Gönderen Konu: Yol bilgisayarı sorunu  (Okunma sayısı 1938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Yol bilgisayarı sorunu
« : Ocak 31, 2011, 18:19:26 »
Merhaba 2000 model toyota yarisimin yol bilgisayarında sorun var galiba.
Gaza bastığımda artacağına azalmaya başladı ve gazdan ayağımı çekince yakıt artıyor gösteriyor acaba neden yapar bunu?
Önceden araç dururken ---- şeklinde idi şimdi ise 0 lt gösteriyor bir sorun var acaba bu sorunu nasıl çözerim sanayide ustaya götürdüm bi sorun bulamadı ama servise götürmedim.Servis bunu çözer mi neden yapar acaba?

Toyota Club Türkiye

Yol bilgisayarı sorunu
« : Ocak 31, 2011, 18:19:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol bilgisayarı sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2011, 18:56:31 »
şamandıra bozulmış olabilir bence.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2011, 20:20:28 »
şamandıra bozulmış olabilir bence.
Şamandıra ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünki lpg iken araç göstermemesi gerekirdi ama önceden lpg dede benzinde de gösteriyordu lpg de iken 2-3 lt daha fazla gösteriyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2011, 16:52:34 »
Bilgisi olan bi arkadaş yok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2011, 21:22:55 »
emin değilim ama ayardan olabilir. yarisi bilmiyorum ama avensisin yol bilgisayarında iki ayar var. biri 100km de ki yakıt tüketimini gösteriyor, biri 1 lt benzin ile gidebileceğin km yi gösteriyor. birincisinde gaza basınca değerler yüksek gösterirken ikkincisinde değerler düşük çıkıyor. tabi yarisin yol bilgisayarı nasıl bilmiyorum. o şekilde bi ayar değişikliği yapılmış olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2011, 23:21:06 »
yaristede öle benim sorunum gaza basınca yakıt düşüyor gazdan ayağını çekince artıyor
Hala bi bilgisi olan yok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2011, 23:51:19 »
ufuk aracında arıza sorun yok sadece ayarı degiştirilmiş birazcık kurcala ugraş eminim eski ayarını bulursun. eger bozuk olsa arızalar şöyle olur 1. murekkebi karışır yazıları okuyamzsın 2. letler patlar ışık yanmaz 3. ekran bom boş olur hiç bişey görünmez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2011, 02:25:45 »
ufuk aracında arıza sorun yok sadece ayarı degiştirilmiş birazcık kurcala ugraş eminim eski ayarını bulursun. eger bozuk olsa arızalar şöyle olur 1. murekkebi karışır yazıları okuyamzsın 2. letler patlar ışık yanmaz 3. ekran bom boş olur hiç bişey görünmez..
Hafta sonu tekrar bakayım ama zaten yol bilgisayarına bir şey yapamıyorsun benim bilğidim ama bilmiyorum biraz kurcalayım iyice bozbilirsem demek ki tamiride bozduğum şeklin tersi yolu olacaktır :D Nerde sorun bi bulabilsek tamamdır ben hafta sonu biraz uğraşıcam bi bakalım inşaallah öledir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2011, 00:37:46 »

[/quote]
emin değilim ama ayardan olabilir. yarisi bilmiyorum ama avensisin yol bilgisayarında iki ayar var. biri 100km de ki yakıt tüketimini gösteriyor, biri 1 lt benzin ile gidebileceğin km yi gösteriyor. birincisinde gaza basınca değerler yüksek gösterirken ikkincisinde değerler düşük çıkıyor. tabi yarisin yol bilgisayarı nasıl bilmiyorum. o şekilde bi ayar değişikliği yapılmış olabilir
Erdal cok tesekkur ederim dediğin gibi imiş ayarlarini babam bozmuş galiba :) gerçekten canimi sıkıyordu düzeldi sonunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2011, 00:39:55 »
Coşkun cok tesekkur ederim sanada sen ariza yok demesen bakmazdim ayarlarina cok sağol arkadasim simdi düzgün eskisi gibi calisiyor