Anket

Evlilik düşünceniz?

Evlilik iyidir.
Evlenmemek lazımdır.

Gönderen Konu: Evlilik.  (Okunma sayısı 12512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Evlilik.
« Yanıtla #120 : Şubat 10, 2011, 16:12:50 »
Sizce ben ne düşünceyle koymuşumdur? Olumlu mu, olumsuz mu?

Nolumsuz :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Şubat 10, 2011, 16:12:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Şubat 10, 2011, 19:21:52 »
  Bence ''Olumlu'' diyorsundur.
 Doğru kişi ile, hayattaki herşeyi, iyi, kötü, zor, kolay, üzücü, mutlu, duygusal, kalben, sözle, kulakla, gözle, tenle paylaşabiliyorsak bence Evlilik çok güzel birşey. Bunun dışında hiç ama hiç gerek yok, zaman her halukarda geçiyor, yalnızkende, birisinlede. Yani evlilik zamanı geçridiğin, ortalama birşey olmamalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #122 : Şubat 10, 2011, 22:20:39 »
Ya düşünüyorumda Evlilikte aşktan önce mantık gelir.Bence şimdi forumda boşanma durumu yaşamış abilerim,ablalarım var durumlarını bilemem ama benim evleneceğim kişiyle ben ayrılmak istemem ben tabii ölüm dışında,Oda Allahın emri zaten.Forumda hayatında hiç kürek çekmiş insan varmıdır bilmiyorum.Ama bence evlilik iki kişinin kürek çekmesine benzer birisi kürek çekmeyi bırakırıp kayıktan ayrılırsa  öbürü tek kürekle sadece daire çizip olduğu yerde döner sadece.Evlilik kesinlikle sakadat,sevgi ve saygı'nın birleşimi sonucu gerçekleşmelidir.Bu süreçte ince elenmeli sık dokunmalıdır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Şubat 10, 2011, 22:33:37 »
fikralar ve karikaturler konusuna yazacaktim bunu ama; bu konuya daha cok uyuyor  :)

Evin hanımı gece yarısı uyanır ve kocasının yatakta olmadığını
farkeder. Yataktan kalkar ve kocasını mutfakta bulur. Koca dalgın-dalgın kahve içmektedir ve aklı cok uzaklardadır. Üstelik gözlerinden yaş gelmektedir.

"Ne oldu sevgilim?" diye sorar kadın.

"20 yıl önceki ilk buluşmamızı hatırlıyor musun?" der adam.

"Tabi" der kadın.

"16 yaşındaydın o zaman. Arka koltukta sevişirken baban basmıştı bizi".

"Evet hatırlıyorum."

"Babanın silahını yüzüme dayayıp -ya kızımla evlenirsin ya da 20 sene
hapiste yatarsın- demesini de hatırlıyor musun?"

"Hatırlamaz mıyım..."

Adam yanağındaki gözyaşlarını silerek:

"Biliyor musun, bugün hapisten çıkmış olacaktım..."

::)
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Şubat 10, 2011, 23:03:34 »
Evet evet
Evlendıkten sonra gercekten zaman daha hızlı gecer oldu :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Şubat 10, 2011, 23:06:58 »
Nolumsuz :D

Nasıl da bilir ablasını bak yaa :lol:

Şahsen ne olursa olsun değecek insan varsa hayatında "hayattaki herşeyi, iyi, kötü, zor, kolay, üzücü, mutlu, duygusal, kalben, sözle, kulakla, gözle, tenle" paylaşabiliyorsan neden evlenme gereğinde hissedesin ki. Evlenmek nedir? Bağlar mısın kendine sevdiğini? Hiç kusura bakmayın yüzükle kağıtla olacak işler değil bunlar. Şahsen aile yapıma ters olmasa, çocuk düşünene kadar kimseyle evlenmem. Şuan için sevdiğimle, ciddi düşünebileceğim biriyle zamanı geldiğinde özgürce yaşayabilmek için yapmam gereken bir zorunluluk "evlenmek".
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Şubat 10, 2011, 23:08:14 »
Nasıl da bilir ablasını bak yaa :lol:

Bilmezmiyim ben ablamı ya :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corollove
    • Security Lab.
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #127 : Şubat 11, 2011, 00:35:32 »
Sıkıntıya girmeye ne gerek var,
evliliğe yatırılacak parayı corolloma yatırırım, ondan daha iyisinimi bulucam =)
Security Staff

