine  açığım bilgilenmek istiyorum.....

herkese  teşekkür ederim.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

Amörtisör Ve Spor yay Tavsiyesi
« : Ocak 31, 2011, 21:29:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Amörtisör Ve Spor yay Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2011, 08:00:15 »
  Amortisör seçimin kesinlikle çok iyi bence Tunç, aracın tam modelini ver bir araştırayım bakalım. Yay Eibach bulursan çok iyi olur, sonuçta çok sert spor yaylar (diğer marka ve modellerde) Türkiye yollarında yol tutuşu arttırmaktan çok tehlike de yaratabilir zıplamalı oyun şey pardon yol satıhları yüzünden. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2011, 10:54:25 »
Tunç ben 5 yıl Eibach Pro Kit kullandım orta sertlikte ve orta seviyede alçaltır aracı 35mm lik kullanmıştım şuandada aynı yaylarımı Oktay kullanıyor yol tutuşu hem artıyor hemde konforda az kayıp yaşanıyor ;) ha şuan bende H&R 45mm yay var inan çok sert :D

http://www.otosupermarket.com/TOYOTA-COROLLA-E10-SEDAN-HELEZON-KIT-EIBACH-PRO-KIT-SPOR-YAY-E8230-140,PR-28146.html

http://www.sedmarket.com/TOYOTA-COROLLA-SEDAN-E10-13-16-18-20,PR-8373.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2011, 11:30:09 »
Tunç ben 5 yıl Eibach Pro Kit kullandım orta sertlikte ve orta seviyede alçaltır aracı 35mm lik kullanmıştım şuandada aynı yaylarımı Oktay kullanıyor yol tutuşu hem artıyor hemde konforda az kayıp yaşanıyor ;) ha şuan bende H&R 45mm yay var inan çok sert :D

bende  sportline  modelini arıyorum  Mesut abicim ama  bulamadım daha  ae101 ler için. bir de  bu aracı 35mm yada 45mm vs. alçaltıgımızda  çamurluğuma  sürtme  vurma  gibi bir durum olur mu ? çekiçletme  taşlatma  gibi durumlar  oluyormuş, böyle  birşey  yapmak istemiyorum :(
gerekirse 5cm  koyayım ama  yapmayım :)

aslında  TEİN istiyorum ama  860$  o da  kargosuda 170$  çok çok  pahalı :P

Amortisör seçimin kesinlikle çok iyi bence Tunç, aracın tam modelini ver bir araştırayım bakalım. Yay Eibach bulursan çok iyi olur, sonuçta çok sert spor yaylar (diğer marka ve modellerde) Türkiye yollarında yol tutuşu arttırmaktan çok tehlike de yaratabilir zıplamalı oyun şey pardon yol satıhları yüzünden. :)
ae101 98 model Hakan abim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2011, 11:42:16 »
Tunç senin kasada sürtme olurmu bilemiyorum ama orjiinal jant lastik kullanmaycakmısın ? eğer orjinal kullanacaksan sürtmemeli çünkü orjinal yaylar varken arabaya 5 kişi bindiğinde 35mm lik yaydan daha fazla çöküyor araban :D ozaman sürtmediğine göre bunlarlada sürtmez ha ofsetli jant ve geniş taban lastik kullanırsan sürter ozaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2011, 12:03:14 »
yok yok orjinal saç jantlarda  kullanıcam abicim, en fazla  jant alsam  bile  14" den  15"e yükselticem ama  bunun  için  daha  vakit  var. doğru diyorsun  bazeb  bagajı doldurup arkayada 3 kişi ağırlardan  şöyle bindiğimizde  davlumbazda  oluyorum :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2011, 15:44:09 »
Tunç abi geçen cuma bizde 4 amörtisörü 200 TL ye aldık herkes ucuz diyo gerçekten arabanın gidişi değişti virajlara daha rahat giriliyo sende alınca farkedersin şimdiden hayırlı olsun :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2011, 15:48:39 »
Tunç abi geçen cuma bizde 4 amörtisörü 200 TL ye aldık herkes ucuz diyo gerçekten arabanın gidişi değişti virajlara daha rahat giriliyo sende alınca farkedersin şimdiden hayırlı olsun :)

4 tane  200TL mi  hangi marka  nerden  kimden  piişt  Hasancım  söyle  bakim  abine :P

değişir tabi değişmezmi , sen  gel bin benim araca  e30 halt  etmiş arka  tarafı tutamıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2011, 16:11:38 »
Tunç Abi, KYB'lar genelde sert sürüş için tavsiye ediliyormuş, Tokico'lar daha iyiymiş. Ben KYB'yı listeden çıkarttım, Tokico düşünüyorum.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2011, 16:27:14 »
4 tane  200TL mi  hangi marka  nerden  kimden  piişt  Hasancım  söyle  bakim  abine :P

değişir tabi değişmezmi , sen  gel bin benim araca  e30 halt  etmiş arka  tarafı tutamıyorum :D
Tunç abi Cross marka amörtisör aldık ama babam nerden aldı bilmiyorum akşam sorar yazarım 200 tl tuttu işçilikle beraber :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2011, 23:24:31 »
Tunç Abi, KYB'lar genelde sert sürüş için tavsiye ediliyormuş, Tokico'lar daha iyiymiş. Ben KYB'yı listeden çıkarttım, Tokico düşünüyorum.

bana  KYB iyi  gelir  o zaman canım  kardeşim :) :) , biraz daha  bilgi  toplayım 2  markadan biri  olucak  bakalım ;)

Tunç abi Cross marka amörtisör aldık ama babam nerden aldı bilmiyorum akşam sorar yazarım 200 tl tuttu işçilikle beraber :D

cross  ne  len :D , h,ç  duymadım  dur  bi araştırayım ama  düşünmücem  sanırım :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2011, 15:33:52 »
Pardon abi Monroe markaymış :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 25, 2014, 13:19:38 »
mesut abi h&r baktım adamları aradım ama fabia 5j için hale hazırda ellerinde yokmuş. ben gene eibach diyorum. son gönderdiğim yayları uygun görürsen önce türkiye'de bakacağım. olmassa en kötü yurt dışından sipariş edeceğim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2014, 13:28:30
mehmet ali abi senide bu taraflara alabilirsek. hani fabia 5j sen bilirsin :D

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2014, 09:52:15
bir firma buldum tuning, modifiye yapan. adamların stoklarında baya bir yay çeşidi var. sahibinden mesaj attım dedim böyle böyle bir aracım var eibach yay takmak istiyorum. aracıma uygun elinizde var mıdır acaba şeklinde. varsa link atabilir misiniz hani şu marka şu model aracınıza uygun olur araştırma maksatlı. çünkü çoğu yerde aracıma uygun bulamamıştım. bu sabah yetkiliden şöyle bir mesaj geldi:
işçilik dahil 700 tl.

!!?????..

iyide ben fiyat sormadım ki. verilen cevap benim sorumla uzaktan yakından alakası yok. işte en çok ben buna kızıyorum. türk ustalarının türk işçilerinin bu tutumuna. cevap yazmak mı istemiyorsun o zaman bizde yok kardeşim yaz sende kurtul bende kurtulayım.
vakit bulursam arayacağım bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.