Gönderen Konu: Soğuk Iken çalıştırma  (Okunma sayısı 2142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Soğuk Iken çalıştırma
« : Ocak 03, 2008, 17:27:26 »
meraba.aracım 2005 corolla, bi sorunum var.sabahları araba soğuk iken marşa başladığımda altan (sanki ekzosdan gibii...)etrafa vuruyor gibi ses yapıyor.araba ısınınca çok değil 2-3 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda sesyok..fikri olan var ise,yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Soğuk Iken çalıştırma
« : Ocak 03, 2008, 17:27:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2008, 22:49:48 »
Konuyu çok iyi anlatamamışsınız sanırsam.Ne gibi bir ses geliyor?
Ne kadar sürüyor?Aracı çalıştırım 3 dakika sonra kapatıp tekrar mı çalıştırıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2008, 18:14:01 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Konuyu çok iyi anlatamamışsınız sanırsam.Ne gibi bir ses geliyor?
Ne kadar sürüyor?Aracı çalıştırım 3 dakika sonra kapatıp tekrar mı çalıştırıyorsunuz?
[/quote]
teşekürleer arkadaşım..araba soğukken çalıştırırken ses yapıyor çalıştıktan sonra değil. ama araba ısınıyor mesala 5 dk sonra istop edip marşa  bastığımda ses yok.not: ses altan kabinin altından sanki difransiyel, egzoz  gibi sanırım. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2008, 02:53:16 »
Bir kanala çekip egzoz vs. yi sallamaya çalış. Soğukken ilk çalışmada araç motoru sarsılabilir. Gevşek somun olan yerleri tespit et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2008, 17:08:52 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Bir kanala çekip egzoz vs. yi sallamaya çalış. Soğukken ilk çalışmada araç motoru sarsılabilir. Gevşek somun olan yerleri tespit et.
[/quote]
çekip baktım..egzozuda salladım ama ordan değil..zaten başka bi yer gözük müyor..dediğin gibi olabilir mi bil miyorum soğuk iken yapıyor bugün çalıştırdım 1-2 km giderken sarsıntıdanda  yapmaya başladı.önceden sadece çalıştırırkenti.teşekkür derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2008, 00:53:58 »
bende de 2005 coralla var,benzer bir ses benim arabadanda geliyor,sabahları -15 derece falan oluyor,çalıştırdıktan sonra geri viteste hareket edince alt arka taraftan bir vurma sesi geliyor,eksoz vuruyor diye tahmin ediyorum,hafta içi servise götüreceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2008, 16:11:58 »
illk problem motor takozu olabilir eger eksozdan yapmıyorsa diğer problemde arka fren balatalarından yapabilir okadar soğukta balatalar yapışıp giderkende bırakmamaya çalışarak zorla motor gücüyle gidebilir bu yüzden bir ses çıkabilşr bunlar benim kişisel görüşlerim okadar soğukta arabayıel freni çekmeyeceğiz bir yerde bırakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2008, 21:46:48 »
Çok soğuk olduğu için el frenini akşam çekik durumda bırakmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Soğuk Iken çalıştırma
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2008, 17:19:05 »
Alıntı yapılan: Fatih Yetim
bende de 2005 coralla var,benzer bir ses benim arabadanda geliyor,sabahları -15 derece falan oluyor,çalıştırdıktan sonra geri viteste hareket edince alt arka taraftan bir vurma sesi geliyor,eksoz vuruyor diye tahmin ediyorum,hafta içi servise götüreceğim
[/quote]
evet fatih bey..sanırım sorunumuz aynı... galiba bugün buldum nedenini... kanala çekip baktık egzozu tutan lastikler den gibi.aşınmış olacak ki altta dikey bir demir gibi birşey var ona çarpıyor.arba soğuk iken sarsıntıdan.ben de  bir ara götüreceğim servise.servisten sonra sonuçları yazarsanız sevinirim.teşekkürler