Corolla neyse Auriste o bence. Sadece bagajımız eksik 
Maalesf ki tam olarak öyle değil. Araç özelliklerinde ufak ta olsa bazı farklılıklar var ki bunlar beni rahatsız etti açıkçası. Belki bunun sebebi ALJ Türkiye'dir. Orasını tam olarak bilemiyorum.
1- Auris te çelik jantlar nerdeyse her donanım paketinde standart olarak sunulurken, Corolla'da sadece Elegant paketinde var.
2- Auris'te 4 cam otomatik olarak indirilip kaldırılabilirken, Corolla'da sadece sürücü camı otomatik.
3- Auris'te dijital klima çift bölgeli iken, Corolla'nın öyle bir opsiyonu yok.
4- Auris'te bagajı dışarıdan elle açabilirken, Corolla'da sürücü koltuğunun yanındaki koldan veya anahtardan açılabiliyor.
Belki başka farklar da vardır ama Corolla HB ten sonra Corolla sedana geçince gözüme ilk çarpanlar bunlar oldu.
Corolla ile Auris ayni olmasina ayni da bugunku Toyota ile dunun Toyotasi ayni degil...
Corolla ile Auris ayni olmasina ayni da bugunku Toyota ile dunun Toyotasi ayni degil...
Evet , asıl mesele bu sanırım...
bunu doğal karşılamak lazım ama bence...
neticede motorları, şanzımanları aynı sağlamlıkta ve kalitede bugünkü toyotaların , ama teknoloji ilerledikçe ve teknoloji arabaların içine de girmeye başladıkça ister istemez sorunlar da artıyor, arabalarımız her geçen gün mekanik araçlar olmaktan elektronik araçlar olmaya doğru yol alıyor, bu da çeşitli arızaları beraberinde getiriyor, mmt şanzımanlarda da aynı olay var, neticede ne kadar çok elektronik o kadar arıza demek...
Kesinlikle kalite altında felan değildir. Başta çoğu kişi bu aracın yerli üretim olduğundan dolayı kalitesinin düşük olduğu kanısına varıyor ve kesinlikle alakası yok bununla. Bazı markaların servisteki mekanik ustaları bu aracın iç malzemesinin yerli üreticiler tarafından imâl edilmesinden dolayı kalitesiz olduğunu söylüyor hatta. Aracın iç kısımlarından sesler gelebilir sallantılarda, bu kalitesiz olduğunu göstermez bence. Kullanılan malzeme gayet iyi, plastik aksamlar sağlam duruyor, sürüş esnasında direksiyondan tutun vites koluna kadar araç konforunu her şekilde gösteriyor zaten. Ayrıca kendi sınıfında hem rüzgarı en iyi saptıran hem de virajı en iyi şekilde kavrayabilen araç olduğunu söyleyebilirim.
Türkiye de yılda 300-400 bin otomobil üretiliyor bunların yüzde 90 ını ihraç ediliyor. Ve bu üretim miktarı her geçen yıl katlanarak artıyor. Bizim üretim kalitemiz beğenilmese inanın bu araçlar satılmaz. Üretici firmalar da Türkiye ye asla yatırım yapmazlar.
kemal abim senin hondada türkiyede üretiliyor kalitesi nasıl acaba ...
Birisi HB diğeri sedan tek fark bu.Hatta Auris'in tavanı daha yüksek uzun boylular için daha rahat bir kullanım tarzı sunuyor.Ben aracı alırken corolla aldım.(Bagaj yüzünden).Ama şöför koltuğunda Auris de daha rahat ettim.Biraz boyum uzun.