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #128 : Şubat 11, 2011, 01:31:24 »
Sıkıntıya girmeye ne gerek var,
evliliğe yatırılacak parayı corolloma yatırırım, ondan daha iyisinimi bulucam =)
:alkis:  :alkis:
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Şubat 11, 2011, 02:04:31 »
Bugün şartlarım olgunlaşsa yarın evlenirim (karşılıklı varsa). :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Şubat 11, 2011, 02:19:31 »
bana göre: insan hayatında iki kez hata yapar; birincisi evlenmek,ikincisi çoluk çocuk sahibi olmak.........birinci hatayı yaptık; ikinci hatayı yapmamak için 8 yıldır direniyorum......
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Şubat 11, 2011, 05:56:28 »
Dünya'nın yaşı ortalama 5.5 milyar yıl,insanlık tarihin yaşı ortalama 1.8 milyon yıl,anatomik olarak çağdaş insanın yaşı ise 130 bin yıldır.
Günümüzden 12 bin yıl öncesi yani Neolitik Çağ'a kadar insanlar avcılık-toplayıcılık ile uğraşmışlar,yerleşik hayata geçmemişlerdir.
Neolitik Çağ'da ilk defa insanoğlu yerleşik düzene geçmiş(örnek Urfa Göbeklitepe),tarım faaliyetlerine başlamış,bir kısım hayvanı evcilleştirebilmiş,günlük hayatta kullanabilecekleri pratik alet ve eşyaları üretmeye başlamışlardır.Bundan dolayı bu çağda mülkiyet bilinci gelişmiştir.İnsanoğlu mal sahibi olunca(toprak,süs eşyası,evcil hayvan,ev,eşya vb.) sahip olduğu metaları kan bağı olan birilerine dolayısı ile evlatlarına bırakma iç güdüsü ile hareket etmiş ve primitif ölçekte de olsa evlilik kurumunun temelleri atılmıştır.Bunda dahi sahiplikten ileri gelen mülkiyet bilinci etkili olmuştur.Neolotik Çağ'dan önce yani avcılık-toplayıcılık zamanlarında mülkiyet bilinci var olmadığı için evlilik de yoktu.Haaa evlilik çok mu gerekli?Bilemem.Olsa da olur olmasa da.Fakat derim ki;

Evleniniz,eşiniz iyi biri çıkarsa mutlu,kötü biri çıkarsa filozof olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Şubat 11, 2011, 07:11:48 »
  Taylan, gerçekten benzetmek çok hoş olmuş, evlilik, hayat kürekli kayık gibidir. Bırak ki birisinin küreği bıraktığını düşünmeyi, o kürekler uyumlu çekilmez ise sandal bir o yana, bir bu yana gider. Böyle hallerde tek başına kürek çekmek en iyisidir bilirsin.

Nagihan, seni Kıbrıs'a yollayalım. (aslında bende çok farklı düşünmüyorum :) )

Evlilik aslında toplumun yapısı için de çok önemli ve gerekli bir kurumdur da bence. Toplumun düzeni, huzuru, geleceği bu temel taşlar olan bireylerin kurdukları hayat birlikteliği ve onların meyveleri ile şekil bulur, gelişir, kendine yön çizer. Tabi burada evliliği kağıt ve belge olarak değil, insanın kendine ve birisine (eşine) verdiği söz olarak görmek lazım bence en başta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #133 : Şubat 11, 2011, 08:26:31 »
  Taylan, gerçekten benzetmek çok hoş olmuş, evlilik, hayat kürekli kayık gibidir. Bırak ki birisinin küreği bıraktığını düşünmeyi, o kürekler uyumlu çekilmez ise sandal bir o yana, bir bu yana gider. Böyle hallerde tek başına kürek çekmek en iyisidir bilirsin.

Nagihan, seni Kıbrıs'a yollayalım. (aslında bende çok farklı düşünmüyorum :) )

Evlilik aslında toplumun yapısı için de çok önemli ve gerekli bir kurumdur da bence. Toplumun düzeni, huzuru, geleceği bu temel taşlar olan bireylerin kurdukları hayat birlikteliği ve onların meyveleri ile şekil bulur, gelişir, kendine yön çizer. Tabi burada evliliği kağıt ve belge olarak değil, insanın kendine ve birisine (eşine) verdiği söz olarak görmek lazım bence en başta.

