Gönderen Konu: EBC Spor fren,otto eksoz,sparco yarış koltuğu yardımm(Ankara)  (Okunma sayısı 4949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2000 model toyota yaris 1300 cc aracıma :
1-EBC fren diski ve yeşil balata takmak istiyorum ancak aklıma bi kaç soru geldi?
-Aracım abs olmadığı için acaba frenler daha iyi tutacağından araç kızaklama yapar mı?
-Arka frenler kampana oluyor galiba ismini tam bilmiyorum işte arkaların balataları var mıdır?

Otto yanık uçlu veya korbonfiber olanını alacağım hangisini tavsiye edersiniz?Benim yanık uçlu hoşuma gidiyor ama karbon olanda hafif.
Birde Ankara da bu eksozu nerden alabilirim.

Orjinal Sparco yarış koltuklarını Ankarada nerde bulabilirim?Bu koltuklar aracıma tam oturur mu acaba ?Sitede kullanan var mı sabit kırmızı modelini düşünüyoru nasıl rahat mıdır?Bir dez avantajı var mıdır?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: EBC Spor fren,otto eksoz,sparco yarış koltuğu yardımm(Ankara)
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2011, 04:42:59 »
Forum bu aralar ölü galiba :D
-Eksoz sebring slincerlı modeli aldım
-Yarisin ebc arka balata yokmuş ön performans diskte olmayabilir galiba yoksa taktırmıcam zaten frenlemesinden memnunum ama performans olursa daha kısa sürede durmak süper olurdu.Bazan 5 cm min bile faydası oluyor.Satıcı kızaklama yapmayacağını söledi lastikle alakalı imiş bu durum.
-Koltukları daha henüz kullanandan yorum alamadım ancak koltuk markasını recaro veya bride alacağım sanırım.İkisinden birisi olucak galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2011, 05:06:58 »
Valla şaşırdım açıkçası aracınızla ralliye falan mı katılmayı düşünüyorsunuz acaba ? :D
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2011, 05:41:49 »
Valla şaşırdım açıkçası aracınızla ralliye falan mı katılmayı düşünüyorsunuz acaba ? :D
Neden şaşırdığınızı anlamadım ama fren için ise fren hayat kurtarır koltuk için ise zevk meselesi anlıcan yarışlık bi şey yok yani turbo felan desen belki yarışlık olurdu :D
Sorunuza ise hayır katılmayı düşünmüyorum aracımı sadece daha zevkli kılmak istiyorum yarisin o standart ve rahatsız edici koltuklarından kurtulup spor bir görünüme sahib ve daha iyi duran bi araç olsun istiyorum sadece :D
Sorun şöle olsa idi yarise değer mi bunca masraf toyota gibi sağlam ve az yakan 2000 model bi araç olmadığı için değer :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2011, 10:59:46 »
Neden şaşırdığınızı anlamadım ama fren için ise fren hayat kurtarır koltuk için ise zevk meselesi anlıcan yarışlık bi şey yok yani turbo felan desen belki yarışlık olurdu :D
Sorunuza ise hayır katılmayı düşünmüyorum aracımı sadece daha zevkli kılmak istiyorum yarisin o standart ve rahatsız edici koltuklarından kurtulup spor bir görünüme sahib ve daha iyi duran bi araç olsun istiyorum sadece :D
Sorun şöle olsa idi yarise değer mi bunca masraf toyota gibi sağlam ve az yakan 2000 model bi araç olmadığı için değer :D
:)

Koltukları anlarım hem rahatsız hemde yanal desteksiz olduğundan kullanımı zor olabilir ama frenler en azından şimdilik gereksiz gibi. Yani gereksiz değil de acele edilmiş gibi olur. Aracın performansı artmadığı sürece güncel frenler yeterli olur gibime geliyor. Tabi frenlerinden memnun değilseniz orası ayrı :)
Mesela benim benzinli bir aracım olsa egzozdan önce yapacağım iş sağlam bir açık hava filtresi takmak olurdu. Sonra komple ara susturucu ve kat iptalli komple egzoz olurdu. Tabi bunlardan önce eğer yoksa sağlam bir yay-jant kombinasyonu mesela. Sonra motoru didiklemeye başlar performans aldıktan sonra frenlere iyileştirme yapardım.

