Gönderen Konu: karlı yokuştan çıkış  (Okunma sayısı 13248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: karlı yokuştan çıkış
« Yanıtla #20 : Ocak 30, 2011, 22:35:27 »
  Ahh, birkere ıslak zeminde ve hızlı iken (4 bisiklet peş peşe idik), gece bir dolmuşun arkadan altına giriyordum. Yan yatırdım bisikleti, son anda nasıl araya girip kurtuldum bilmiyorum. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 30, 2011, 22:35:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2011, 08:30:44 »
karlı zeminde rampa inecek olsam 1. vitest inerdim hiç gaza bakmadan ve frene dokunarak
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2011, 11:17:30 »
  Ahh, birkere ıslak zeminde ve hızlı iken (4 bisiklet peş peşe idik), gece bir dolmuşun arkadan altına giriyordum. Yan yatırdım bisikleti, son anda nasıl araya girip kurtuldum bilmiyorum. :)

Abooovvvvv naptınız yahuu :/

karlı zeminde rampa inecek olsam 1. vitest inerdim hiç gaza bakmadan ve frene dokunarak

Türkay abi bizde transit varken 1 vitesle iniyorduk kar yeni yağmıştı ve yerler tutmuştu frenede basmadık ama baya yavaştık ve sırf kompresyon yüzünden kaya kaya aşağıya indik millet bize bakıyodu en son :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 31, 2011, 11:19:47 »
kompesyondan kayar mı be :D sonuçta lastiği durdurmuyor ki motor :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 31, 2011, 11:22:30 »
ben dün bi dobloyala rampada kaldım...uğraş uğraş bi türlü çıkamadım...geri geri denedim olmadı...aşağıdan kaptırdım 2.viteste denedim olmadı...yarım saat uğraşmışımdır...en sonunda aşağıda bıraktım dobloyu...ama benden 5 dk sonra bi tane toros arabadaki kadınları indirdi arabayı yittire yittire çıktı rampayı :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2011, 11:34:04 »
kompesyondan kayar mı be :D sonuçta lastiği durdurmuyor ki motor :D

Abi ciddiyim araba büyük arkada anca 150-200 kiloluk kum torbası var ama öyleydi babam fren falan yapmadı sırf vitesle kaydı arabayla bide lastikler pirelli citynet 2000'miydi neydi :D :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 31, 2011, 12:43:57 »
Başka arabaları bilmiyorum, ama benimkisinde geri vites dişli oranı 1. vitesten daha düşük. Hatta 2. vitese daha yakın bile olabilir. Geri geri çıkılmasındaki esas sebebin Hakan Bey'in anlattığı gibi olduğunu düşünüyorum.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2011, 13:06:44 »
ben dün bi dobloyala rampada kaldım...uğraş uğraş bi türlü çıkamadım...geri geri denedim olmadı...aşağıdan kaptırdım 2.viteste denedim olmadı...yarım saat uğraşmışımdır...en sonunda aşağıda bıraktım dobloyu...ama benden 5 dk sonra bi tane toros arabadaki kadınları indirdi arabayı yittire yittire çıktı rampayı :D :D
Osman, bence en uygun arazi araçlarından birisidir o toroslar, çok ilginç araçlar, köy yollarında sadece onları görebiliyordum eskiden. :) Bu gibi durumlarda denenebilecek son şey lastik havalarını biraz arttırmaktır ve direksiyon ile hafif hafif sağ sol yaparak çıkmayı denemektir. Olmuyorsa zaten senin yaptığın (aracı aşağıda bırakmak) en doğrusu. Kaygan zeminde yokuş çıakrken en tehlikelisi (heyecanlısı :) ) bence aracın yokuşun yarısında kalmasıdır. :)

Türkay, gerçekten de kompresonla bile araç kayabilir. Bu durumda ilk kompresyona bindirme anında (debriyajdan ayağı çekme) yapılanın tam tersi yapılmalıdır. Ayrıca kaygan zeminde yokuş inerken el freni 2 diş gibi çekilebilir önden çekişli araçlarda. Hafif frenlemenin tersine aslında gerektiğinde (kayma hissettiğiniz anda) hafif gaza basmak en iyisidir patinaja yol açmadan, aracın kaydığı yöne doğru direksiyonu çevirip, gaz ile tutunma sağlandığında tekrar gidilmek istenen yöne dönülmeye çalışılmalıdır ancak bu hareketlerin hepsi oldukça yavaş ve küçük şekillerde yapılmalıdır. Tabi bu son söylediklerimi yapmak insana biraz zor gelebiliyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2011, 13:14:03 »
araç özelliklerinden pek anlamam daha özellikli bir arabaya binmekte nasip olmadı.Ama bi şöför olarak şun u iyi biliyorum ki önden çekişli bir araçta normal
şekilde çıkmadıgınız bir yokuşu geri  geri çok rahat çıkacagınız.Mantık basittir.gari çıkıldıgında bütün motor yükü lastikleirin üzerine biner lastik yolu daha iyi
kavrar geri vites dişliside diger viteslerden daha güçlü oldugu için çıkamadıgınız yeri bu şekilde çıkarsınız.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 31, 2011, 13:34:58 »
hakan abi bu kadar uğraşılacağına gidip allah rızası için kış lastiği alsak :D ben en karlı en kaygan zaman bile binip anam babam gaza basıyorum ilerliyorum :D kayarsa da el frenini tamamen çekip direksiyonlar kontra verip gaza basarak yan yan devam ediyorum :D bu kadar derde kedere değer mi allasen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Ocak 31, 2011, 13:39:26 »
  Aslında kar lastiklerini zorunlu tutsalar harbi iyi olur Türkay. Bende İçanadolu'da falan yaşasam hiç düşünmem alırım direk. Ama şu var, baharda bir dağa çıkılabilirde tabi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 31, 2011, 13:52:31 »
ben valla kasım sonunda takıyorum kışlık takımı, bir daha anca mart ortasında söküyorum.. söktükten sonra da dağa çıkcak olsam arkadaşlarımdan kışlık lastiği üzerinde olanlarla çıkarız :D ya da çıkmayız ya da zaten yollar açıktır falan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 31, 2011, 14:42:16 »
Osman abi adam en iyi yöntemi bulmuş :D Ya ne güzel her yerde kar var bi burda yok burası güneş :(
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #33 : Şubat 13, 2011, 00:11:08 »
Avensiste TRC (ASR) kapalı konumda gitmek ve patiye düşürmek akslara zararlı mı? TRCyi kapattığımda 20-30 saniye gibi bi zamanda takrar TRC OFF ışığı sönüyor yani neden sürekli devre dışı kalmıyor?
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #34 : Şubat 13, 2011, 06:44:47 »
  Asr'yi kapatmak değil ancak sürekli patinaj elbetkide yürüyen aksama zarar verir.