0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar bence bi sorun var baktırıcam ya debriyaj setinde yada ayarlarda bi sorun var gibime geliyor gaza nerdeyse hiç dokunmuyorum genede ortalama yakıt değeri 10 un altına düşmüyor bu sabah tekrar denedim normal akıcı yolda 2000 - 2500 devirde 5 km kadar gittim genede yakıt ortalama değeri 10 un altına inmiyor alper arkadaşımın dediği gibi motor 1-2km sonra ısınmış oluyor[/quote]Sevgili arkadaşım, aracı sabah soğukken çalıştırdığın zaman araç zengin karışımla çalışıyor, otomatik jikle devri yükseltip motoru ısıtmak için çaba gösteriyor, buda 1-3 km içinde gerçekleşiyor, buda yol bilgisayarında otomatik olarak yakıt değerlerinin fırlamasına sebebiyet veriyor. Senin aracın balatasında falan sorun yok. Beninkimin baskı balatasını yeni değiştirdim, aynı yani, ben günde sabah 5 akşamda 5 km eve gönüyorum. yakıt, 10 lt. 100 km'deşöyle bişey var, mesela motor sıcakken yakıt al ve yol bilgisayarını sıfırla, gün içinde gez şehir içinde ortama 7-9 lt arasında yakıt düşüyor, yani araç sabah ısınıncaya kadar o biçim yakıyor, bunda yapacak birşey yok.... alışmak gerekiyor, sabah çalıştırdığın gibi yola çık ve gaza fazla yüklenme ve 3 vitesten de aşağı kullanma,,, 3.viteste yinede 7-9 lt arasında yakıyor ısınıncaya kadar....