O yüzden  doğru kürekçiyi dikkatli seçmek lazım :) tabi ne kadar dıkkat etsende yanlış yol arkadaşıda seçebilir insan ona lafım olamaz.
Beraber yaşam olayına gelirsek (şahsi görüşüm)
Büyüklerimiz boşuna nişan dönemini çıkarmamış :) Ne bileyim ben o kadar modern olamamışımdır belki.Ama çevremde bir bayan yada erkek arkadaşım,akrabam bu tarz yaşamı seçse doğru karşılamam ne yalan söyleyim.Türk toplum yapısına aykırı bir kere bize gelmez öyle şeyler :) Benim dini inancım,Kadınların baş tacı edilmesi gerekli olduğunu söyler.Her türk erkeğide baş tacı edebilecek bir kadını babasının evinden beyaz duvakla,belinde kırmızı kurdele ile almak ister...(sözüm meclisten dışarı tabii)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Şubat 11, 2011, 08:30:47 »
İslam dininde, Kur'an- Kerim'de geçtiği üzere ilk insan Hz. Ademdir. Yaşamına, cennette başlamıştır. Cennet gibi mükemmel, kusursuz bir yerden dünyaya gönderilmiştir.

Şimdi bu durumda 180 milyon yıl öncesinin insanı çağdaş değildi diyerek ilk insanı yani cennette yaşamış, en nezih ortamda yaşantısını sürmüş bir peygamberin hakkını yemiş oluruz diye düşünüyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #135 : Şubat 11, 2011, 09:47:06 »
evlilik konusu, tam da benim şu an içinde bulunduğum durum, yazayım mı yazmayım mı tereddütlerde bulundum sonra yazmaya karar verdim.
34 yaşındayım şu an 10 yıllık bir ilişki, 2-3 yıl evlilik, 2 yaşında çocuk, 5 aydır ayrıyız eşimden boşanma davası devam ediyor.
evlilik amaçlı başladı ilişkimiz baştan beri, hayatımızı ona göre yönlendirdik, evlendik ama olmadı çevre mi etkiledi bilemiyorum ayrılmak istedi eşim benden, ortada sorun vardır elbet ama çözümsüz degil ama sorunları ortaya bile koyamıyor, bitti diyor ötesi yok, çocuğa üzülüyorum en çok, hiç suçu günahı yokken dünyaya geliyor ve büyüdüğü zaman görecek ki anne-baba ayrı, şimdiden hissediyor herşeyi zaten, sonra yıllarıma yanıyorum fakat yaşanacakmış diyorum, en son hayırlısı ne ise o olsun diyorum,
evlilik bence yaşamımızın bir gereği, yeniden evlenirim diye düşünüyorum...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Şubat 11, 2011, 09:52:45 »
Hayırlısı olsun, herşeyi geçerim ama sizin durumda önemli olan çocuğun psikolojisi. Çiftler karşılıklı anlaşmış yada anlaşamamış bu işin detayları karmaşıktır her evlilikte. Umarım çok geç değilse yaşananlar unutulur birer ok saplanır, herşey yoluna girer. Uzun süre birliktelik, ardından evlilik ve birde çocuk... Ardından hüsran... Allah yardımcınız olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
« Yanıtla #137 : Şubat 11, 2011, 10:06:13 »
Şöyle bi yazılanları okudum. Herkez farklı farklı bakmış bu ankete. Benim fikrim de şu: 30 yaşındayım. Evlenmemiş olsaydım bu kadar yıl ne yapardım. Hayatttaki amacım ne olurdu? Valla düşündükçe uzayabilecek bir konu. Ama bence evlilik iyidir. :)
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Şubat 11, 2011, 10:37:41 »
iyi bir eş iyi bir sevgili olmalı;iyi bir sevgili iyi bir arkadaş olmalı....Sonuçta insan akıllı olmalı ve mutlu olmak yasa mutluluğu perçinlemek için evlenmeli....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Şubat 11, 2011, 14:06:12 »
evlilik konusu, tam da benim şu an içinde bulunduğum durum, yazayım mı yazmayım mı tereddütlerde bulundum sonra yazmaya karar verdim.
34 yaşındayım şu an 10 yıllık bir ilişki, 2-3 yıl evlilik, 2 yaşında çocuk, 5 aydır ayrıyız eşimden boşanma davası devam ediyor.
evlilik amaçlı başladı ilişkimiz baştan beri, hayatımızı ona göre yönlendirdik, evlendik ama olmadı çevre mi etkiledi bilemiyorum ayrılmak istedi eşim benden, ortada sorun vardır elbet ama çözümsüz degil ama sorunları ortaya bile koyamıyor, bitti diyor ötesi yok, çocuğa üzülüyorum en çok, hiç suçu günahı yokken dünyaya geliyor ve büyüdüğü zaman görecek ki anne-baba ayrı, şimdiden hissediyor herşeyi zaten, sonra yıllarıma yanıyorum fakat yaşanacakmış diyorum, en son hayırlısı ne ise o olsun diyorum,
evlilik bence yaşamımızın bir gereği, yeniden evlenirim diye düşünüyorum...
Allah, sizin ve çocuğunuzun yardımcısı olsun.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.