Auris kalite olarak toyota altında değildir.Donanıma bakarsanız aynı sınıftaki corolladan daha iyiidir.Çift bölgeli klima, deri kaplı göğüs gibi.Bir türlü aurisin tipini beğenemedim buda toyotanın değil benim sorunum
ben ikisinide kullandım auris kaliteli bi araba ama kullanım olarakta görüntü olarakta corolla hb kesinlikle daha iyi
ben ikisinide kullandım auris kaliteli bi araba ama kullanım olarakta görüntü olarakta corolla hb kesinlikle daha iyi
Bende ikisinide kullandım bu tamamen sizin kişisel fikriniz...
bende zaten kendi fikrimi söyledimmmm
Auris tr de üretiliyor, ne kadar olsa japonya üretimini tutturmamız biraz zor
türkiye fabrikası son yıllarda denetlemelerden tam not alan tek toyota fabrikası.en son denetlemeleri ekim ayında oldu ve yine tam not aldı.sıfır hata araç üretiliyor.ayrıca versolar da türkiyede üretiliyor.toyotanın diğer modelleri ile auris arasındaki tek farkı kullanıcıların zevki belirliyor.
türkiye fabrikası son yıllarda denetlemelerden tam not alan tek toyota fabrikası.en son denetlemeleri ekim ayında oldu ve yine tam not aldı.sıfır hata araç üretiliyor.ayrıca versolar da türkiyede üretiliyor.toyotanın diğer modelleri ile auris arasındaki tek farkı kullanıcıların zevki belirliyor.
kesinlikle katılıyorum, sakaryadaki fabrikanın en sorunsuz fabrika ödülünü aldığını çok yerden okumuştum...
bi de şu yerli olursa kötü olur önyargısı silinse insanların kafasından...
kesinlikle katılıyorum, sakaryadaki fabrikanın en sorunsuz fabrika ödülünü aldığını çok yerden okumuştum...
bi de şu yerli olursa kötü olur önyargısı silinse insanların kafasından...
Maalesef o biraz zor silinir, bizim insanımız kendi insanına güvenmiyor ki. Tabi insanları bu hale getirende yine bizleriz...
Maalesef o biraz zor silinir, bizim insanımız kendi insanına güvenmiyor ki. Tabi insanları bu hale getirende yine bizleriz...
doğru diyorsun ama yıllarca corolla üretti bu fabrika, nerdeyse benle yaşıt arabalar hala taş gibi, ama tüm bunlara rağmen önyargı var...
arkadaşlar biz kullanıcılar bile bunun tartışmasını yapıyorsak bu olumsuz yargıya sahip ve daha toyotanın direksiyonunu tutmamış insanlar ne yapar.hepimiz bu arabaları kullanıyor ve hala kulanmaya devam ediyorsak demek ki sorun yok.bize tek düşen kesin tavrımızla bunu diğerlerine yansıtmak.hepinize toyotalı seneler diliyorum.bu konuyla ilgili benden bu kadar.
En basitinden auris ilk çıktığından beri standart mercekli farları var. Bu segmentteki başka hangi araçlarda standart mercekli far varmış bir sorun onlara bence. BMW 320, 116 gibi modellerde bile doğru dürüst yok hala neyin ağzını yapıyolar hele

Bide kendi arabaları neymiş acaba ? Türkiye'de orta seviyede ulaşılacak arabalar içinde toyota her zaman en kaliteli ve konforlu arabalardan biri olmuştur. Özellikle corolla ve Hb olanı (yeni ismiyle auris).
ben auris tutulmuyo diyenlere sadece tek cevap veriyorum;hiç hayatında ^tuttunmu^ diye.sizinde bahsettiğiniz gibi hayatında aurisi kullanmamış içine binmemiş hatta görmemiş olanlar bu yorumu yapıyorlar.daha yeni bir arkadaşım arabamı gördü vede kullandı .açıkçası şaşırdı vede itiraf etti.kusura bakma yanılmışım dedi ya.daha öncede bu arabaya 31 000 tl verilirmi .tip yok bişeye benzemiyo falan diye konuşuyolarmış aralarında.ama sonunda itiraf etti vede nissanını satıp auris almaya karar verdi.bu arada aracım auris elegant 2007 .daha önceki aracımda corolla sol 2003 idi.ikisidende memnunum ama auris yeni tabikide vede donanmım daha çok elegant olması nedeniyle.