Tabi araç sizin dediğim gibi frenleri yetersiz geliyorsa sistemi değiştirmek istemeniz hakkınız :) Ama Abs'siz bir sistemde ne kadar başarılı olur onu bilemicem. Belki kaliteli bir lastikle daha iyi performans alabilirsiniz güncel frenlerinizden bence bunuda düşünün derim :)
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2011, 12:36:17 »
Araç 2000 model toyota yaris zıkkıma bir şey yapılmıyor ama kilometresi düşük aracın o yüzden hiç orjinalliğini bozmak istemiyorum araca yapılmaz diye bir şey yok tabi ama çok zahmetli ve aracı saterken yaptığım masraf ve emekde boşuna gider o yüzden koltukları satarken sökerim zaten bayadır uğraşıyorum iki senede baya tatlı oldu dış görünüş olarak ama bu arabaya edeceğim masrafla alacağım en fazla taş çatlasın 15 bg -20 bg ile üstüne o masrafı ekler bi vti alırım mg zr 160 alırım biraz daha ekler colt czt alırım onları modeifiyhe etmek çok daha mantıklı araç modeifiye için yapılmamış motoru çok temizken zevkini almak istiyorum satcaktım son anda vaz geçtim zaten bi 5000 -10000 tl biriktirip audi s3 almak istiyorum.O yüzden bir iki sende daha toyotamla çok bızıklamadan yollardayım
Tabi frenlerden memnunum ama dah iyi bi fren istiyorum daha tatminkar edici olsun ben 5 cm e 5 cm derim fren bu araçta en önemli parçalardan biri 15 lenso ile hankook impetus ventus k112 idi galiba dünyanın en iyi frenleme lastiği diye aldık ne kadar doğru orası bilinmez ama bi daha ki sefere yine michlenden  şaşmayacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2011, 12:50:32 »
otto egsoz un esprisi ne? lastik fren disklerinden daha çok fark ediyor frenlemede tabi araca göre değişir ama yaris için iyi bir lastik güzel bir taban seçimi sana 5 değil 10 cm farkeder :) yarış koltuklarını internetten uygun fiyata alabilirsin ama ölçülerine dikkat et sonra tavana değmesin üst kısımları :D
1.4 D4D auris xenon-perde-spoiler (chip tuning-led stop-marşpiye-arka tampon altı rüzgarlık) bunlarda yapılacaklar listesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2011, 12:54:17 »
yarış koltuğunu rallicilerden almayı bi araştırın bence, çıkma olarak ucuza bulabilirsiniz
bakın burda satılık koltuk ilanları da var, size uygun bir tane bulabilirsiniz belki
http://www.rallivideo.com/forums/index.php?showforum=23&prune_day=100&sort_by=Z-A&sort_key=last_post&topicfilter=all&st=0
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2011, 14:46:21 »
otto egsoz un esprisi ne? lastik fren disklerinden daha çok fark ediyor frenlemede tabi araca göre değişir ama yaris için iyi bir lastik güzel bir taban seçimi sana 5 değil 10 cm farkeder :) yarış koltuklarını internetten uygun fiyata alabilirsin ama ölçülerine dikkat et sonra tavana değmesin üst kısımları :D
yarisin tavan yüksek ama yinede dikkat ederim teşekkürler
yarış koltuğunu rallicilerden almayı bi araştırın bence, çıkma olarak ucuza bulabilirsiniz
bakın burda satılık koltuk ilanları da var, size uygun bir tane bulabilirsiniz belki
http://www.rallivideo.com/forums/index.php?showforum=23&prune_day=100&sort_by=Z-A&sort_key=last_post&topicfilter=all&st=0
oğuz bey çok iyi oldu teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2011, 02:20:53 »
EBC greenstuff ben kullaniyorum.
Lastikler yeni ve kaliteli lastiklerse fazladan bir kizaklama olusmaz. Eger süspansiyon sistemi düzgün durumda, yeni fren hidroligi kullaniliyorsa ve lastikler iyi ise fren mesafesini önemli bir miktar kisaltabilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2011, 07:45:35 »
EBC greenstuff ben kullaniyorum.
Lastikler yeni ve kaliteli lastiklerse fazladan bir kizaklama olusmaz. Eger süspansiyon sistemi düzgün durumda, yeni fren hidroligi kullaniliyorsa ve lastikler iyi ise fren mesafesini önemli bir miktar kisaltabilir.
Murat abi peki ömrünün ne kadar olduğunu biliyor musun ve bu balatayi aracin normal disklerine talabiliyor musun.  Sen kullanan biri olarak ilk taktiğinizda eski firene nazaran bi uçurum fark olur dedi satici ama benim aracin disk boyu iki tane imiş eğer performans modeli olursa onu alacagim eğer diğer seçenekse normal ebc nin diski varmis sadece bende normal olana para vermek istemiyorum eğer bu balatayi normal disklere zarar vermeden kullanılıyorsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2011, 14:37:32 »
Benim disklerim normal disk degil; Tarox G88.

Teorik olarak fren mesafesini 9 metre kisalttigi söyleniyor. Bence 3-4 metre civarinda kisaltiyordur. Daha fazla degil.
Ömrünün ne oldugunu bilmiyorum; daha yeni takildi. Ama tahminim 30-40bin km problemsiz gidecegi. Daha önceden Tarox Corsa kullandim. 60bin km gitti. Ayni mü'ye sahip; 0.55 olmasi lazim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2011, 00:30:50 »
3 - 4 metre hayat kurtarir murat abi ben frenlerimden cok memnunum ama 4 metre daha çabuk durduran bi firen kullanmak isterim acikcasi amacim zaten yarisle yarismak degil sadece kendimi daha güvende hissetmek cok tesekkur ederim bilgi verdiğin için satici bana %15 dedi fabrika bunu %5 fazla diyorsa saticida %5 fazla diyorsa %5 azaltıyordur muhakkak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2011, 01:48:29 »
Balata en ucuz fren modifikasyonu. Eger eski balatalar bittiyse neden olmasin.
Genelde frenleri özel ürünlerden seciyorum; en önemli parcalardan birisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2011, 18:42:26 »
Bu konuda bir güncelleme yapayim. Alfa'yi kardesim kullaniyor ve sabahlari frenler sogukken cok tutmadigini ve biraz isindiktan sonra oldukca iyi tutmaya basladigini söylüyor. Sanirim isindikca sürtünme katsayisi artiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2012, 10:59:34 »
Bu konuda bir güncelleme yapayim. Alfa'yi kardesim kullaniyor ve sabahlari frenler sogukken cok tutmadigini ve biraz isindiktan sonra oldukca iyi tutmaya basladigini söylüyor. Sanirim isindikca sürtünme katsayisi artiyor.
Aslında ısınan yüzeyin sürtünmesinin azalması lazım, bilardo masalarını ısıtırlar mesela top daha uzun mesafe hareket etsin diye. Belki Lastiklerin ısınmasından dolayı yer ile temas şekli daha yumuşak ve kavrayıcı oluyordur. Zaten balatalardaki aşırı ısı belli bir süre sonra yüzey gerilimini bozup daha kötü frenlemeye neden oluyor.
Will you live forever Ephialtes!!!